Αρχική Νέα Δωδεκανήσου Για 3η φορά μέσα σε 2 μήνες, η Νίσυρος μένει χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Κω

Για 3η φορά μέσα σε 2 μήνες, η Νίσυρος μένει χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Κω

98 προβολές

Τι δήλωνει ο δήμαρχος, ο Μ. Κόνσολας & κάτοικοι

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί στους κατοίκους της Νισύρου εξαιτίας του γεγονότος ότι για 3η φορά μέσα σε μόλις δύο μήνες θα μείνει το νησί χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Κω.

Η ναυτιλιακή εταιρεία που εκτελεί το δρομολόγιο Νίσυρος – Κως αιφνιδίως ενημέρωσε ότι μεταφέρεται το πλοίο «Παναγιά Ευαγγελίστρια» στα Ψαρά για να καλύψει κενό του δρομολογίου στο Βόρειο Αιγαίο, άφησε όμως χωρίς πλοίο τη Νίσυρο για ακόμη μία φορά.

Μάλιστα η ναυτιλιακή έβγαλε και ανακοίνωση που ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι προσωρινά θα εξυπηρετήσει τη γραμμή με το «Αντώνιος» το οποίο είναι εκείνο που μεταφέρει τους εργαζόμενους από Νίσυρο προς Γυαλί. Ένα σκάφος που μπορεί να προσεγγίσει μόνο το λιμάνι της Καρδάμαινας και όχι της Κω καθώς είναι πάρα πολύ μικρό.

Έτσι οι Νισύριοι αυτοί τη στιγμή δεν μπορούν να μεταβούν στην Κω για γιατρούς, δουλειές, να πετάξουν αεροπορικώς από την Κω και έχουν έλλειψη τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης εν έτη 2022 , σαν να ζούμε το 1950.

Για όλα αυτά μίλησαν στο Βήμα της Κω και Ράδιο Πρώτο 91.5 ο βουλευτής Δωδεκανήσου ΝΔ κ. Μάνος Κόνσολας , ο Δήμαρχος Νισύρου κ. Χριστοφής Κορωναίος και η κάτοικος κα. Πόπη Χαρτοφύλη.

Χ. Κορωναίος: Χωρίς πλοίο η Νίσυρος γυρίζει δεκαετίες πίσω. Λύση προχθές όχι σήμερα

Σε οργισμένο ύφος ο Δήμαρχος ανέφερε ότι δεν είναι δυνατόν το 2022 να μένει το νησί χωρίς σύνδεση με την Κω, γυρνώντας πίσω δεκαετίες ολόκληρες.

« Ενημερώθηκα τηλεφωνικά μόλις μία ημέρα πριν από την εταιρεία για την μεταφορά του πλοίου που εξυπηρετεί τη Νίσυρο στα Ψαρά. Δεν μπορεί να μένει ένα ολόκληρο νησί χωρίς σύνδεση με την Κω. Μας είπαν ότι θα αντικαταστήσει σε λίγες ημέρες τοJoyStarτην γραμμή το οποίο ήταν και παλαιότερα. Το θέμα είναι τι θα γίνει στο ενδιάμεσο. Αποτέλεσμα είναι σήμερα να χρησιμοποιηθεί ένα μικρό πλοίο το «Αντώνιος» μόλις 15 μέτρα. Είναι απαράδεκτο και γυρίζουμε δεκαετίες πίσω».

Όπως εξήγησε ο κ. Κορωναίος η προσωρινή λύση είναι εντελώς ακατάλληλη καθώς πρόκειται για ένα πολύ μικρό σκάφος που μεταφέρει εργαζόμενους από τη Νίσυρο στο Γυαλί. Μπορεί να προσεγγίσει μόνο το λιμάνι της Καρδάμαινας και είναι μία λύση μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις έκτακτες και όχι για συχνή μεταφορά επιβατών και προμηθειών.

« Δημιουργούνται και θέματα εθνικής ασφάλειας. Πρέπει να υπάρχει η ευημερία των κατοίκων. Έχουμε απαίτηση και δικαίωμα στην συγκοινωνία. Η λύση έπρεπε να είχε βρεθεί προχθές. Εμείς τώρα το μάθαμε και είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει. Το καλοκαίρι δύο φορές την εβδομάδα το νησί μένει πάλι χωρίς σύνδεση διότι το πλοίο μεταβαίνει στην Τήλο. Για ποιο λόγο δημιουργούνται αυτά τα προβλήματα στη Νίσυρο;»

Ο δήμαρχος έκανε λόγο για κοροϊδία και εμπαιγμό καθώς το νησί του ηφαιστείου με τις ανάγκες που έχει χρειάζεται ένα πλοίο τουλάχιστον 30μ. Ο ίδιος είναι σε ανοικτή επικοινωνία με το αρμόδιο υπουργείο και υπηρεσίες για να δοθεί μία λύση στο μεγάλο θέμα που έχει αναστατώσει ένα ολόκληρο νησί.

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις