Αρχική Νέα ΔωδεκανήσουΚάρπαθος Καρτέλ καυσίμων στην Κάρπαθο κατήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης

Καρτέλ καυσίμων στην Κάρπαθο κατήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης

από 12nisospress
321 προβολές

«Λαβράκια» φαίνεται οτι βγάζουν ήδη απ’ τις πρώτες μέρες των ελέγχων τα μικτά κλιμάκια των ελεγκτών της ΓΓ Εμπορίας και Προστασίας του Καταναλωτή και της οικονομικής αστυνομίας κατά φαινομένων αισχροκέρδειας.

Σύμφωνα με τον υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνι Γεωργιάδη, έχει εντοπιστεί φαρμακαποθήκη στην Αττική η οποία διαπιστώθηκε ότι έχει αυξήσει επιπλέον 15 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τις αρχές Φεβρουαρίου το περιθώριο κέρδους της.

«Στις αρχές Φεβρουαρίου το περιθώριο κέρδους της στα συγκεκριμένα προϊόντα ήταν 20% και πιάστηκαν να το έχουν αυξήσει στο 35%», δηλώνει ο υπουργός.

Ο ίδιος αναμένεται να κοινοποιήσει στην επιχείρηση την ερχόμενη Πέμπτη και το πρόστιμο που θα επιβάλει.

Όπως λέει στο protothema.gr προτίθεται να επιβάλει το μεγαλύτερο δυνατό πρόστιμο για τα δεδομένα της επιχείρησης και ως εκ τούτου έχει ζητήσει να τον ενημερώσουν για τα οικονομικά της μεγέθη.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση την πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ο υπουργός έχει δικαίωμα επιβολής προστίμου από 1.000 ευρώ έως 1 εκατ. ευρώ, ανάλογα με τη βαρύτητα της υπόθεσης.

«Μέχρι και στα 150.000 ευρώ μπορεί να ανέλθει το πρόστιμο σε φαρμακαποθήκη»

Μέχρι και στα 150.000 ευρώ μπορεί να ανέλθει το πρόστιμο σε φαρμακαποθήκη, που πιάστηκε να αισχροκερδεί σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Ανάπτυξης.

«Δεν θα ανεχθούμε κανείς να κερδίζει υπερβολικά πάνω στην καταστροφή της Ελλάδας. Θα τον σκίσω αυτόν που το κάνει. Σε αυτό είμαι απόλυτος», προειδοποίησε μιλώντας νωρίτερα στην ΕΡΤ ο υπουργός.

Αντισηπτικά και από βιομηχανίες καλλυντικών 

Ο κ. Γεωργιάδης διαβεβαιωσε πως η τροφοδοσία της αγοράς σε αντισηπτικά προϊόντα και μάσκες θα ομαλοποιηθεί. Μάλιστα προανήγγειλε ότι με νέα ΠΝΠ θα προβλέπεται και η αδειοδότηση βιομηχανιών καλλυντικών να παράγουν προϊόντα αιθυλικής αλκοόλης.

Στο πλαίσιο αυτό αποκάλυψε ότι θα ξεκινήσει άμεσα παραγωγή η μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου των καλλυντικών στην Ελλάδα. «Ετσι περίπου 200.000 τεμάχια θα προστεθούν άμεσα στην αγορά» σημείωσε.

Καρτέλ πρατηριούχων στην Κάρπαθο

Την ίδια ώρα συνεχίζονται και οι έλεγχοι στην αλυσίδα τροφοδοσίας υγρών καυσίμων προκειμένου να διαπιστωθεί ότι αποκλιμακώνονται οι τιμές μετά την πρόσφατη κατακόρυφη πτώση των διεθνών τιμών του πετρελαίου και δεν κρατούνται σε υψηλά επίπεδα τεχνηέντως.

Στο πλαίσιο αυτό οι ελεγκτές του υπουργείου, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, εντόπισαν σε νησί των Δωδεκανήσσων όχι μόνο κρούσματα αισχροκέρδειας αλλά βρέθηκαν ενώπιον ενός καρτέλ.

Συγκεκριμένα πρόκειται για το νησί της Καρπάθου, όπου εντοπίστηκαν οι τρεις πρατηριούχοι του νησιού να διατηρούν την τιμή της απλής αμόλυβδης πάνω απ’ το 1,90 ευρώ το λίτρο.

«Αυτοί οι κύριοι ήταν σε συνεννόηση και είμαι αποφασισμένος να τους στείλω φυλακή», δηλώνει στο protothema.gr ο κ. Γεωργιάδης.

Πηγή: protothema.gr

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις