Αρχική Νέα ΔωδεκανήσουΚάλυμνος Γιατρό ζητούν οι 20 κάτοικοι της ακριτικής Ψερίμου

Γιατρό ζητούν οι 20 κάτοικοι της ακριτικής Ψερίμου

από 12nisospress
408 προβολές

Μπορεί τα μέτρα για τον κορωνοϊό και το «Μείνετε σπίτι» να μην τους φαίνονται ξένα αφού είναι για αυτούς τρόπος ζωής για την περίοδο του χειμώνα, όμως η απουσία  γιατρού είναι κάτι που τους ανησυχεί.

Όπως μας λέει η κυρά  Φωτεινή  που μένει μόνιμα στο νησί, η πλειονότητα των 20 κατοίκων της Ψερίμου κατά τη χειμερινή περίοδο είναι ηλικιωμένοι και μπορεί η απομόνωση τους σε περίοδο κορωνοϊού να αποτελεί πλεονέκτημα, όμως η πλήρης εγκατάλειψη από πλευράς ιατρικής  φροντίδας είναι ένα μεγάλο πρόβλημα.

«Δεν ζητούμε την μόνιμη παρουσία  γιατρού αλλά τουλάχιστον να επισκέπτεται την Ψέριμο μία φορά την εβδομάδα για να εξετάζει τους ηλικιωμένους και τους ασθενείς» μας λέει η κυρά Φωτεινή, που αναγκάζεται ως νεώτερη που είναι να φροντίζει με όσες γνώσεις διαθέτει τους συμπατριώτες της.

Το kalymnos-news.gr μεταφέρει την κραυγή αγωνίας των λιγοστών κατοίκων του ακριτικού νησιού προς τους αρμόδιους, με την ελπίδα ότι θα  ενεργήσουν τα δέοντα για να μην αισθάνονται οι άνθρωποι που φυλάνε Θερμοπύλες ξεχασμένοι και εγκαταλελειμμένοι σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Να θυμίσουμε ότι στην Ψέριμο υπάρχει ένα σύγρονο Ιατρείο που ουδέποτε στελεχώθηκε.

ΠΗΓΗ :  kalymnos-news.gr

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις