Αρχική Θρησκεία Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου: Λαμπρά η πανήγυρις του Αγίου Αθανασίου στην Κάλυμνο!

Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου: Λαμπρά η πανήγυρις του Αγίου Αθανασίου στην Κάλυμνο!

68 προβολές

Την Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022, πανηγύρισε ο περικαλλής ενοριακός Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου Πόθιας Καλύμνου, του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της Ιεράς Μητροπόλεως Λέρου, Καλύμνου & Αστυπάλαιας.

Την Δευτέρα Εσπέρας 17 Ιανουαρίου 2022, στον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λέρου , Καλύμνου & Αστυπάλαιας κ.ΠΑΪΣΙΟΣ, μετά πλειάδας ιερέων και διακόνου. Ο Σεβασμιώτατος ομίλησε καταλλήλως στους πιστούς προσκυνητές περί της σημαντικής εορτής του Αγίου Αγίου Αθανασίου, του «Στύλου της Ορθοδοξίας» και υπερασπιστή του ορθοδόξου δόγματος έναντι των κακοδοξιών του αιρετικού Αρείου και των οπαδών του που ως λύκοι πολέμησαν την Εκκλησίαν και ο Μέγας Αθανάσιος με σθένος και ζήλο κατατρόπωσε αυτούς.Τέλος, ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον εφημέριο του Ιερού Ναού π.Σωτήριο Πράσινο, τους Ιεροψάλτες καθώς και τα μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής για την επιτυχή διοργάνωση της Ιεράς Πανηγύρεως, παρ όλες τις δυσκολίες και τα μέτρα προστασίας από την πανδημία του COVID-19.

Στο τέλος του εσπερινού ο Σεβασμιώτατος δώρισε ως ευλογία σε όλους τους πιστούς κομποσκοίνια, τα οποία πρόσφεραν στην εκκλησία επί τον σκοπό αυτόν, ευλαβέστατες γυναίκες.

Την Τρίτη πρώι 18 Ιανουαρίου 2022 ανήμερα της εορτής του Αγίου Αθανασίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.ΠΑΪΣΙΟΣ, χοροστάτησε του Όρθρου και τέλεσε την πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, με την παρουσία ιερέων και διακόνου, κήρυξε δε τον θείο Λόγο και ευχήθηκε στους πιστούς, η Αγία και Ζωαρχική Τριάδα, δια πρεσβειών του Αγίου Αθανασίου,  να τους χαρίζει υγεία, ειρήνη και αγάπη. Ο Σεβασμιώτατος παρότρυνε τους πιστούς να παραμείνουν πιστοί στην ορθή Πίστη και Ενότητα της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας όπως αυτή σαφώς διαφυλάσσεται υπό της Μητρός Εκκλησίας.

Ο Σεβασμιώτατος κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, χειροθέτησε σε αναγνώστη του ναού μας, τον ευλαβέστατο κ.Ηλία Κουρσιώτη έγγαμο, ιεροψάλτη και πατέρα μιας θυγατέρας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κ.Παΐσιος χειροθέτησε τον εφημέριο του ιερού ναού π.Σωτήριο Πράσινο «Οικονόμο», επέδωσε δε το τιμητικό τούτο Οφίκιο στον π.Σωτήριο όπως ο ίδιος δήλωσε, εξυμνώντας το πνευματικό και κοινωνικό έργο του στην ενορία του Αγίου Αθανασίου, αλλά και την υιική διάθεση του να ανταποκριθεί θετικά στο αίτημα του Σεβασμιωτάτου, να βρεθεί δίπλα του και να στηρίξει την Ιερά Μητρόπολη σε μία πολύ δύσκολη περίοδο για το νησί μας. Ευχαρίστησε δε τον εορτάζοντα Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρόδου κ.Κύριλλο για την αγαθή προαίρεση του και την στήριξη του στην προσπάθεια αυτή.

Παρέστησαν, εκ των ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως οι Αιδ/τοι ιερείς, π. Ισίδωρος Γλυνάτσης,π.Απόστολος Χατζηνικολάου, π.Κωνσταντίνος Σμαλιός,π.Σάββας Μουζουράκης,π.Μιχαήλ Μακαρούνας,ο Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου π. Σωτήριος Πράσινος, και ο Διάκονος π.Σταύρος Μάρθας. Ελάβαμε τηλεφωνικά τις θερμότατες ευχές του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου π.Αμφιλόχιου Σακαλλέρος, όπου λόγω της απουσίας του εκτός Καλύμνου δεν μπόρεσε να παρευρεθεί.

Τα Αναλόγια επάνδρωσαν οι Μουσικολογιώτατοι Πρωτοψάλτες κ.Ποσειδώνας Ζαΐρης, κ.Σπυρίδων Ζαΐρης, κ.Δημήτριος Ζαΐρης, οι Λαμπαδάριοι κ. Νικόλαος Λυσγάρης, κ.Ηλίας Κουρσιώτης οι οποίοι απέδωσαν με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια του ύμνους της εορτής. Θερμά συγχαρητήρια αποδόθηκαν πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού κ.Δημήτριος Ζαΐρης.

Τίμησαν με την παρουσία τους την εορτή, ο Έπαρχος κ. Εμμανουήλ Μουσελλής, η Αντιδήμαρχος κ. Ρένα Μαγκάκη (εκπρόσωπος του Δημάρχου Καλυμνίων κ.Δημητρίου Διακομιχάλη) η οποία και ανέγνωσε το Σύμβολο της Πίστεως, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μικές Ρήγας, η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Καλύμνου κ. Αικατερίνη Εμμανουήλ, ο πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού τμήματος Καλύμνου κ.Σκεύος Ζεμπιλάς, η κ. Πόπη Κουτούζη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής του Εμπορικού Συλλόγου Καλύμνου «Ο ΕΡΜΗΣ», ο κ.Ελευθέριος Γκινής Αντιπρόεδρος Β – ΔΗΜ.Τ.Ο Καλύμνου.

Εις το τέλος των ιερών ακολουθιών μοιράστηκαν από τις γυναίκες τις ενορίας μας, σε ειδικές συσκευασίες αεροστεγώς σφραγισμένες, δεκάδες γλυκύσματα και εόρτια εδέσματα.

Ο εφημέριος και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Πόθιας Καλύμνου, ευχαριστούν άπαντες όσους προσήλθαν από όλο το νησί της Καλύμνου, για να τιμήσουν την ενορία του Αγίου Αθανασίου .

Του χρόνου με υγεία!

 

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις