Αρχική Νέα Δωδεκανήσου Κανείς στην Κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται πως οι άνθρωποι της Εστίασης θα βάλουν το κλειδί στην πόρτα. Απαιτούνται άμεσα μέτρα στήριξης. Κατάθεση Ερώτησης

Κανείς στην Κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται πως οι άνθρωποι της Εστίασης θα βάλουν το κλειδί στην πόρτα. Απαιτούνται άμεσα μέτρα στήριξης. Κατάθεση Ερώτησης

130 προβολές

Νεκτάριος Σαντορινιός

Βουλευτής Δωδεκανήσου

Τομεάρχης Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής

Αθήνα, 24/04/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: «Ν. Σαντορινιός: Κανείς στην Κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται πως οι άνθρωποι της Εστίασης θα βάλουν το κλειδί στην πόρτα. Απαιτούνται άμεσα μέτρα στήριξης. Κατάθεση Ερώτησης»

Την άμεση στήριξη των επιχειρήσεων του επισιτισμού, ώστε να διασφαλιστεί η επαναλειτουργία τους, ζητούν από τους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με Ερώτηση τους, 56 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και ο Νεκτάριος Σαντορινιός.

Όπως σημειώνεται, ο κλάδος της Εστίασης έχει υποστεί τεράστιες ζημίες λόγω της πανδημίας, και τα μέχρι στιγμής κυβερνητικά μέτρα, δεν φαίνεται να μπορούν να προστατέψουν τις επιχειρήσεις από τον κίνδυνο της συρρίκνωσης, καθώς η οικονομική στήριξη που έχουν λάβει είναι ελάχιστη, την ώρα που συνεχίζεται η συσσώρευση χρεών και λειτουργικών εξόδων.

Όμως ακόμη και μετά τις ανακοινώσεις για επανεκκίνηση της εστίασης, οι κίνδυνοι μη βιωσιμότητας των επιχειρήσεων είναι υπαρκτοί. Τα τελευταία μέτρα που εξαγγέλθηκαν για επιδότηση των παγίων εξόδων, απαιτούν πλήρωση σωρευτικών συνθηκών και καθιστούν δύσκολη έως αδύνατη την ένταξη των επιχειρήσεων σε αυτά, αποκλείοντας τη συντριπτική τους πλειοψηφία. Επιπλέον η επιδότηση που ανακοίνωσε ο Υπουργός Οικονομίας αρχές Απριλίου, για τις επιχειρήσεις που θα παραμείνουν κλειστές και τον Απρίλιο, όχι μόνο δεν έχει δοθεί, αλλά δεν έχει ανοίξει καν η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων.

Μπροστά σε αυτή την ασφυκτική κατάσταση οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ καλούν την Κυβέρνηση να λάβει μέτρα ενίσχυσης του κλάδου της Εστίασης και πρωτοβουλίες για φορολογικές διευκολύνσεις, ώστε να μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν οι επιχειρήσεις αυτές. Τα αρμόδια Υπουργεία οφείλουν να απαντήσουν εάν πρόκειται να παρατείνουν το μέτρο απαλλαγής από την καταβολή του ενοικίου, για ένα διάστημα μετά την επαναλειτουργία, ώστε να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να επανενταχθούν ομαλά στην οικονομική δραστηριότητα. Ακόμη, πρέπει άμεσα να μεριμνήσουν για την πρόβλεψη οικονομικών διευκολύνσεων σχετικά με τη ρύθμιση οφειλών των επιχειρήσεων σε ΔΕΚΟ, που σωρεύτηκαν κατά το διάστημα της αναστολής. Ενώ, πρέπει να τεθούν σε ισχύ μέτρα για την επανασύνδεση παροχών ρεύματος, χωρίς την απαιτούμενη προκαταβολή, σε όποιες επιχειρήσεις έχει γίνει διακοπή.

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός, τέλος, σχολιάζει πως μπορεί να έχει δοθεί το πράσινο φως για να ανοίξει η εστίαση, αλλά κανείς στην Κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται πως αυτοί οι άνθρωποι θα καταφέρουν να βάλουν το κλειδί στην πόρτα. Οι άνθρωποι της Αγοράς, τονίζει, βρίσκονται στο κόκκινο και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας, μεταχρονολογημένων επιταγών και απλήρωτων λογαριασμών. Η ΝΔ άμεσα οφείλει να υιοθετήσει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία που στόχο έχουν την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με ρυθμίσεις για κούρεμα οφειλών του ιδιωτικού χρέους και ενίσχυση της ρευστότητας.

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις