Αρχική Νέα ΔωδεκανήσουΚάλυμνος ΚΑΛΥΜΝΟΣ : “Τραγικός” απολογισμός του δεκαημέρου με ανησυχητικά αυξητική τάση των κρουσμάτων

ΚΑΛΥΜΝΟΣ : “Τραγικός” απολογισμός του δεκαημέρου με ανησυχητικά αυξητική τάση των κρουσμάτων

465 προβολές

Η έρημη Κάλυμνος, που βρίσκεται σχεδόν 3 μήνες “στο κόκκινο” και διανύει την έκτη μέρα του “καθολικού lockdown”, συνεχίζει να μετρά τις συνέπειες από την λανθασμένη διαχείριση της κρίσης σε όλα τα επίπεδα, καθώς σήμερα διαγνώσθηκαν (μόνο από τον ΕΟΔΥ) σχεδόν 50 θετικά κρούσματα και ο απολογισμός των τελευταίων ημερών να είναι εντελώς απογοητευτικός.

Από τις 2 Μαϊου μέχρι σήμερα έχουν διαγνωσθεί περίπου 300 κρούσματα θετικά στον covid-19, με την διασπορά να αναδεικνύεται όλο και πιο ανεξέλεγκτη, καθώς άρχισαν οι ιχνηλατίσεις από την Μ. Εβδομάδα και εκφράζονται φόβοι ότι θα μεγαλώσει ο αριθμός των θετικών διαγνώσεων.

Αξίζει να τονιστεί πως τον από τον Φεβρουάριο η διασπορά κινείται σε ανησυχητικά επίπεδα, καθώς είχαν εντοπιστεί συνολικά 222 κρούσματα, με μια πτώση τον Μάρτιο στα 68 και τον Απρίλιο να ανεβάζει το νούμερο στα 446, ενώ ο Μάϊος δείχνει πως κινείται κι’ αυτός σε “μεγάλα νούμερα”, αφού το πρώτο δεκαήμερο πλησιάζουν τα 300, όπως ήδη αναφέρθηκε.

Όλη αυτή η πορεία της πανδημίας στην Κάλυμνο, αναδεικνύει την ανυπαρξία έγκαιρης παρέμβασης στην Κάλυμνο από το Κεντρικό Κράτος, καθώς τα νούμερα ήταν γνωστά αλλά και οι αναλύσεις των λυμάτων του Βιολογικού Καθαρισμού, όπως ανέφερε στον “Π.τ.Κ.” ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ.

 

ΠΗΓΗ : palmostiskalymnou.blogspot.com

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις