Αρχική Νέα ΔωδεκανήσουΚάλυμνος Ιατρικός Σύλλογος ΠΕ Καλύμνου: «Σε αδιέξοδο η συνάντηση με τον Υπουργό – Χωρίς σχέδιο απέναντι στα προβλήματα της Υγείας» (VIDEO)

Ιατρικός Σύλλογος ΠΕ Καλύμνου: «Σε αδιέξοδο η συνάντηση με τον Υπουργό – Χωρίς σχέδιο απέναντι στα προβλήματα της Υγείας» (VIDEO)

186 προβολές

Το αδιέξοδο στο οποίο οδηγήθηκε η συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων και του Υπουργού Υγείας, ήταν το θέμα της συνέντευξης στον «Π.τ.Κ.» του Προέδρου του ΙΣΕΚ, Γεράσιμου Αποστολάτου, ο οποίος αναφέρθηκε στην στάση του Υπουργού, ο οποίος αγνόησε τις προτάσεις του ΠΙΣ, που θα έδιναν λύσεις στα προβλήματα του ΕΣΥ, προχώρησε στο μέτρο της Πολιτικής Επιστράτευσης των ιδιωτών γιατρών.

Αντί το Υπουργείο να ενισχύσει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας με την αντιμετώπιση της υποστελέχωσης, ο Υπουργός επιλέγει μια προσβλητική τακτική απέναντι στους ιδιώτες γιατρούς και δείχνει πως δεν έχει κανένα σχέδιο απέναντι στην υγειονομική κρίση που δοκιμάζει την Δημόσια Υγεία στην χώρα.

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΙΣΕΚ αναφέρθηκε στα προβλήματα της Καλύμνου και ειδικά στο Νοσοκομείο του νησιού, το οποίο καλείται να αντιμετωπίσει τα τεράστια προβλήματα, με έναν Διοικητή που ασκεί «παράλληλα καθήκοντα» και δεν έχει καμία αρμοδιότητα για σύγκληση Δ.Σ. και λήψη αποφάσεων.

Ακολουθούν οι προτάσεις του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και το σημερινό δ.τ.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

  1. Άμεση πρόσληψη όλων των ειδικευμένων ιατρών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και έχουν υποβάλλει δικαιολογητικά για ένταξη στο Ε.Σ.Υ. σε όλες τις προκηρύξεις που εκκρεμούν από παλιά αλλά και σε αυτές που είναι σε εξέλιξη, με τριετή σύμβαση ως επικουρικοί οι οποίοι θα κριθούν μέσα στην τριετία για τη θέση που έχουν υποβάλλει υποψηφιότητα, και όσοι δεν πάρουν θέση θα παραμένουν στο σύστημα σε προσωποπαγείς θέσεις μόνιμα. Οι πιστώσεις υπάρχουν μιας και έχουν προκηρυχθεί οι θέσεις.
  2. Άμεση πρόσληψη όλων των ιατρών που βρίσκονται σε λίστα αναμονής για έναρξη ή συνέχιση της ειδικότητας μέχρι να την ολοκληρώσουν.
  3. Άμεση πρόσληψη όλων των ιατρών που έχουν ολοκληρώσει την άσκησή τους στην ειδικότητα και δεν έχουν δώσει εξετάσεις για να λάβουν τον τίτλο της ειδικότητας λόγω μη εκπλήρωσης της υπηρεσίας υπαίθρου. Να τοποθετηθούν στα Νοσοκομεία για ένα χρόνο και θα δώσουν εξετάσεις για την απόκτηση του τίτλου.
  4. Ειδικευμένοι ιατροί που έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική τους άσκηση στις Μ.Ε.Θ. των Νοσοκομείων για εξειδίκευση στην Εντατικολογία και αναμένουν να δώσουν εξετάσεις για τη λήψη του τίτλου εξειδίκευσης να τους αποδοθεί ο τίτλος και να ενταχθούν στις ΜΕΘ των Νοσοκομείων, με την υποχρέωση να υπηρετήσουν ένα χρόνο και αν θέλουν να παραμείνουν ως μόνιμοι.
  5. Πλήρης κάλυψη της αστικής ευθύνης των ιατρών του Ε.Σ.Υ., όχι μόνο για τον COVID-19 αλλά για όλα. Απόσυρση της διάταξης Χουλιαράκη – Πολάκη από τις διαδικασίες του Ελεγκτικού Συνεδρίου, δηλαδή τα εντάλματα αποζημιώσεων να καταβάλλονται από τα Νοσοκομεία και να μην μετακυλίωνται στους ιατρούς. Το ίδιο θα ισχύει και για τους ιδιώτες ιατρούς που θα προσφέρουν υπηρεσίες στο Ε.Σ.Υ.
  6. Άμεση επαναπρόσληψη των ιατρών του πρώην ΙΚΑ για μα καλύψουν την Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και τα κενά στο ΕΣΥ
  7. Ενεργοποίηση σύμβασης εθελοντικής εργασίας ΟΛΩΝ των ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών της χώρας στο ΕΣΥ ΧΩΡΙΣ αμοιβή.
  8. ΑΜΕΣΗ σύναψη συλλογικής σύμβασης εργασίας με τον ΠΙΣ για πρόσληψη 1000 ιατρών στον ΕΟΠΥΥ
  9. Δέσμευση του Υπουργού Υγείας ότι αμέσως μετά την πάροδο της οξείας φάσης της πανδημίας, θα ξεκινήσει διάλογος με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και ατζέντα με τον Π.Ι.Σ. και τους Ιατρικούς Συλλόγους για όλα τα μεγάλα και χρονίζοντα προβλήματα του χώρου της Υγείας

ΠΗΓΗ : palmostiskalymnou.blogspot.com

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις