Η Κάλυμνος, σήμερα Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022,όπως κάθε χρόνο, με αρχιερατικό μνημόσυνο στον Ι.Ν Αγ. Νικολάου της Πόθιας και τρισάγιο στο μνημείο, τίμησε την μνήμη των 3 ηρώων αξιωματικών του ΠΝ, Χριστόδουλου Καραθανάση , Παναγιώτη Βλαχάκου και Έκτορα Γιαλοψού που έχασαν τη ζωή του πριν 26 χρόνια, κατά την εκτέλεση του υπέρτατου καθήκοντος προς την Πατρίδα την νύκτα της 30/31 Ιανουαρίου 1996 στην κρίση των Ιμίων.

Στο Αρχιερατικό μνημόσυνο  που τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, χοροστάτησε ο μητροπολίτης κ.κ Παΐσιος συμπαραστατούμενος από τον κλήρο του νησιού

Παρόντες στο Αρχιερατικό μνημόσυνο  και στο τρισάγιο που ακολούθησε στο μνημείο  των 3 Αξιωματικών ΠΝ,από τις τοπικές πολιτικές ο Χωρικός αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου  Χρήστος Ευστρατίου, ο Έπαρχος Μανώλης Μουσελλής,ο Δήμαρχος Δημήτρης Διακομιχάλης,,οι επικεφαλής μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας Ιωάννης Μαστροκούκος και  Ιωάννης Γαλουζής, ο Πρόεδρος του ΔΣ Νικόλαος Γαβαλάς η Αντιδήμαρχος Ρένα Μαγκάκη, ο Περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Σταυλάς ,η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Καλύμνου Κατερίνα Εμμανουήλ.

Να σημειώσουμε ότι τελικά δεν παρέστη ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, όπως είχε ανακοινωθεί, αφού για υπηρεσιακούς λόγους η έλευσεη του στην Κάλυμνο ακυρώθηκε.

Από Στρατιωτικής πλευράς ο Ταξίαρχος Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ Θεοδόσης Τριαντάφυλλος , ο Διοικητής του 5/42 ΣΕ Συνταγματάρχης Δημήτριος Λυμπερέας,ο Διοικητής του ΤΕΘ Καλύμνου, ο επιτελής Ανχης Δημόπουλος Κωνσταντίνος   και αντιπροσωπεία Αξιωματικών και Υπαξιωματικών.

Από το Ναυτικό ο Διοκητής του Ναυτικού Σταθμού Κω Πλοίαρχος ΠΝ Γεώργιος Σταματογιαννης.

Από πλευράς ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ ,ο Διοικητή της 8ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος– Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αρχιπλοίαρχο Λ.Σ. Παντελής Χαμέτης ο Λιμενάρχης Καλύμνου Αντιπλοίαρχος  ΛΣ Θεόφιλος Τσαγκάρης ο Διοικητής της ΑΕΝ Καλύμνου  Πλωτάρχης ΛΣ Διονύσιος Κλάδης και  ο Υπολιμενάρχης Υποπλοίαρχος ΛΣ Γεώργιος Γαλουζής.

Από το ΑΤ Καλύμνου ο Διοικητής Αστυνόμος β’ Ευάγγελος Καραθάνος.

Από τον Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό ο Διοικητής Υποπυραγός ΠΣ Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος,

Στην τελετή συμμετείχαν Καθηγητές ,δάσκαλοι,και μαθητές με σημαίες των σχολείων ,

Μετά το πέρας του Αρχιερατικού  μνημόσυνου, η Αντιδήμαρχος Ρένα Μαγκάκη αναφέρθηκε στο ιστορικό της κρίσης των Ιμίων

Το εκκλησίασμα στη συνέχεια έψαλε τον Εθνικό ύμνο.

ΤΡΙΣΑΓΙΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ

Ακολούθησε η μετάβαση στο μνημείο των πεσόντων αξιωματικών μπροστά από το Λιμεναρχείο, όπου εψάλη τρισάγιο και στη συνέχεια έγινε η κατάθεση στεφάνων.

Πηγή: kalymnos-news.gr