Αρχική Νέα Λέρου Γεώργιος Κ. Παλαπουγιούκ : Οι ήρωες φοιτητές του Πολυτεχνείου δείχνουν το δρόμο για ελευθερία και δημοκρατία.

Γεώργιος Κ. Παλαπουγιούκ : Οι ήρωες φοιτητές του Πολυτεχνείου δείχνουν το δρόμο για ελευθερία και δημοκρατία.

393 προβολές

48 χρόνια πέρασαν από την ημέρα ορόσημο για την νεότερη Ελληνική Ιστορία .

Ήταν 17 Νοεμβρίου του 1973 όταν οι φοιτητές εξεγέρθηκαν κατά της Χούντας των Συνταγματαρχών , η πράξη τους αυτή αποτέλεσε την αρχή του τέλους και την ανατροπή του τυραννικού καθεστώτος. Μια πράξη που σήμερα μας θυμίζει υπερήφανα τον αγώνα μιας ολόκληρης γενιάς , ενός λαού που διεκδικούσε την ελευθερία του και την δημοκρατία.

Το Πολυτεχνείο δίνει νόημα στον αγώνα που κάνει ένας νέος άνθρωπος προκειμένου να επιβιώσει, να σταθεί μέσα σε δύσκολες πραγματικά συνθήκες, να δημιουργήσει, να αναπνέει, να ελπίζει στο μέλλον.

Οφείλουμε να θυμόμαστε με σεβασμό το Πολυτεχνείο και τους νεκρούς του και να έχουμε διαρκώς στο μυαλό μας πως η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ απαιτούν συνεχείς αγώνες για να διατηρηθούν .

Γεώργιος Κ. Παλαπουγιούκ

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Λέρου

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις