Αρχική Θρησκεία Ιερά Μητρόπολη Λέρου : Ανακοινώσεις Ιερών Ακολουθιών και Εορτασμών

Ιερά Μητρόπολη Λέρου : Ανακοινώσεις Ιερών Ακολουθιών και Εορτασμών

από 12nisospress
352 προβολές

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ ΚΑΙ ΕΟΡΤΑΣΜΩΝ

Α΄ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ – 6.3.2020
Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020, η Ακολουθία των Πρώτων Χαιρετισμών σήμερα, ώρα 7 μ.μ. σε όλες τις Ενορίες.

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΕΩΣ
Σάββατο 7 Μαρτίου 2020, ώρα 11:00΄π.μ., στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λέρου, επίσημος Δοξολογία για τον εορτασμό της 72ης επετείου της Ενσωματώσεως της Δωδεκανήσου με την Μητέρα Ελλάδα.
Ώρα 11:15΄π.μ.: Τρισάγιο στην προτομή του αειμνήστου Π.Ρούσσου (πλατεία Π.Ρούσσου), πρωτεργάτου της Ενσωματώσεως – καταθέσεις στεφάνων – εκφώνηση πανηγυρικού από την κα Γκατζά Βασιλική, εκπαιδευτικό του Δημοτικού Σχολείου Αλίντων.
Ώρα 12:00΄: παρέλαση τμημάτων.

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΩΝ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΝΤΑ ΜΑΡΤΥΡΩΝ
Την Κυριακή 8 και Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020, πανηγυρίζει ο Ενοριακός Ιερός Ναός των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων Αλίντων νήσου Λέρου.
Την Κυριακή 8 Μαρτίου, παραμονή της εορτής, και ώρα 5 το απόγευμα, θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας.
Την Δευτέρα 9 Μαρτίου, το πρωΐ 07:00΄-10:00΄π.μ., θα τελεσθεί Αρχιερατική Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία.

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΣΩΦΡΟΝΙΟΥ
Την Τρίτη 10 Μαρτίου 2020, επ’ ευκαιρία της εορτής του Αγίου Σωφρονίου, στις 5 το απόγευμα, θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας, στο ιερό παρεκκλήσιο του Αγίου Σωφρονίου στο «Πατριαρχείο» (Άλιντα), την δε επομένη, Τετάρτη 11 Μαρτίου το πρωΐ 07:00΄-10:00΄π.μ., θα τελεσθεί Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις