Αρχική Νέα Δωδεκανήσου Ιστορικό Σημείωμα του Α. Παυλίδη για την 28η Οκτωβρίου : Για αυτούς που λησμονούν και για εκείνους που δεν γνωρίζουν

Ιστορικό Σημείωμα του Α. Παυλίδη για την 28η Οκτωβρίου : Για αυτούς που λησμονούν και για εκείνους που δεν γνωρίζουν

199 προβολές

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ  ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΠΑΥΛΙΔΗ 


Το παρόν (σημείωμα) συνέταξα για αυτούς που λησμονούν και για εκείνους που δεν γνωρίζουν.

28η Οκτωβρίου 1940  Ημέρα του μεγάλου ΟΧΙ!

Οι Έλληνες δια φωνής Ι. Μεταξά, αρνήθηκαν να προσφέρουν Πατρώα Γη σε κατακτητή.

28η Οκτωβρίου 1947 ημέρα του μεγάλου ΝΑΙ!

Οι Έλληνες δια φωνής του κοινοβουλίου στις 9 Ιανουαρίου 1948 εκύρωσαν παμψηφεί την «προσάρτηση» της Δωδεκανήσου, εψήφισαν δηλαδή τον νόμο 518/9.1.1948, αλλά με αναδρομική ισχύ, από 28 Οκτωβρίου 1947.

Αυτή η ημέρα αποτελεί, ίσως, τον σημαντικότερο σταθμό της μακράς πορείας της Δωδεκανήσου προς τον «επαναπατρισμό» της, την ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ δηλαδή στον κορμό της Μητέρας Ελλάδας.

Περίπου 650 χρόνια βαμμένα με το αίμα αγωνιστών στην και νομικά αναμφισβήτητον γεωγραφική επέκταση της Ελληνικής Επικράτειας, αυτήν που σήμερα κάποιοι ανιστόρητοι παραγνωρίζουν.

Με αφορμή της επετείου του 1940 και του 1947 ας τους θυμίσουμε ότι η Ιστορία μπορεί κάποτε-κάποτε να επαναλαμβάνεται αλλά οπίσω δεν γυρίζει επ’ ουδενί.

 

Αριστοτέλης Α. Παυλίδης

τ. Βουλευτής Δωδεκανήσου-Υπουργός. 

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις