Αρχική Νέα Δωδεκανήσου Γεώργιος Κ. Παλαπουγιούκ : Απολύονται τα στελέχη του ΕΟΔΥ με απαράδεκτο τρόπο , διαλύουν τις μονάδες υγείας στις δομές φιλοξενίας μεταναστών και όλοι σφυρίζουν αδιάφορα.

Γεώργιος Κ. Παλαπουγιούκ : Απολύονται τα στελέχη του ΕΟΔΥ με απαράδεκτο τρόπο , διαλύουν τις μονάδες υγείας στις δομές φιλοξενίας μεταναστών και όλοι σφυρίζουν αδιάφορα.

από 12nisospress
1,3K προβολές
Διαφημίσεις

Γράφει ο Γιώργος Παλαπουγιούκ

ιδιοκτήτης της 12nisospress και

τ. Δημοτικός Σύμβουλος Λέρου.

 

Είναι πραγματικά αδιανόητη η κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία όλης της χώρας αλλά συγκεκριμένα  στο νοσοκομείο του νησιού μας όπου οι ελλείψεις σε Γιατρούς και σε νοσηλευτικό προσωπικό έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο .

Δυστυχώς σε αυτό το χάος που δημιουργεί τεράστια αβεβαιότητα στους κατοίκους του νησιού μας αλλά και στους κατοίκους των γύρο νησιών, ήρθε να προστεθεί και η απαράδεκτη λήξη των συμβάσεων ορισμένου χρόνου των κλιμακίων του ΕΟΔΥ σε νοσοκομεία και στης Κλειστές Ελεγχόμενες Δομές φιλοξενίας μεταναστών .

Να θυμίσουμε ότι τα στελέχη του ΕΟΔΥ είχαν υπογράψει υπεύθυνες δηλώσεις ότι οι συμβάσεις τους θα ανανεωθούν έως το τέλος Ιουλίου ….

Παρόλα αυτά ο οργανισμός ανακοίνωσε με ένα απλό email , ότι οι συμβάσεις θα λήξουν τέλος Ιουνίου , χωρίς βέβαια κανένας να έχει το θάρρος να εξηγήσει τη λογική αυτής της απόφασης …

Φτάνουμε στο σημείο λοιπόν οι δομές υγείας στις κλειστές δομές να κλείνουν , να μην λειτουργούν, με αποτέλεσμα οι εκατοντάδες έως και χιλιάδες μετανάστες να πρέπει να εξυπηρετηθούν από τα υποστελεχωμένα νοσοκομεία των νησιών μας που ήδη δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα περιστατικά που αφορούν τους μόνιμους κατοίκους.

Την ερχόμενη βδομάδα οι υπάλληλοι του ΕΟΔΥ βγαίνουν στους δρόμους και ζητούν τα αυτονόητα , τις ανανεώσεις των συμβάσεων τους άμεσα και γιατί όχι την μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου ή ακόμα και την μονιμοποίηση τους .

Αυτή τη στιγμή λοιπόν ο χώρος της υγείας μοιάζει σε αυτές τις ευαίσθητες περιοχές να κλονίζεται και δυστυχώς κανένας δεν μιλάει , κανένας δεν έχει διάθεση να αναδείξει την τραγική κατάσταση σε αυτόν τον τομέα της υγείας ….

Με δεμένα χέρια οι διοικητές των νοσοκομείων αλλά και των κλειστών ελεγχόμενων δομών που όσο και να φωνάζουν για την αναγκαιότητα παραμονής των υπαλλήλων του ΕΟΔΥ , κανένας δεν ακούει …

Να σας θυμίζω απλά ότι δεκάδες υπάλληλοι του ΕΟΔΥ θυσιάστηκαν την περίοδο του covid19 στην μάχη του έδιναν τότε σε αυτή τη σύγχρονη απειλή που άλλαξε τις ζωές μας.

Τους ζητήσαμε βοήθεια !

Τους θαυμάσαμε την ώρα του καθήκοντος !

Κλάψαμε με τις απώλειες τους!

Τους αποκαλέσαμε ήρωες !

Τους χειροκροτήσαμε !!!!

Και στο τέλος τους απολύσαμε !!!!

Ελλάδα το μεγαλείο σου ……… 

Νησιωτικότητα μόνο στα χαρτιά και στις προεκλογικές υποσχέσεις ….

 

Διαφημίσεις

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις