Αρχική Νέα ΔωδεκανήσουΚάσος ΚΑΣΟΣ : Κατασκευή υδατοδρομίου

ΚΑΣΟΣ : Κατασκευή υδατοδρομίου

από 12nisospress
323 προβολές

Η ένωση εταιρειών “Ελληνικά Υδατοδρόμια, Υδροπλάνα Ελλάδας και Optimum Value” υλοποιούν σύμβαση που έχουν υπογράψει με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την αδειοδότηση είκοσι (20) υδατοδρομίων σε νησιά των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων.

Στo πλαίσιο αυτο Τεχνικό Κλιμάκιο της “Ελληνικά Υδατοδρόμια” αποτελούμενο από την Γκόβα Ρεβέκα – Υπεύθυνη Οργάνωσης και Ανθρώπινου Δυναμικού, καθώς και τους Καραγκούνη Γεώργιο – Πιλότο Υδροπλάνων και Βλαχάκη Ευστράτιο – Υπεύθυνο Χωροθέτησης και Εξοπλισμού Υδατοδρομίων επισκέφθηκε την Κάσο.

Το κλιμάκιο είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Μιχάλη Ερωτόκριτο, τον Αντιδήμαρχο Κωνσταντίνο Περσελή, την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νικολέττα Σοφίλα και τον Λιμενάρχη Κάσου Γιώργο Γιαμαλάκη και έγινε αυτοψία – επιθεώρηση στη λιμενική λεκάνη για τη χωροθέτηση του υδατοδρομίου στο νησί. Βρέθηκε κατάλληλος χώρος και οι εργασίες κατασκευής τόσο του υδατοδρομίου, όσο και του χώρου αναμονής και ελέγχου των επιβατών θα ξεκινήσουν στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Τα οφέλη από την ύπαρξη αδειοδοτημένων υδατοδρομίων θα είναι πολλαπλά και εκτείνονται πρωτίστως στο κοινωνικό σύνολο των νησιωτικών περιοχών που θα λειτουργήσουν. Η αξιόπιστη και επαρκής προσβασιμότητα, που θα εξασφαλίζεται από τη λειτουργία των Υδροπλάνων, μέσω των υδατοδρομίων, θα αναζωογονήσει τις τοπικές οικονομίες, ιδίως των μικρών νησιών, αναβαθμίζοντας τον τουρισμό τους ενώ παράλληλα θα βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων τους.

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις