Αρχική Νέα Δωδεκανήσου Η Περιφέρεια αγκαλιάζει τις εκδηλώσεις της παροικίας στην Αττική, για την 72η Επέτειο της Ενσωμάτωσης

Η Περιφέρεια αγκαλιάζει τις εκδηλώσεις της παροικίας στην Αττική, για την 72η Επέτειο της Ενσωμάτωσης

από 12nisospress
254 προβολές

Ρόδος 6 Μαρτίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Περιφέρεια αγκαλιάζει τις εκδηλώσεις της παροικίας στην Αττική, για την 72η Επέτειο της Ενσωμάτωσης

Η διατήρηση της τοπικής Πολιτιστικής κληρονομιάς και η ιστορία της Δωδεκανήσου έχουν την τιμητική τους στην Αθήνα, όπου η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου – Τμήμα Πολιτισμού Δωδεκανήσου και η Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών – Πειραιώς, συνδιοργανώνουν τρεις εκδηλώσεις στην πρωτεύουσα της χώρας, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την 72η Επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου.

«Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, αγκαλιάζει τους παροικιακούς συλλόγους, που αποτελούν τη δυνατή και ζωντανή συνέχεια της πολιτιστικής ιστορίας της Δωδεκανήσου, εκτός των συνόρων της περιοχής μας. Το Τμήμα Πολιτισμού Δωδεκανήσου, ενισχύει τις επετειακές εκδηλώσεις που προετοιμάζει η Ομοσπονδία Παροικιακών Σωματείων Αθηνών – Πειραιώς, με ενεργή συμμετοχή στα προγράμματα και τις δράσεις, που θα πραγματοποιηθούν στις 8, 14 και 15 Μαρτίου 2020 στην Αθήνα. Με τον τρόπο αυτό, η Περιφέρεια Ν.Α. συμβάλει στη διατήρηση της πολιτιστικής ιστορίας και κληρονομιάς των Δωδεκανήσων» διευκρινίζει ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτισμού Δωδεκανήσου, Κάλλιστος Διακογεωργίου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 8 Μαρτίου 2020 θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση στην προτομή του πρώτου πεσόντος έλληνα αξιωματικού Αλέξανδρου Διάκου, με καταγωγή από τη νήσο Χάλκη, ενώ θα ακολουθήσει πολιτιστική εκδήλωση, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολεμικού Μουσείου, με τη συμμετοχή μουσικοχορευτικών συγκροτημάτων από τα νησιά και τη Δωδεκανησιακή παροικία Αττικής.

Στις 14 Μαρτίου 2020, θα πραγματοποιηθεί πολιτιστική εκδήλωση στον Πειραϊκό Σύνδεσμο, με ιστορική αναφορά στο χρονικό της Ενσωμάτωσης. Οι επετειακές εκδηλώσεις, θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 15 Μαρτίου 2020, με Αρχιερατική Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών και θα ακολουθήσει πορεία και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Το Γραφείο Τύπου

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις