Αρχική Νέα Ελλάδας Καυσόξυλα: Με «φουσκωμένο» κόστος και φέτος – Οι τιμές ανά είδος

Καυσόξυλα: Με «φουσκωμένο» κόστος και φέτος – Οι τιμές ανά είδος

από 12nisospress
350 προβολές

Κοντά στα περσινά «φουσκωμένα» επίπεδα κινούνται οι τιμές στα καυσόξυλα. Σημειώνεται ότι ήδη πέρυσι οι τιμές ήταν αυξημένες κατά 40%.

Σύμφωνα με το OPEN, η οξιά κοστίζει μεταξύ 130- 140 ευρώ το κυβικό, η ελιά 140 με 160 ευρώ, η δρυς 130- 140 ευρώ και το πεύκο από 100- 130 ευρώ.

Και τα ξύλα έχουν ακριβύνει. Ωστόσο πολλοί έμποροι πώλησης ξύλων προσπαθούν να διατηρήσουν σταθερές τις τιμές καθώς καταναλωτές επιλέγουν αυτόν τον τρόπο θέρμανσης για τα σπίτια τους.

«Υπάρχει ενδιαφέρον από τον κόσμο. Κάνει έρευνα αγοράς. Οι τιμές είναι περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, κοντά στα 130 ευρώ το κυβικό. Το κάθε ξύλο έχει τα δικά του χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα η οξιά «ξεκινάει» πιο εύκολα τη φωτιά, ενώ η δρυς κρατά περισσότερο τη διάρκεια της φωτιάς» τόνισε έμπορος πώλησης ξύλων από την Πάτρα.

Η ίδια υποστήριξε ότι «υπήρξε πολύ μεγάλη δυσκολία των εταιρειών για προμήθεια φέτος λόγω των μεγάλων πυρκαγιών που ξέσπασαν το καλοκαίρι».

ΧΩΡΟΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις