Ο κ. Νικητιάδης με αφορμή και την ανακοίνωση στη οποία προέβη η Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής κάλεσε τους πολίτες και τα μέλη του κόμματος να λάβουν μέρος στις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις 5 Δεκεμβρίου.

«Αυτή την περίοδο είναι ηλίου φαεινότερον ότι η πλειονότητα του ελληνικού λαού έχει στρέψει την προσοχή της προς το Κίνημα Αλλαγής, προς το ΠΑΣΟΚ με την ελπίδα ότι κάτι καλύτερο θα έρθει. Είναι προφανές ότι ο κόσμος απογοητεύθηκε από τη διακυβέρνηση της ΝΔ. Επίσης έχει καταδικάσει κάθε προοπτική επανόδου του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία δεδομένου ότι κατάλαβε ότι αυτό το κόμμα, δεν εκπροσωπεί τα συμφέροντα της πλειονότητας του κόσμου. Εμείς αυτή την περίοδο ξεκινήσαμε τη διαδικασία για την εκλογή προέδρου», τόνισε.

Ακόμη και οι δημοσκοπήσεις, είπε, που παρουσιάστηκαν προσφάτως δείχνουν ότι σε ποσοστό 40 με 45% οι πολίτες θα μπορούσαν να ψηφίσουν το Κίνημα Αλλαγής στις εκλογές.

«Αυτό σημαίνει ότι ο κόσμος περιμένει από μας ένα νέο πρόσωπο, να δείξουμε ότι αντιληφθήκαμε τα μεγάλα διακυβεύματα του 21ου αιώνα, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας και μπορούμε να παρουσιάσουμε μια εναλλακτική πρόταση.

Στην προεκλογική μας εσωτερική διαδικασία και οι έξι υποψήφιοι εκτιμώ ότι αυτό προσπαθούν να κάνουν,  δηλαδή να αναδείξουν τα προβλήματα που πρέπει να τεθούν σε προτεραιότητα προς επίλυση. Επίσης πρέπει να δείξουμε και τον τρόπο που εμείς μπορούμε να τα λύσουμε. Και το κάλεσμα της Νομαρχιακής Επιτροπής είναι προφανές ότι αποβλέπει στο να έρθει όσο περισσότερος κόσμος γίνεται για να λάβει μέρος στην ψηφοφορία.

Είναι μια δημοκρατική διαδικασία που εμείς καθιερώσαμε στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, δηλαδή να εκλέγεται ο πρόεδρός μας από το σύνολο των ανθρώπων που δηλώνουν ότι είναι φίλοι και τα μέλη μας. Και εγώ ενώνω τη φωνή μου με την πρόταση της ΝΕ να έρθουν όσοι περισσότεροι να λάβουν μέρος σε αυτή τη διαδικασία που είναι μια γιορτή για μας», δήλωσε ο κ. Γιώργος Νικητιάδης.

Οι εξωθεσμικοί και οι εκλογές

Σε ερώτηση για τη δυσαρέσκεια που προσφάτως εξέφρασε ο κ. Γιώργος Παπανδρέου για τους εξωθεσμικούς που θα μπορούσαν να διαμορφώσουν αποτέλεσμα στις εκλογές αλλά τη δήλωση άλλου υποψηφίου περί μεταφοράς ψηφοφόρων από άλλα σημεία της Ελλάδας ο κ. Νικητιάδης είπε:
«Όλη αυτή η μεγάλη δημοσιότητα που έλαβε η προεκλογική περίοδος ότι γράφονται πράγματα περίεργα, γίνονται αναφορές ένθεν και ένθεν που δημιουργούν υποψίες.

Δεν ξεκαθάρισε απολύτως ίσως και από μας ποιος είναι εκείνος που ο κόσμος θέλουμε να ψηφίσει. Αυτά, κατά την άποψή μου, είναι λογικά επακόλουθα. Υπάρχουν εξωθεσμικά κέντρα που δεν βλέπουν με καλό μάτι την άνοδο του Κινήματος Αλλαγής στη θέση της αντιπολίτευσης γιατί αυτός είναι ο στόχος μας. Δεν δικαιολογούνται αυτές οι επιθέσεις που δέχονται όλοι οι υποψήφιοί μας. Ο κ. Παπανδρέου αναφερόταν σε αυτά τα εξωθεσμικά κέντρα».

Κανείς δεν μπορεί να ψηφίσει δύο φορές

Όσο για τη δήλωση άλλου υποψηφίου για μεταφορά ψηφοφόρων ο κ. Νικητιάδης τόνισε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει.
«Δεν κατανοώ τι ακριβώς εννοεί. Το σύστημα είναι τέτοιο που δεν μπορείς να ψηφίσεις δύο φορές. Τεχνικά είναι αδύνατον. Για το λόγο αυτόν υπάρχει ενιαίο μηχανογραφικό σύστημα που καταγράφει τους πολίτες που ψηφίζουν», είπε.

Σχετικά με το αν είχε στη Ρόδο συνάντηση με στελέχη του κόμματος με αφορμή τις εσωκομματικές εκλογές απάντησε:
«Με αφορμή τις εσωκομματικές εκλογές δεν είχα συνάντηση. Όπωσδήποτε είχα διάφορες επαφές όπου συζητήθηκε και το θέμα αυτό. Δεν έγινε καμία απολύτως συνάντηση εκ μέρους μου με αφορμή και με αίτιο τις εσωκομματικές εκλογές».

Δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα της οικονομικής δυσχέρειας η κυβέρνηση

Με αφορμή την ακρίβεια και τις ανακοινώσεις στις οποίες προέβη ο πρωθυπουργός για τη στήριξη των υγειονομικών, των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ και των χαμηλοσυνταξιούχων τόνισε:
«Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα της οικονομικής δυσχέρειας που έχουν οι άνθρωποι. Με αυτές τις αυξήσεις των τιμών ο χειμώνας που έρχεται θα είναι πάρα πολύ δύσκολος.

Ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε διάφορα μέτρα. Αυτά δεν καλύπτουν ούτε το 1% των πραγματικών αναγκών που έχουν οι άνθρωποι. Η κυβέρνηση πρέπει να δει διαφορετικά τη διανομή της πίτας, κάτι που δεν βλέπω να αποτελεί μέρος των προθέσεών της γιατί δεν αποτελεί κομμάτι της ιδεολογίας της. Σημασία έχει η δίκαιη κατανομή. Όταν υπάρχουν άνθρωποι στον τουρισμό που δεν έλαβαν τα επιδόματά τους που δεν πήραν ανεργία καταλαβαίνετε ότι τα προβλήματά τους γίνονται δυσθεώρητα με τις αυξήσεις των τιμών. Η κυβέρνηση δεν βλέπει το πώς θα στηρίξει αυτούς τους ανθρώπους».

Έγιναν λάθη επί λαθών στη διαχείριση της πανδημίας

Όσο για το αν έγιναν λάθη στη διαχείριση της πανδημίας με αφορμή το γεγονός ότι τα κρούσματα αυξήθηκαν πάλι ο κ. Νικητιάδης είπε:
«Ο κόσμος έχει ξεχάσει την πρώτη φάση αντιμετώπισης της πανδημίας από την κυβέρνηση που ήταν επιτυχής. Πέρασε πολύς καιρός όμως και έγιναν σωρεία λαθών στον τρόπο διαχείρισης. Σήμερα έχουμε χάσει τον μπούσουλα. Δεν γνωρίζουμε αν θα γίνει lockdown και τι μέτρα θα εφαρμοσθούν. Δικαίως υπάρχουν πολλές απορίες.

Είναι προφανές ότι υπάρχει κίνδυνος. Όταν αυξάνεται ο αριθμός των θανάτων και οι ΜΕΘ γεμίζουν και περικόπτονται τα τακτικά χειρουργεία η κυβέρνηση δεν  μπορεί να βαθμολογηθεί με θετικό πρόσημο. Φοβάμαι πως το πρόσημο είναι αρνητικό για τον τρόπο που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την πανδημία. Ελπίζω να αλλάξει ρότα και να εφαρμόσει τα μέτρα που πρέπει. Εμείς εδώ και πάρα πολύ καιρό μιλούσαμε για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και την προτεραιότητα στα νησιά. Στη Ρόδο με τα mega εμβολιαστικά κέντρα δεν είχαμε τα αποτελέσματα που έπρεπε δεν αποκτήσαμε την ποθητή ανοσία».

O κ. Νικητιάδης άσκησε κριτική στον υπουργό Τουρισμού κ. Βασίλη Κικίλια για τις δηλώσεις στις οποίες πρόσφατα προέβη για την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν κάνοντας αναφορά στον Σεπτέμβριο.
«Ο κ. Κικίλιας πέρας από τις δημόσιες σχέσεις και τις φωτογραφήσεις πρέπει να μελετήσει καλύτερα τον τουρισμό και να μιλά σοφότερα», τόνισε.

ΠΗΓΗ: rodiaki.gr