Αρχική Νέα Δωδεκανήσου Η κοπή της πίτας της ΟΝΝΕΔ Δωδεκανήσου

Η κοπή της πίτας της ΟΝΝΕΔ Δωδεκανήσου

από 12nisospress
242 προβολές

Με την παρουσία πολλών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας προεξαρχόντων του υπουργού Επικρατείας κ. Μάκη Βορίδη, του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού και βουλευτή Κυκλάδων της Ν.Δ. κ. Γιάννη Βρούτση, του υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και βουλευτή Δωδεκανήσου της Ν.Δ. κ. Ιωάννη Παππά, των βουλευτών Δωδεκανήσου κ.κ. Μάνου Κονσολα, Βασίλη Υψηλάντη και Μίκας Ιατρίδη, του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου, του δημάρχου Ρόδου κ. Αλέξανδρου Κολιάδη, η ΟΝΝΕΔ Δωδεκανήσου έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της στο κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, ‘Ακάντια’.

Παρόντες ήταν ακόμη ο πρόεδρος του ΕΒΕΔ κ. Γιάννης Παππου, η γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κα Μαριάννα Νικολαΐδου, ο πολιτευτής της ΝΔ κ. Αντώνης Γιαννικουρής, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΕΠ Δωδεκανήσου κ. Τσαμπίκος Καραγιάνννης, ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Ρόδου κ. Αντώνης Αρφαράς, παλαιά και νέα στελέχη της ΝΔ, αντιπεριφερειάρχες κ.ά.
Στην ομιλία της η πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κ. Παρασκευή Παπαδοπούλου τόνισε ότι ‘πρέπει να κρατήσουμε ψηλά τη ΝΔ με σημείο αιχμής τις επερχόμενες ευρωεκλογές. Η ΟΝΝΕΔ και ολόκληρη η νεολαία δηλώνει παρούσα’ όπως είπε.
Ακολούθησαν οι ομιλίες του κ. Ιωάννη Παππά, των βουλευτών κ.κ. Μ. Κόνσολα, Μ. Ιατρίδη, Β. Υψηλάντη, του περιφερειάρχη κ. Γ. Χατζημάρκου και του κ. Αν. Αρφαρά ενώ λόγω απουσίας της προέδρου της ΔΕΕΠ Δωδεκανήσου κας Έφης Χαραλαμποπούλου, ο αντιπρόεδρος κ. Τ. Καραγιάννης ανέγνωσε τον χαιρετισμό της.

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΠΑΣ
Στον χαιρετισμό του ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Ν.Δ. κ. Ιωάννης Παππάς επικεντρώθηκε στην μακρά ιστορία του κόμματος, καθώς όλα τα σημερινά στελέχη έχουν θητεύσει στην νεολαία της ΝΔ. «Είναι τιμή που εκπροσωπώ τους νησιώτες μας και υπερασπίζομαι τα δικαιώματά τους. Από το 2019 έως σήμερα, η ΝΔ έχει σημειώσει πολλές επιτυχίες. Το Νότιο Αιγαίο είναι η μοναδική περιφέρεια με τα πολλά ρεκόρ και πρώτη σε διακρίσεις σε σχέση με τις άλλες περιφέρειες» και αναφέρθηκε στα επιτεύγματα που έχουν γίνει μέχρι σήμερα.
Καταλήγοντας, τόνισε πως ‘στις Ευρωεκλογές θα πανηγυρίσουμε όλοι μαζί μία ακόμη νίκη. Μια νίκη για τους Έλληνες στην Ευρώπη!».

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ
Στην τοποθέτησή του, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού και βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ, κ. Γιάννης Βρούτσης απευθυνόμενος στους ΟΝΝΕΔίτες και τις ΟΝΝΕΔίτισσες επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Μπορεί να διερωτάσθε εάν αξίζει τον κόπο; Αυτός ο αγώνας που δίνουν τα νέα παιδιά, και βέβαια αξίζει τον κόπο! Δώσαμε μάχες και σήμερα νιώθουμε δικαιωμένοι γιατί μπορούμε να λέμε ότι ναι, άξιζε! Μην ξεχνάτε ότι εμείς, όταν ήμασταν ΟΝΝΕΔίτες, δώσαμε μάχες σε πολύ δύσκολα χρόνια. Ήταν η περίοδος που οι νομοί Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, ήταν ‘καταπράσινοι’!!! Ήταν δύσκολο να πεις ότι είσαι ΝΔ, ΟΝΝΕΔ, ΔΑΠ… Και σήμερα, είδαμε τη ΝΔ να λαμβάνει στις Κυκλάδες 46% και 4 έδρες, στα Δ/σα 47% και 4 έδρες ενώ η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με τον Γιώργο Χατζημάρκο να λαμβάνει 66%!».
Αναφέρθηκε επίσης στην ειδική επιδότηση που θα δοθεί στα αθλητικά σωματεία ενώ τόνισε, πως η ΝΔ είναι το μόνο κόμμα που βάζει πρώτα το εθνικό συμφέρον και μετά το κομματικό.
«Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ανοίγουμε δρόμους για καινοτόμες πρωτοβουλίες. Η ΝΔ καθίσταται κυρίαρχη πλέον κάτι που το δείχνουν όλα τα αποτελέσματα των εκλογικών αναμετρήσεων αλλά και οι δημοσκοπήσεις».

Ο ΜΑΚΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ
Με τον ιδιαίτερο προσωπικό και δηκτικό του τρόπο, ο υπουργός Επικρατείας κ. Μάκης Βορίδης στον χαιρετισμό του, μίλησε για πολλά θέματα της επικαιρότητας, με σημείο αιχμής τις εξελίξεις.
«Καταφέραμε να ανατρέψουμε την ηγεμονία της Αριστεράς. Αλλά έχουμε ακόμη δουλειά για να ανατρέψουμε τις δυνάμεις του λαϊκισμού. Μην ξεχνάμε τις επιλογές της Αριστεράς για την Ελλάδα, το τσάκισμα της μεσαίας τάξης στη φορολογία, τις επιλογές στην μεταναστευτική πολιτική, τους ποινικούς κώδικες όταν άνοιξαν οι φυλακές και αποφυλακίστηκαν σκληροί εγκληματίες. Τα ξεχάσαμε αυτά και ο δημόσιος διάλογος επικεντρώνεται σε άλλα ζητήματα. Φέρνουμε νέους νόμους όπως η επιστολική ψήφος και η αντιπολίτευση, καταψηφίζει. Το ίδιο και με την αλλαγή του εκλογικού νόμου.
Φέρνουμε την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα: η κομμουνιστική Κίνα έχει ιδιωτικά πανεπιστήμια όπως και η Βόρεια Κορέα (!). Μόνον η Ελλάδα δεν έχει!!!

Αυτό αποδεικνύει ότι σε όλες τις αλλαγές, η Αριστερά είναι απέναντι».

Αναφέρθηκε ακόμη στην έκθεση – ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με την οποία καταδικάζεται η Ελλάδα για το κράτος Δικαίου, κατηγορώντας μερίδα των Ελλήνων ευρωβουλευτών όπως οι Κομμουνιστές, οι Σοσιαλιστές, οι Οικολόγοι και η ομάδα στην οποία συμμετείχε ο κ. Κύρτσος να ψηφίζουν ενάντια στην χώρα τους, μαζί με την Ολλανδή ευρωβουλευτή (η οποία δεν την κατεβάζει κανένα κόμμα της χώρας της και ψάχνει να πολιτευτεί στο…. Βέλγιο) λέγοντας:
«Είναι ένα προϊόν πολιτικής επίθεσης κατά της Ελλάδας που στοχοποιεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενόψει των Ευρωεκλογών. Κι αυτό γιατί η ΝΔ είναι το ισχυρότερο πολιτικό κόμμα της Κεντροδεξιάς, σε ολόκληρη την Ευρώπη. Σε μια εποχή που οι ιδέες του λαϊκισμού και της Ακρας Δεξιάς επελαύνουν και η Αριστερά βρίσκεται σε κρίση, η Ελλάδα έχει καλύτερες επιδόσεις από την Γερμανία! Το πιστεύαμε ότι θα γίνει ποτέ αυτό; Γι’ αυτό προσπαθούν να ‘κοντύνουν’ τον Έλληνα πρωθυπουργό.
Και γι’ αυτό οι Ευρωεκλογές είναι η ευκαιρία να δείξουμε ότι όλοι είμαστε συντονισμένοι στον ίδιο δρόμο. Να επιλέξουμε ευρωβουλευτές που θα υπερασπιστούν τις αξίες της Κεντροδεξιάς και το έργο της κυβέρνησής μας. Είναι κρίσιμες εκλογές. Δεν είναι χαλαρή αυτή η ψήφος. Είναι η ευκαιρία να δώσουμε και πάλι την δύναμη στην ΝΔ να είναι ισχυρή μέσα στην Ευρώπη» -τόνισε μεταξύ άλλων.

Τέλος, σχετικά με το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομοφύλων ο κ. Βορίδης ξεκαθάρισε πως παραμένει σταθερός στην αρχική του θέση (είναι κατά) αν και σέβεται τις απόψεις των συναδέλφων του μέσα στη ΝΔ χωρίς να έχει δημιουργηθεί κανένα ρήγμα: «Στο νου μας έχουμε την μεγάλη εικόνα. Τα μεγάλα που κάνει ο πρωθυπουργός μας γι’ αυτή τη χώρα. Αυτό δεν θα το υπονομεύσουμε αλλά θα την υπερασπιστούμε!».

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις