Αρχική Νέα Κόσμου ΗΠΑ: Τέσσερις αστεροειδείς θα περάσουν… σύριζα από τη Γη, την ώρα της ορκωμοσίας του Μπάιντεν!

ΗΠΑ: Τέσσερις αστεροειδείς θα περάσουν… σύριζα από τη Γη, την ώρα της ορκωμοσίας του Μπάιντεν!

134 προβολές

Τέσσερις αστεροειδείς θα προσεγγίσουν στενά τη Γη την ώρα που ο Δημοκρατικός Μπάιντεν θα αναλαμβάνει και επισήμως τα ηνία των ΗΠΑ

Αστρονομικό υπερθέαμα θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν αύριο οι ειδικοί του Διαστήματος, Ημέρα της Ορκωμοσίας του 46ου προέδρου των ΗΠΑ.

Ούτε ένας ούτε δύο αλλά τέσσερις αστεροειδείς θα περάσουν κοντά από τον πλανήτη Γη την ώρα που η διεθνής κοινότητα θα έχει στραμμένο το βλέμμα της στην Ουάσινγκτον με τις ΗΠΑ να αποκτούν και επισήμως για πρόεδρό τους τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «The Sun», η NASA παρακολουθεί στενά την πορεία των διαστημικών βράχων που θα περάσουν από τη Γη, ευτυχώς χωρίς να ελλοχεύουν κίνδυνοι για τον πλανήτη μας.

Ο πιο μεγάλος από τους τέσσερις αστεροειδείς ονομάζεται «Asteroid 2021 BL» κι έχει μέγεθος όσο το Άγαλμα της Ελευθερίας.

Με διάμετρο έως και 90 μέτρα, θα κινείται με 29 χιλιάδες μίλια την ώρα φθάνοντας σε απόσταση από τη Γη έως τα 600.000 μίλια, σύμφωνα με τις προβλέψεις της NASA.

Αν και η απόσταση αυτή ακούγεται μεγάλη, δεν είναι, όπως επσημαίνει το σχετικό δημοσίευμα. Για την αμερικανική υπηρεσία διαστήματος αποτελεί «στενή προσέγγιση». Κι αυτό γιατί, για τη NASA κάθε διαστημικό αντικείμενο που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 4,65 εκατομμυρίων μιλίων από τη Γη, θεωρείται «δυνητικά επικίνδυνο».

Ο μικρότερος από τους τέσσερις αστεροειδείς ονομάζεται «Asteroid 2021 BL» με μέγεθος όσο το 1/3 του μεγαλύτερου αστεροειδή. Θα βρίσκεται πιο κοντά στη Γη τις πρώτες ώρες της 20ής Ιανουαρίου, ενώ θα απέχει περίπου 1 εκατομμύρια μίλια από τη Γη στην πλησιέστερη προσέγγισή του και αναμένεται να ταξιδεύει με περίπου 29.000 μίλια την ώρα.

Οι άλλοι δύο μικρότεροι αστεροειδείς ονομάζονται «Asteroid 2021 BS» και «Asteroid 2021 AC6». Ο δεύτερος θα βρίσκεται σε απόσταση περίπου 1,8 εκατομμύρια μίλια από τη γη και θα ταξιδεύει με πάνω από 30.000 μίλια την ώρα. Θα ακολουθήσει ο «αστεροειδής 2021 BS» με ταχύτητα 25.000 μίλια ανά ώρα, ενώ η απόστασή του από τη Γη υπολογίζεται στα 3,6 εκατομμύρια μίλια.

1
2

ΠΗΓΗ : protothema.gr

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις