Αρχική Νέα Δωδεκανήσου Γ.Νικητιάδης : Υποβάθμιση των ξεναγών και της ξενάγησης από το Υπ. Τουρισμού

Γ.Νικητιάδης : Υποβάθμιση των ξεναγών και της ξενάγησης από το Υπ. Τουρισμού

από 12nisospress
125 προβολές

Δήλωση Γιώργου Νικητιάδη Βουλευτή Δωδεκανήσου – υπεύθυνου ΚΤΕ Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ και τ. Υφυπουργού Πολιτισμού Τουρισμού για το νομοσχέδιο του Υπ. Τουρισμού για την επικαιροποίηση  του πλαισίου άσκησης του επαγγέλματος των ξεναγών.

«Η παντελής άγνοια της Υπουργού Τουρισμού κας Όλγας Κεφαλογιάννη για θέματα του χαρτοφυλακίου της και η αδιαφορία της για την πραγματική ανάπτυξη του τουρισμού στη χώρα μας αποτυπώνεται πλήρως στο νέο νομοσχέδιο που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση.

Το νομοσχέδιο που συμφώνως με τον τίτλο του «επικαιροποιεί» το πλαίσιο άσκησης του επαγγέλματος των ξεναγών, στην ουσία αποδομεί την πολύπλευρη και εθνικά αναγκαία  μορφή της εργασίας τους, περιορίζοντας τη δραστηριότητα τους σε μια στείρα παρουσίαση μνημείων και εκθεμάτων. Με τον τρόπο αυτό υποβαθμίζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους τουρίστες και αποδυναμώνει το βασικό χαρακτηριστικό της ξενάγησης που είναι η πολυμερής και ολιστική πληροφόρηση των επισκεπτών. Οι διατάξεις του νομοσχεδίου ουδεμία σχέση έχουν με το σύγχρονο τρόπο ξενάγησης που είναι πολυδιάστατος. Αντιθέτως  ευτελίζει τόσο την ίδια την ξενάγηση, όσο και τους αποδέκτες της και τους ίδιους του ξεναγούς.»

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις