Εντυπωσιακό είναι το νέο εκτενές αφιέρωμα της κορυφαίας ιταλικής εφημερίδας “La Repubblica” για το νησί της Θεάς Καλυψούς!

Το αφιέρωμα φέρει τον τίτλο, «Το βίντεο κλιπ του Δημάρχου Λειψών που τραγουδά και καλεί τους τουρίστες στο νησί!».
Η σπουδαία ταξιδιωτική συντάκτρια κυρία Valentina Tosoni εμπνέεται από τις μελωδίες του διαχρονικού Ιταλικού τραγουδιού “I Giardini di Marzo” που ερμηνεύει ο Δήμαρχος των Λειψών κ. Φώτης Μάγγος με την ταλαντούχα τραγουδίστρια Μαρίνα Μανωλάκου και  μεταφέρει  με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την αύρα και τη γοητεία που εκπέμπουν οι Λειψοί στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας με τους εκατομμύρια αναγνώστες.

Η δημοσιογράφος περιγράφει τον προορισμό ως έναν ανεπιτήδευτο πανέμορφο προορισμό που η απόσταση και ο χρόνος που χρειάζεται να φτάσει κανείς από την Ιταλία αντισταθμίζεται πλήρως από τους αυθόρμητους και γνήσιους ντόπιους, τα αξέχαστα κρυστάλλινα νερά  το φυσικό φως και τη θετική ενέργεια. Αναφέρει μάλιστα πως διάσημοι Ιταλοί έχουν προτιμήσει στο παρελθόν τους Λειψούς για το γάμο τους, ενώ το νησί αποτελεί παράδεισο για τους φίλους της ιστιοπλοΐας.

Το άρθρο αναφέρει πως παρά τις ασφυκτικές συνθήκες που δημιούργησε  η πανδημία, το νησί κατάφερε να επιβιώσει και να προσαρμοστεί.  Ωστόσο υπό τη σκιά μίας νέας ιδιαίτερης σεζόν που θα ακολουθήσει, ο Δήμαρχος όπως αναφέρειται στο άρθρο, αποφάσισε να επιστρατεύσει τις καλλιτεχνικές του ικανότητες για να συμβάλει στην προβολή του τόπου του που απεικονίζεται με τον πλέον δημιουργικό και ευφάνταστο τρόπο!  Σύμφωνα με την κυρία Tosoni, το βίντεο κλιπ αποτελεί ένα πρώτης τάξεως κάλεσμα στο εξωτικό νησάκι των Δωδεκανήσων για τους Ιταλούς που υπό κανονικές συνθήκες επιλέγουν χωρίς δεύτερη σκέψη τους Λειψούς για τις θερινές διακοπές τους!

Υπενθυμίζεται πως με πρωτοβουλία του Δήμου και του Δημάρχου Λειψών, κινητοποιήθηκε ο κορυφαίος σκηνοθέτης δεκάδων μουσικών video clip της Ελληνικής δισκογραφίας, Γιώργος  Γκάβαλος που πρόσφερε εθελοντικά τις υπηρεσίες του για τη δημιουργία ενός εξαιρετικού βίντεο κλιπ με καλοκαιρινή διάθεση, που ήδη έχει ξεπεράσει τις 13.000 προβολές στο YouTube!
Στο βίντεο κλιπ ακούγεται το διαχρονικό Ιταλικό τραγούδι “I giardini di Marzo” που εκτελεί μοναδικά το συγκρότημα ΕΜΜΕΛΟΝ και που ερμηνεύει ο ίδιος ο Δήμαρχος Λειψών μαζί με την  κυρία Μαρίνα Μανωλάκου.