Αρχική Νέα Δωδεκανήσου Η Πάτμος τιμώμενη περιοχή από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος στην έκθεση HO.RE.CA

Η Πάτμος τιμώμενη περιοχή από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος στην έκθεση HO.RE.CA

από 12nisospress
249 προβολές

Στην έκθεση Horeca, τη μεγαλύτερη επαγγελματική έκθεση της χώρας, που διεξήχθη από 7 έως 10 Φεβρουαρίου με 127.000 επισκέπτες , και συγκεκριμένα στο περίπτερο του Ελληνικού Πρωινού του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, μία εκ των δύο τιμώμενων περιοχών ήταν για φέτος η Πάτμος με την τοπική της γαστρονομία.

Επί 4 συνεχείς ημέρες παρουσίας, η Πάτμος με το Ζαχαροπλαστείο “Χριστόδουλος” και πλήθος ντόπιων παραγωγών μύησε τους επισκέπτες της έκθεσης στην ιδιαιτερότητα της Πατμιακής γαστρονομίας και πέραν του Ελληνικού Πρωινού της Πάτμου, παρουσιάσε τη γαστρονομική της παράδοση στο Greek Gastronomy Forum που διοργανώθηκε από το Chef’s Club of Greece (Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος).

Το Περίπτερο της Πάτμου επισκέφθηκαν ο Υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης, ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ. Γεώργιος Χατζημάρκος, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Ιωάννης Παππάς, η Πρόεδρος του ΕΟΤ, κ. Άντζελα Γκερέκου, ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Αλέξανδρος Βασιλικός, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, κ. Γρηγόρης Τάσιος και πλήθος επισκεπτών.

Τον Δήμο Πάτμου εκπροσώπησαν ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Νικήτας Τσαμπαλάκης και η Δημοτική Σύμβουλος, Ελένη Μαυρόγαλου.

Σε δήλωσή του ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του δήμου Πάτμου κ. Νικήτας Τσαμπαλάκης αναφέρει τα εξής:
“Η γαστρονομία μας δεν είναι μόνο ένας πυλώνας ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα, αλλά είναι ένας ακόμa τρόπος να προσελκύσουμε περισσότερους επισκέπτες στο νησί μας και να ενδυναμώσουμε την τοπική μας παράδοση και ταυτότητα. Για αυτό και θα συνεχίσουμε τις δράσεις μας προς την κατεύθυνση αυτή.

Ευχαριστούμε θερμά το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο για την τιμή που μας έκανε , τον  σεφ Στράτο Ιωσηφέλλη και ιδιαίτερα την κ. Σίσσυ Αγγελοπούλου, Υπεύθυνη του Προγράμματος Ελληνικού Πρωινού”.

 

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις