Αρχική Νέα Δωδεκανήσου Ιωάννης Παππάς «Οδικός χάρτης ανάπτυξης ο νέος αναπτυξιακός νόμος.»

Ιωάννης Παππάς «Οδικός χάρτης ανάπτυξης ο νέος αναπτυξιακός νόμος.»

από 12nisospress
151 προβολές

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, Ιωάννης Παππάς στην ομιλία του στην βουλή με αφορμή την ψήφιση του αναπτυξιακού νόμου , απέτισε φόρο τιμής στους 3 Έλληνες Αξιωματικούς, Βλαχάκο, Καραθανάση και Γιαλοψό, οι οποίοι έπεσαν υπέρ Πατρίδος την τραγική νύχτα των Ιμίων, σημειώνοντας πως «τα Ίμια και οι εκατοντάδες βραχονησίδες του Αιγαίου είναι πατρίδες της ψυχής μας, δεν είναι γκρίζες ζώνες ούτε αμφισβητούνται».

Ο κ. Παππάς αναφέρθηκε επίσης στην απαράδεκτη στάση του κυρίου Πολάκη κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην κάλυψη που του παρέχει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κύριος Τσίπρας.

Σε ότι αφορά τον αναπτυξιακό νόμο, τόνισε πως «πρόκειται για έναν οδικό χάρτη ο οποίος ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των καιρών και ενσωματώνει όλες τις νέες τάσεις και απαιτήσεις της παγκόσμιας οικονομίας και ότι «στόχοι του νέου αναπτυξιακού νόμου είναι η Ελλάδα να μπει προετοιμασμένη και εφοδιασμένη και τα κατάλληλα εργαλεία στην επόμενη μέρα της παγκόσμιας οικονομίας. Επόμενη μέρα που έχει στον πυρήνα της τις νέες τεχνολογίες, τις επιχειρηματικές δραστηριότητες που είναι φιλικές στο περιβάλλον, την τεχνητή νοημοσύνη, τη ρομποτική και τις οικονομίες κλίμακας.

Στο νέο αναπτυξιακό πρότυπο εντάσσονται και τομείς όπως η μεταποίηση, η αγροδιατροφή και η εφοδιαστική αλυσίδα, τα logistics, ένας τομέας στον οποίον η Ελλάδα κάνει ήδη άλματα.

Αναφέρθηκε και στην εξέλιξη του τουριστικού προϊόντος, γεγονός που αφορά άμεσα τα Δωδεκάνησα, με την ενίσχυση των τουριστικών επενδύσεων, την έμφαση στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και την απλοποίηση των διαδικασιών.

Σε ότι αφορά τα μικρά νησιά, ο νέος αναπτυξιακός νόμος, δίνει ιδιαίτερη σημασία καθώς όπως σημείωσε ο Βουλευτής «σε νησιά με πληθυσμό μικρότερο των τριών χιλιάδων εκατό κατοίκων, το κίνητρο της επιχορήγησης χορηγείται στο εκατό τοις εκατό του ανώτατου ορίου».

Η πρόβλεψη αυτή αφορά επενδύσεις σε 11 από τα 13 θεματικά καθεστώτα.

Εκτός από εκείνα που αφορούν τον τουρισμό και τον εναλλακτικό τουρισμό, ανέφερε τα εξής: την αγροδιατροφή, την πρωτογενή παραγωγή, την μεταποίηση γεωργικών προϊόντων, την αλιεία, τις υδατοκαλλιέργειες, την πράσινη μετάβαση, τον ψηφιακό και τεχνολογικό μετασχηματισμό, την έρευνα, την εφαρμοσμένη καινοτομία, και τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Ο κύριος Παππάς έκλεισε την ομιλία του, παροτρύνοντας τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, λέγοντας τους πως δεν τους αξίζει το ύφος Πολάκη.

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις