Αρχική Νέα Δωδεκανήσου Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Ρόδο

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Ρόδο

180 προβολές

Αλέξης Τσίπρας από Ρόδο: Η στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων του τουρισμού πρέπει να είναι άμεση και ουσιαστική

 

Το νησί της Ρόδου, για μια ολόκληρη μέρα, επισκέφτηκε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας την Πέμπτη 4 Ιουνίου.

Τον Πρόεδρο συνόδευαν ο Βουλευτής Δωδεκανήσου και Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, η Βουλευτής Θεσσαλονίκης και Τομεάρχης Τουρισμού, Κατερίνα Νοτοπούλου, καθώς και μέλη της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Δωδεκανήσου.

Πιο συγκεκριμένα, το πρωί της Πέμπτης, ο Αλέξης Τσίπρας περπάτησε τους δρόμους της Μεσαιωνικής Πόλης, με τις πρώτες εικόνες να είναι άκρως αποκαρδιωτικές όσο αφορά στην τουριστική κίνηση και τα ελάχιστα ανοιχτά καταστήματα. Ο ίδιος σε πρώτη δήλωσή του, ανέφερε: «Οι εικόνες από τα καταστήματα στην παλιά πόλη της Ρόδου είναι αποθαρρυντικές και ενδεικτικές της πραγματικότητας που αντιμετωπίζουν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Οι επιλογές της κυβέρνησης της ΝΔ οδηγούν την οικονομία σε έναν ακόμα φαύλο κύκλο, όπως αυτόν που ζήσαμε στα χρόνια των μνημονίων. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ μέσα από το πρόγραμμα #ΜενουμεΟρθιοι αποτελεί μονόδρομο για την επιβίωση των επιχειρήσεων και για τη στήριξη των εργαζομένων».

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με το Δ.Σ. του Σωματείου Καταστηματαρχών Μεσαιωνικής Πόλης και στο πλαίσιο μιας ιδιαίτερα γόνιμης συζήτησης εκφράστηκαν σημαντικοί προβληματισμοί εν αναμονή της έναρξης μιας ισχνής τουριστικής περιόδου. Με τις περισσότερες επιχειρήσεις να παραμένουν κλειστές, αυτό που τονίστηκε είναι η αγωνία τους αφού οι περισσότεροι έχουν να δουλέψουν από τον περασμένο Οκτώβριο και οι οικονομικές υποχρεώσεις αυξάνονται συνεχώς.

«Δεν χρειάζεται να είσαι οικονομολόγος του Χάρβαρντ», επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας, «για να καταλάβεις ότι τώρα πρέπει να στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να μπορέσουν να επιβιώσουν».

Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας περπάτησε στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, όπου τα καταστήματα είναι μεν ανοικτά αλλά η κίνηση είναι κατά πολύ μειωμένη, αφού η αγοραστική δύναμη περιορίζεται σε αυτή των μόνιμων κατοίκων, σημαντικό ποσοστό των οποίων είναι εποχικοί υπάλληλοι, που ακόμα και σήμερα παραμένουν άνεργοι. Εκεί είχε τη ευκαιρία να συνομιλήσει με καταστηματάρχες και κατοίκους οι οποίοι του εξέφρασαν τα οικονομικά αδιέξοδα και τη μεγάλη ανησυχία τους.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κ. Χατζημάρκο στο κτίριο της Περιφέρειας, όπου ο πρόεδρος το ΣΥΡΙΖΑ συνομίλησε μαζί του για τα συνολικά και ευρύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου λόγω της πανδημίας και της ανύπαρκτης τουριστικής περιόδου. «Η τουριστική βιομηχανία και οι άνθρωποί της, μας κράτησαν στα χρόνια της κρίσης, τώρα πρέπει να τους το ανταποδώσουμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Κορύφωση του πρωινού προγράμματος αποτέλεσε η συζήτηση με τους φορείς του Τουρισμού όπου πραγματοποιήθηκε στην Ροτόντα των Πηγών Καλλιθέας, ένα από τα πιο γνωστά τοπόσημα του νησιού της Ρόδου. Η αγωνία της επιβίωσης ήταν κυρίαρχη στις τοποθετήσεις των φορέων, ενώ αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος και κατάθεση προτάσεων από όλους. Συγκεκριμένα, το παρών έδωσαν πρόεδροι και εκπρόσωποι από το Εργατικό Κέντρο Ρόδου, την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξεναγών, το Οικονομικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Δωδεκανήσου , το Σωματείο Εστιατόρων Ρόδου, τον Εμπορικό Σύλλογο Ρόδου, το Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί, τον Σύλλογο Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου, την Ένωση Τουριστικών Γραφείων Ρόδου, τον Σύλλογο Τουριστικών Καταλυμάτων Ρόδου, τον Οργανισμό Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού και το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέλυσε συνοπτικά τους άξονες του προγράμματος «Μένουμε Όρθιοι» για τους συγκεκριμένους κλάδους και τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των αυτοαπασχολούμενων και των εργαζόμενων, προσθέτοντας ότι «ο ελληνικός τουρισμός αποτελεί εθνική υπόθεση και βρίσκεται σε κίνδυνο εξαιτίας της σημερινής κυβερνητικής πολιτικής».

Το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με το Δήμαρχο Ρόδου, κ. Καμπουράκη, ενώ ακολούθησε συνάντηση με Δημάρχους της Δωδεκανήσου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Ρόδου. Κυρίαρχο ζήτημα η ανάγκη συστράτευσης για τη διεκδίκηση στοχευμένων νησιωτικών πολιτικών και για τη στήριξη των ακριτικών νησιών της Δωδεκανήσου αλλά και η ουσιαστική εμπλοκή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην ανάταξη του τουριστικού προϊόντος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με το πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι» καταθέτει μια ολοκληρωμένη πρόταση για τη στήριξη του συνόλου της κοινωνίας, της εργασίας και της επιχειρηματικότητας. Σκοπός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι η χώρα να ανταπεξέλθει καθολικά και άμεσα στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει από τις συνέπειες της πανδημίας και τις καταστροφικές πολιτικές επιλογές της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σταμάτησε και ούτε θα σταματήσει την αδιαμεσολάβητη επαφή του με τις τοπικές κοινωνίες και όλες και όλους όσοι θίγονται από την απουσία επαρκών μέτρων στήριξης. Ο τουρισμός, η εστίαση, οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα νησιά αποτελούν προτεραιότητα του προγράμματος που ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει ενώπιον της κοινωνίας και του λαού.

Το Γραφείο Τύπου.-

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις