Η σύμβαση που έχει να κάνει με διεθνή διαγωνισμό,  εγκρίθηκε από τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ρόδου.

Στο πλαίσιο της σύμβασης,  θα γίνονται παρεμβάσεις στην καθημερινότητα,  στο πράσινο,  στα πάρκα,  στην καθαριότητα και στα σχολεία.

Ο αντιδήμαρχος αναφέρθηκε και στην μελέτη για την αναβάθμιση της Νέας Αγοράς αλλά και την επισκευή του Εθνικού Θεάτρου.

«Η καθαριότητα τρέχει με συγκεκριμένη σύμβαση. Αυτό θα συνεχιστεί με μικρές συμβάσεις μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία που θα ανακοινώσει ο δήμαρχος αυτές της ημέρες», είπε.

«Από την Οικονομική Επιτροπή εγκρίθηκε όπως τόνισε,  η μεγάλη σύμβαση για την καθημερινότητα που αφορά τέσσερις διευθύνσεις .

Μιλάμε για ένα σύστημα αυτοματοποιημένο που θα αφορά την καθημερινότητα όλου του νησιού», εξήγησε ο αντιδήμαρχος.

Η σύμβαση,  όπως τόνισε,  βγαίνει για πρώτη φορά σε δήμο στην Ελλάδα και αφορά σε όλα όσα περιλαμβάνει η καθημερινότητα.

«Είναι η  καθαριότητα οι δρόμοι, οι σηματοδότες, οι διαγραμμίσεις,  τα σχολεία μέσα στο αντικείμενο της σύμβασης που θα ενισχύει την καθημερινότητα σε όλους τους τομείς », τόνισε ο κ. Καρίκης.

Για την καθαριότητα, ο αντιδήμαρχος τόνισε πως υπάρχει μια μικρή σύμβαση με ιδιώτη που βοηθάει το έργο της Διεύθυνσης Καθαριότητας.

«Το θέμα της καθαριότητας έχει αποκατασταθεί και υπάρχει απόλυτη ομαλότητα».

Ο κ. Καρίκης τόνισε πως στο πλαίσιο της σύμβασης θα υπάρχουν άνθρωποι που θα φροντίζουν τα θέματα της καθημερινότητας στην πόλη και τα χωριά.

Η καθαριότητα στα σχολεία
Αναφορά έκανε ο κ. Καρίκης  και στη γενικότερη λειτουργία των σχολείων, με αφορμή και την πανδημία.
«Τα σχολεία θα λειτουργήσουν και πάλι τον Ιανουάριο. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση και για τα σχολεία και για τον τουρισμό.

Για το επίπεδο της καθαριότητας στα σχολεία πρέπει να πούμε πως είμαστε οι καλύτεροι στη χώρα. Τα εκπαιδευτήρια μας έχουν πρότυπη καθαριότητα», τόνισε.

Ο αντιδήμαρχος, αναφέρθηκε και στο θέμα του ελέγχου των σχολικών κτηρίων για φθορές που πιθανό να έχουν προκληθεί από τους σεισμούς  και τόνισε πως το πρόγραμμα είναι σε εξέλιξη.

Η αξιοποίηση τη Νέας Αγοράς
Σε ερώτηση σχετικά με την αξιοποίηση  του ιστορικού κτιρίου τόνισε πως η διαδικασία είναι στη φάση των εγκρίσεων.

«Το επόμενο δίμηνο θα ανακοινώσουμε τη μελέτη για τη Νέα Αγορά. Στη συνέχεια,  θα  κάνουμε διαγωνισμό ανά κατάστημα,  για να  μετάσχουν οι Ροδίτες. Θα κάνουμε πλήρη αναμόρφωση της Νέας Αγοράς  με σεβασμό στο  χαρακτήρα του κτιρίου. Θα μείνουν μέσα όσοι επιχειρηματίες είναι συνεπείς και πληρώνουν τα ενοίκια τους κανονικά», είπε.

Η μαρίνα Μανδρακίου
Σε ερώτηση σχετικά με την αξιοποίηση  της Μαρίνας Μανδρακίου, ο κ Καρίκης τόνισε πως το ζήτημα είναι ψηλά στην ατζέντα της δημοτικής αρχής. «Το ΤΑΙΠΕΔ δεν έχει κάνει τίποτε.  Στους στόχους μας είναι να εκμεταλλευτούμε τη μαρίνα στο Μανδράκι. Έχουμε βρει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για την υλοποίηση έργων  και την αποκατάσταση πληγών 20ετίας στο νησί», ανέφερε.

Το Εθνικό Θέατρο Ρόδου
Προχωρούν οι διαδικασίες,  όπως τόνισε,   και για την αποκατάσταση του Εθνικού Θεάτρου.

«Το Εθνικό Θέατρο θα παραδοθεί πλήρως ανακαινισμένο στους Ροδίτες . Εμείς βρήκαμε 20 εκατομμύρια ευρώ για την αποκατάσταση του. Ας πουν,  λοιπόν,  ένα μπράβο σε αυτή τη δημοτική αρχή γιατί κανείς δεν μπόρεσε να κάνει κάτι».

«Ότι πληγή κληρονομήσαμε,  βρήκαμε χρήματα για να την αποκαταστήσουμε. Ακόμη και τον Βιολογικό καθαρισμό θα τον αποκαταστήσουμε πλήρως», τόνισε.

ΠΗΓΗ: rodiaki.gr