Αρχική Νέα ΔωδεκανήσουΚως Δήμος Κω: Συμπεράσματα της Κατεπείγουσας Τηλεδιάσκεψης για την Διαχείριση της Κρίσης

Δήμος Κω: Συμπεράσματα της Κατεπείγουσας Τηλεδιάσκεψης για την Διαχείριση της Κρίσης

από 12nisospress
263 προβολές

Ολοκληρώθηκε η κατεπείγουσα τηλεδιάσκεψη που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Κω, Θεοδόσης Νικηταράς. Στην συνάντηση συμμετείχαν οι Βουλευτές Δωδεκανήσου Βασίλης Υψηλάντης και Μίκα Ιατρίδη, ο Έπαρχος Κω-Νισύρου Ιωάννης Καμπανής, ο Δήμαρχος Νισύρου Χριστοφής Κορωναίος, ο τ. Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος Εμμανουήλ Θεοδώρου ενώ παρευρέθηκε και ο νέος Διοικητής Ταξίαρχος Γεώργιος Μανουράς, η Πρόεδρος του ΙΣ Κω Μαρία Φρατζάκη, ο Διοικητής του ΓΝ-ΚΥ Κω Σταμάτης Βασιλειάδης, η Πρόεδρος της Επιτροπής Λοιμώξεων Διονυσία Διονυσοπούλου, η Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Γαρυφαλιά Καρανάσιου, ο Διευθυντής της 1ης ΤΟΜΥ Δήμου Κω Τιμολέων Κουτσουράδης, ο πρώην Διοικητής του ΓΝ-ΚΥ Κω Νεκτάριος Γεωργαντής ως σύμβουλος του Δημάρχου Κω στον Τομέα της Υγείας και η Γενική Γραμματέας Μαρία Κρητικού.

Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και ήταν ιδιαίτερα παραγωγική μιας και από αυτήν εξήχθησαν πολύ σοβαρά συμπεράσματα ενώ συμφωνήθηκε συγκεκριμένο πλάνο εργασιών με ανάληψη ευθυνών από όλους. Πιο συγκεκριμένα συμφωνήθηκαν από αύριο το πρωί να αρχίσουν να υλοποιούνται τα εξής:

  1. Κατάρτιση ενός σχεδίου δράσης που να έχει να κάνει με την αντιμετώπιση του πλέον απαισιόδοξου σεναρίου εξέλιξης
  2. Αξιοποίηση όλων των υφιστάμενων δομών και ιδιαίτερα του κτηρίου του ΙΚΑ και του Κέντρου Υγείας Αντιμάχειας όπου πρέπει να γίνουν οι κατάλληλες διοικητικές και τεχνικές ενέργειες ώστε να προετοιμαστούν για να μπορούν να υποδεχθούν ασθενείς που είτε θα βρίσκονται στο στάδιο της διερεύνησης είτε θα νοσήσουν από κορονοϊό.
  3. Δήμος και Περιφέρεια θα αναζητήσουν και άλλες επιπλέον κτηριακές υποδομές προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για την νοσηλεία την θέση σε απομόνωση νοσούντων από Κορονοϊό
  4. Προστασία όσο γίνεται της Λειτουργίας του Νοσοκομείου ώστε να συνεχίσει να καλύπτει όλα τα επείγοντα περιστατικά και ταυτόχρονα να κάνει βέλτιστη διαχείριση πόρων με στόχο όλοι να είναι διαθέσιμοι στην κορύφωση της πανδημίας.
  5. Δήμος και Περιφέρεια να μεριμνήσουν για την κάλυψη ελλείψεων σε αναλώσιμα υλικά του Νοσοκομείου.
  6. Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Κω ενεργοποίηση και συμμετοχή όλων των μελών του Ιατρικού Συλλόγου Κω (Ιδιώτες Ιατροί) στη βάση ενός οργανωμένου επιχειρησιακού σχεδίου ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει το σύστημα υγείας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
  7. Δήμος και Περιφέρεια σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο θα πιέσουν την κυβέρνηση για την επιδημιολογική επιτήρηση του ΚΥΤ, την ιατρική κάλυψη του και την δημιουργία χώρων για την φιλοξενία των νοσούντων μεταναστών καθώς και των νεοαφιχθέντων μέχρι να φέυγουν για την ηπειρωτική Ελλάδα.
  8. Μεταφορά προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας από τους Βουλευτές της επείγουσας ανάγκης για να ενισχύσει τις δομές του νησιού με πνευμονολόγους, παθολόγους, γενικους ιατρούς, νοσηλευτές, τραυματιοφορείς καθώς και την προμήθεια αναλωσίμων υλικών. Παράλληλα να βγει προκήρυξη για επικουρικούς ιατρούς που να αναφέρεται το χρηματικό επίδομα των 450 € που χορηγεί ο Δήμος.
  9. Ο Δήμος να προσπαθήσει να αγοράσει με κάθε τρόπο ΤΕΣΤ, και ότι αναλώσιμο χρειάζεται το νοσοκομείο και να αναλάβει την προετοιμασία των χώρων του ΙΚΑ και του ΚΥ Αντιμάχειας με τις υποδείξεις του Νοσοκομείου

Ο Δήμος της Κω με πλήρη συναίσθηση των δυνατοτήτων του Δημοσίου Συστήματος Υγείας, των δυσκολιών και της κρισιμότητας των στιγμών μπαίνει μπροστάρης σε μια συλλογική προσπάθεια προκειμένου να προασπίσει το υπέρτατο αγαθό της υγείας έτσι ώστε η επόμενη ημέρα να μας βρει όλους καλά, όλους μαζί!

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

 

 

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις