Αρχική Νέα Δωδεκανήσου Γιώργος Τριάντος: «Υγειονομικοί και εμβόλια»

Γιώργος Τριάντος: «Υγειονομικοί και εμβόλια»

από 12nisospress
244 προβολές

ην άποψή του, αναφορικά με τους αμφισβητίες του εμβολίου, μεταξύ των οποίων και κάποιους υγειονομικούς υπαλλήλους σε όλη τη χώρα κατέγραψε χθες δημόσια ο διευθυντής της Β’ Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου της Ρόδου κ. Γιώργος Τριάντος.

Επισημαίνει,  συγκεκριμένα:
«Ένας υγειονομικός που αρνείται να εμβολιαστεί. Έχει τις επιφυλάξεις του. Φοβάται για παρενέργειες του εμβολίου. Διότι, σου λέει, ένα εμβόλιο χρειάζεται χρόνια για να παρασκευαστεί. Δεν εξετάζει την εξέλιξη της τεχνολογίας ούτε εμβαθύνει στη μηχανική του σκευάσματος. Δεν χρειάζεται.

Ο υγειονομικός μας πιθανότατα ανήκει στο νοσηλευτικό προσωπικό. Εργάζεται με γιατρούς. Τους είδε να εμβολιάζονται. Όμως είδε και ένα βίντεο στο facebook. «Πρόλαβε, πριν το κατεβάσουν». κι έτσι η εμπιστοσύνη του προς το εμβόλιο κλονίστηκε περισσότερο. Μοιράστηκε τις ανησυχίες με τους φίλους του. Και αυτοί με τη σειρά τους έφτιαξαν το δικό τους βίντεο ή ανάρτηση στο facebook.
Έχουν «άνθρωπο από μέσα» που τους είπε ότι το εμβόλιο δεν είναι ασφαλές. Και ξέρουμε πολύ καλά ότι όταν έχεις «άνθρωπο από μέσα».

Όλοι αυτοί οι κρίκοι δημιουργούν μία αλυσίδα. Και ναι, ευτυχώς ζούμε σε έναν κόσμο που σου επιτρέπει να συμπεριφέρεσαι βλακωδώς, ακόμα και αν το κόστος των επιλογών σου μετακυλύετε στο σύνολο της κοινωνίας. Εσύ μπορεί να λες ότι είναι δικαίωμα σου να θέσεις τη ζωή σου σε κίνδυνο. Λησμονείς όμως ότι μπορεί να θέσεις σε κίνδυνο και τις ζωές των άλλων. Ωστόσο η περίπτωση των υγειονομικών είναι εντελώς διαφορετική.

Ο υγειονομικός που αρνείται να εμβολιαστεί θέτει σε κίνδυνο την υγεία του.
Αυτό ας πούμε ότι δεν μας αφορά. Μας ενδιαφέρει όμως η απουσία από τη δουλειά του λόγω ασθένειας.
Και μας φέρνει ανατριχίλα το ενδεχόμενο αυτοί οι άνθρωποι να μεταδώσουν τον ιό σε ασθενείς που περιθάλπουν.

Νοσηλεύεσαι, ας πούμε, για καρδιολογικό θέμα και σου μεταδίδει covid η νοσηλεύτρια ή ο γιατρός ή η καθαρίστρια που αρνείται να εμβολιαστεί. Αν επιζήσεις, θα χρειαστείς και ψυχιατρική φροντίδα.
Και όταν σε ένα νοσοκομείο (Αγ. Ανδρέας Πάτρας) εμβολιάζεται το 40% του προσωπικού επί συνόλου 1400, τι ελπίδες έχεις να δεις τον κόσμο εκτός νοσοκομείων να εμβολιαστεί; Και όμως το 9χρονο παιδάκι της που δίνει αγώνα στη ΜΕΘ τι φταίει. Όπως και οι υπόλοιποι 82 υγειονομικοί στο ίδιο νοσοκομείο που βρέθηκαν θετικοί. Δεν δικαιολογείται άγνοια, δεν φτάνει μια συγγνώμη».

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις