Αρχική Νέα ΔωδεκανήσουΚάλυμνος ΚΑΛΥΜΝΟΣ : Ανεξαρτητοποιήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος και τ.Πρόεδρος του ΔΣ Καλύμνου Ποθητός Μαγκούλιας.-Τι λέει για τη νέα κίνηση που συμμετέχει. (video)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ : Ανεξαρτητοποιήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος και τ.Πρόεδρος του ΔΣ Καλύμνου Ποθητός Μαγκούλιας.-Τι λέει για τη νέα κίνηση που συμμετέχει. (video)

από 12nisospress
234 προβολές

Με μία επιστολή 2 γραμμών, με σημερινή ημερομηνία 4 Οκτωβρίου 2022, ο δημοτικός σύμβουλος και τέως Πρόεδρος του ΔΣ Ποθητός Μαγκούλιαςδηλώνει την ανεξαρτητοποίηση του από  την Παράταξη «ΝΕΑ ΚΑΛΥΜΝΟΣ» με την  οποία εξελέγη.

Τη δήλωση του αυτή ,που παραθέτουμε παρακάτω, όπως προβλέπεται ο Ποθητός Μαγκούλιας την αποστέλλει στον Πρόεδρο του ΔΣ , ο οποίος υποχρεούται να την ανακοινώσει στο Σώμα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr ήταν κάτι το αναμενόμενο, μετά τα όσα προηγήθηκαν στην τελευταία συνάντηση,των μελών της δημοτικής Παράταξη «ΝΕΑ ΚΑΛΥΜΝΟΣ» την περασμένη Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022.

Μετά από πληροφορίες που διέρρευσαν,ότι υπήρξαν κάποιες συναντήσεις δημοτικών συμβούλων διαφορετικών Παρατάξεων, αλλά και άλλων πολιτικών προσώπων, με θέμα τη εξέταση δυνατότητας δημιουργίας μίας νέας Παράταξης και ότι στην κίνηση αυτή συμμετείχε και ο Ποθητός Μαγκούλιας ,ο επικεφαλής της Παράταξης “ΝΕΑ ΚΑΛΥΜΝΟΣ” Ιωάννης Γαλουζής έθεσε θέμα παραμονής του στην παράταξη με την οποία εξελέγη ζητώντας είτε την παραίτηση του, από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου ή την ανεξαρτητοποίηση του.

Ο Ποθητός Μαγκούλιας δήλωσε ότι θα ανεξαρτητοποιηθεί ,κάτι που έπραξε με τη σημερινή δήλωση του, που κατέθεσε στον Πρόεδρο του ΔΣ.

Αμέσως μετά την υποβολή της δήλωσης ανεξαρτητοποίησης ο Ποθητός Μαγκούλιας μίλησε στο kalymnos -news.gr για τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την ενέργεια του, αλλά και για τη νέα κίνηση.

 Ο Ποθητός Μαγκούλιας μεταξύ άλλων είπε:

Οι αιτίες που με οδήγησαν  σε αυτή την απόφαση, έχουν να κάνουν κυρίως με τη διαχείριση της εκλογικής ήττας του 2019 , μία διαχείριση που δεν ήταν γόνιμη και αποδοτική και προκάλεσε εσωστρέφεια, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνονται ακόμα και οι προσωπικές επαφές των μελών της Παράταξης.

Θεώρησα ότι μπαίνοντας στον τελευταίο χρόνο ίσως τα πράγματα γίνουν καλύτερα και είχα φροντίσει από νωρίς ,από τον Αύγουστο που μας πέρασε, να κάνω κάποιες επαφές και με το Γιάννη Γαλουζή και με τον Μικέ Ρήγα να τους κάνω κοινωνούς των ανησυχιών μου και της  προσπάθειας ότι πρέπει να πάμε σε μία φάση εγρήγορσης. Παρόλα αυτά δεν προέκυψε κάτι, να συναντηθούμε και να πούμε βάζουμε μπροστά τις μηχανές και ξεκινάμε ,τελευταίος χρόνος να ανασυντάξουμε τις δυναμεις για να έχουμε και ένα θετικό αποτέλεσμα.

Στη συνέχεια και απαντώντας σε ερώτηση είπε: Δεν έχει αλλάξει τίποτα. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ο Γιάννης Γαλουζής,τουλάχιστον από τους άρχοντες των Παρατάξεων,είναι ο πλέον ικανός, ο πλέον καταρτισμένος, είναι ο άνθρωπος που έχει διαβάσει ,έχει δουλέψει και προσφέρει τα μέγιστα στο τόπο και βεβαίως το έργο της παρούσας Δημοτικής Αρχής είναι ασήμαντο, δεν υπάρχει κάποιο έργο και όχι μόνο αυτό, αλλά και κάποιες πρωτοβουλίες της προηγούμενης Διοίκησης αφέθηκαν  και αυτές να “καρκινοβατούν”

Δεν έχει αλλάξει τίποτα από τις σχέσεις μου και τις σκέψεις μου για το Γιάννη Γαλουζή .

Αυτό είναι μία πολιτική τοποθέτηση και μακάρι αυτή η δική μου περίπτωση να σταθεί η αφορμή ο Γιάννης Γαλουζής να ανασυντάξει τις δυνάμεις του και να πάει καλά στις εκλογές. Εγώ δεν φιλοδοξώ να κάνω καριέρα πολιτικού .Οπότε αυτό κατέστησα σαφές ότι δεν ξανακατεβαίνω , δεν θα συμμετάσχω στις επόμενες εκλογές  με την Παράταξη(ΝΕΑ ΚΑΛΥΜΝΟΣ) και πάνω σε αυτό κλίμα συζητάμε και προσπαθώ να αφυπνίσω κάποιες σκέψεις , έρχομαι σε επαφή με κάποιους ανθρώπους και προβληματιζόμαστε ,συζητάμε και ανταλλάσσομαι απόψεις

ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΚΙΝΗΣΗ

Απαντώντας για τη νέα κίνηση είπε:

Έχουμε σχηματίσει μία διαπαραταξιακήσχεδόν από όλες τις Παρατάξεις.Είμαστε σε επίπεδο συζητήσεων ,είμαστε στο αρχικό οργανωτικό στάδιο, που θέλουμε να δούμε ποιες είναι οι αρχές, ποιες είναι οι αξίες, πως αντιλαμβάνονται την παρουσία τους στα κοινά ώστε να δούμε αν υπάρχει αυτή η σύμπλευση απόψεων σε αυτούς που τώρα είμαστε και από εκεί και μετά να μπούμε πιό δυναμικά, για αναζήτηση ανθρώπων που θα ήθελαν να βοηθήσουν . Στόχος είναι να δημιουργηθεί μία εντελώς καινούργια Παράταξη ,που να μην έχει τα”βαρίδια” του παρελθόντος. Αν βρεθούν αυτές οι αξίες,αυτές οι κοινές θέσεις , θα πάμε σε μια παράταξη .Αν δεν βρεθούν, προφανώς η προσπάθεια αυτή να μην τελεσφορήσει. Τίποτα δεν είναι σίγουρο,δεν είναι ένας  αγώνας εκ τους ασφαλούς. Δεν μπήκα σε αυτή την ομάδα να εξασφαλίσω κάτι στο μέλλον. Μπορεί να μην προκύψει κάτι από εμάς.Μπορεί και να «καούμε» .Αυτό όμως είναι ένας “σπόρος” να πέσει κάτω και μπορεί κάποιοι άλλοι άνθρωποι πιό ώριμοι να το σηκώσουν και να βγει αποτέλεσμα.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΟΜΑΔΑΣ

Συνεχίζοντας ο Ποθητός Μαγκούλιας, αναφέρθηκε  για τον επικεφαλής της νέας κίνησης, λέγοντας: Την αρχή την κάναμε δύο άτομα, μέσα από τις συζητήσεις και τοποθετήσεις του καθενός θα φανεί ποιός έχει τα ηγετικά προσόντα και να φανεί μέσα από τους 10, θα προκύψει αυτός,αν όχι από ευρύτερες ομάδες .Έχω δηλώσει εξαρχής δεν ενδιαφέρομαι γΙΑ επικεφαλής θέλω να είμαι στρατιώτης .

Σε ερώτηση αν συμμετέχουν και γυναίκες κι αν μπορεί να είναι γυναίκα επικεφαλής, ο Ποθητός Μαγκούλιας είπε: Είμαστε υπέρ της ισότητας και παρουσίας γυναικών

Δείτε αναλυτικά τα όσα είπε στο video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαϊλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς 

ΠΗΓΗ: kalymnos-news.gr

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις