Αρχική Νέα Δωδεκανήσου Γεώργιος Κ. Παλαπουγιούκ : Συνεργασία του Δήμου μας με το Δήμο της Ρόδου στο αίτημα για τη μεταφορά του Θωρηκτού Γ. Αβέρωφ σε Λέρο και Ρόδο

Γεώργιος Κ. Παλαπουγιούκ : Συνεργασία του Δήμου μας με το Δήμο της Ρόδου στο αίτημα για τη μεταφορά του Θωρηκτού Γ. Αβέρωφ σε Λέρο και Ρόδο

212 προβολές

Mε επιστολή του προς την Πρόεδρο του ΔΣ Λέρου κα Μαρία  Παπαφώτη – Βασιλακου  αλλα και στο Δήμαρχο Λέρου κ. Μιχάλη Κόλια , ο Ανεξάρτητος  Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γεώργιος Παλαπουγιουκ , ζητά την συνεργασία του Δήμου Λέρου με τον Δήμο Ρόδου στο αίτημα για να πλεύσει το Πολεμικό Ναυτικό Μουσείο Θωρηκτό Γεωργιος Αβέρωφ στο λιμένα του Λακκιού και στη Ρόδο στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου αλλά και της επετείου της 25ης Μαρτίου 2022 

Η επιστολή του κ. Παλαπουγιούκ : 

 

Γεώργιος Κ. Παλαπουγιούκ                                                                                               18-11-2021

Ανεξάρτητος Δημ. Σύμβουλος

Τηλ:6980480652

Email:  palageorgios2010@hotmail.com

 

 

Προς: Πρόεδρο Δ.Σ. Λέρου κα. Παπαφώτη – Bασιλάκου Μαρία

Κοιν  : Δήμαρχο Λέρου κ. Κόλια Μιχάλη

           

 

Θέμα: Συνεργασία του Δήμου μας με το Δήμο της Ρόδου στο αίτημα για τη μεταφορά του Θωρηκτού Γ. Αβέρωφ σε Λέρο και Ρόδο

κ. Πρόεδρε , κ. Δήμαρχε στις 16 Νοεμβρίου 2021, μέσο του διαδικτυακού Τύπου ενημερώθηκα για την προσπάθεια που κάνει ο Δήμος της Ρόδου και συγκεκριμένα ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Διεθνών Σχέσεων, Πρόεδρος του ΠΡΟΤΟΥΡ και του ΔΟΠΑΡ, κ.Αλέξανδρος Κολιάδης να πλεύσει στα Δωδεκάνησα το πλωτό Ναυτικό μουσείο, Θωρηκτό Γ. Αβέρωφ προκειμένου να συμμετέχει στις εκδηλώσεις για την Ενσωμάτωση της Δωδεκάνησου αλλά και για τις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου 2022.

Θεωρώ ότι ο Δήμος μας μπορεί να διεκδικήσει την παραμονή του Πλωτού Ναυτικού Μουσείου και στο λιμένα του Λακκιού με επιστολή στον  Αρχηγό ΓΕΝ, Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη που θα συμπληρώνει το αίτημα του Δήμου της Ρόδου.

Μια τέτοια κίνηση αφενός θα βοηθήσει στην προβολή του νησιού μας, αφετέρου θα αναπτερώσει περισσότερο το εθνικό φρόνιμα μικρών και μεγάλων που θα επισκεφθούν το Θωρηκτό Αβέρωφ .

Τέλος σας επισυνάπτω την επιστολή του κ. Αλέξανδρου Κολιάδη.

 

Με τιμή

Γεώργιος Κ. Παλαπουγιούκ

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος

 Η επιστολη του A. Κολιάδη : 

Στην επιστολή του ο κ. Κολιάδης αναφέρει, ότι η Ρόδος, ήταν το 1945 ο τελευταίος επίσημος προορισμός του τότε εν ενεργεία Θωρηκτού Γ. Αβέρωφ. Με τον υψηλό συμβολισμό της παρουσίας του στο νησί, θα λαμπρύνει την επέτειο των 75 ετών ( 10/02/1947) από  τη συνθήκη ειρήνης με την Ιταλία αλλά και από την τελετή παράδοσης των Δωδεκανήσων ( 31/03/1947) από τους Βρετανούς στην  Ελλάδα. Παράλληλα, θα συμμετέχει στην εορτή ενσωμάτωσης των  Δωδεκανήσων ( 7 Μαρτίου) αλλά και στη εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου 2022.

Αναλυτικά, το κείμενο της επιστολής του Αντιδημάρχου κ. Κολιάδη προς τον Αρχηγό ΓΕΝ, Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη, έχει ως εξής:

Αξιότιμε Αντιναύαρχε,

Με τη παρούσα επιστολή θέλουμε να σας εκφράσουμε τη σφοδρή επιθυμία του Δωδεκανησιακού λαού και των εκπροσώπων αυτού για την μεταφορά του πλωτού Ναυτικού  μουσείου, Θωρηκτό Γ. Αβέρωφ στη Ρόδο από το Φεβρουάριο  του 2022 και για ένα εξάμηνο.

Η Ρόδος, τελευταίος επίσημος προορισμός το 1945 του τότε εν ενεργεία θωρηκτού Γ. Αβέρωφ,  ζητά να υποδεχτεί και  να φιλοξενήσει, εδώ στα έσχατα ύδατα της  χώρας το ενδοξότερο και παγκοσμίου φήμης πλοίο μας, προκειμένου να λαμπρύνει με τον υψηλό συμβολισμός της παρουσίας του, τα 75 έτη ( 10/02/1947) από  τη συνθήκη ειρήνης με την Ιταλία αλλά και από την τελετή παράδοσης των Δωδεκανήσων ( 31/03/1947) από τους Βρετανούς στην  Ελλάδα.

Παράλληλα, θα συμμετέχει στην εορτή ενσωμάτωσης των  Δωδεκανήσων ( 7 Μαρτίου) αλλά και στη εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου 2022.

Στο διάστημα 10/2/2022 ως και 31/3/2022 λοιπόν συμπίπτουν τέσσερις υψηλού συμβολισμού ημερομηνίες στις οποίες μπορούμε να συνδιοργανώσουμε εκδηλώσεις μνήμης, ιστορικής αναδρομής και να τιμήσουμε προσωπικότητες που συμμετείχαν στη απελευθέρωση των Δωδεκανήσων  (ενδεικτικά αναφέρουμε τον Χριστόδουλο Τσιγάντε, 1ο Έλληνα Στρατιωτικό Διοικητή Δωδεκανήσων).

Πέραν των αυτονόητων θα υπάρξουν και θα ενθαρρυνθούν από το Δήμο Ρόδου τα ακόλουθα:

1.Εκτεταμένη προβολή πριν τη άφιξη αλλά και κατά τη διάρκεια της παραμονής στη τοπική κοινωνία προς προσέλκυση επισκεψιμότητας.

2.Υπέρλαμπρη τελετή Υποδοχής που θα αρχίσει ήδη εκτός του Λιμένος της Ρόδου.

3.Ενθάρρυνση επίσκεψης των Σχολείων που θα πραγματοποιήσουν της ετήσιες εκδρομές τους το Μάρτιο και Απρίλιο του 2022

4.Παρομοίως ενθάρρυνση και υποστήριξη  επισκέψεων από τα  γύρω νησιά, με πρόγραμμα σχολικών  επισκέψεων αλλά και οργανωμένων εκδρομών του συνόλου των Δωδεκανησίων.

5.Μετάφραση των φυλλαδίων κι όλου του πληροφοριακού υλικού του Μουσείου Γ. ΑΒΕΡΩΦ σε :  ΑΓΓΛΙΚΑ, ΓΑΛΛΙΚΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ, ΙΤΑΛΙΚΑ, ΕΒΡΑΙΚΑ, ΠΟΛΩΝΙΚΑ, ΣΟΥΗΔΙΚΆ, και όποια άλλη γλώσσα κριθεί απαραίτητο προκειμένου να προσελκυθείεπισκεψιμότητα από τους επισκέπτες του νησιού με την έναρξη της τουριστικής περιόδου ήδη από το Μάρτιο του 2022

Στόχος όλων των παραπάνω τα οποία θα σχεδιαστούν κ θα προβληθούν επαγγελματικά και σχολαστικά θα είναι η ανάδειξη του πολύτιμης κληρονομιάς που μεταφέρει το Γ. ΑΒΕΡΩΦ στα ύφαλα του αλλά και το να ξεπεράσουμε εδώ στη ακριτική Ελλάδα την επισκεψιμότητα που είχε το  ένδοξο Θωρηκτό μας στη Θεσσαλονίκη το 2017.’

 

Ο Δήμος  Ρόδου προτίθεται:

 

1.Να παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια για τη ρυμούλκηση του πλοίου.

2.Να φροντίσει για τη καλή διαμονή των αξιωματικών του Πλοίου.

  1. Να παρέχει κάθε υποστήριξη για τη ασφαλή και άψογη λειτουργία του σχεδιαζόμενου έργου.

Αντιλαμβανόμενοι τη βαρύτητα του αιτήματος μας, σας δηλώνουμε την μέγιστη επιθυμία μας για την μεταφορά επί εξάμηνο του Γ. ΑΒΕΡΩΦ στη Ρόδο,  και αιτούμεθα μια συνάντηση μαζί σας προς παρουσίαση των σκέψεων μας για την περαιτέρω ανάδειξη των ωφελημάτων  που θα προκύψουν.

 

 

Με εκτίμηση

 

                                                Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Διεθνών Σχέσεων

                                      Πρόεδρος Οργανισμού Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού

 

                                            COLIADIS ALEXANDRE BASILE

 

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις