Αρχική Νέα Κόσμου EXOYN ΤΡΕΛΑΘΕΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ – Ο Τσαβούσογλου εμφάνισε τη σημαία της ΕΕ ως ημισέληνο μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο

EXOYN ΤΡΕΛΑΘΕΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ – Ο Τσαβούσογλου εμφάνισε τη σημαία της ΕΕ ως ημισέληνο μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο

217 προβολές

Σάλος προκλήθηκε από την κίνηση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, να εμφανίσει την σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως ημισέληνο μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο, κατά τη συζήτηση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων. Ειδικότερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας εμφανίστηκε με τηλεδιάσκεψη από τη Σενεγάλη. Ωστόσο, με το που έγινε η σύνδεση, στα μόνιτορ εκτός από την εικόνα του εμφανίστηκε και ένα γράφημα με τη σημαία της Τουρκίας στα αριστερά και δεξιά τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως ημισέληνο.

Το γεγονός προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Γερμανού ευρωβουλευτής των Πρασίνων ο οποίος απευθυνόμενος προς τον προεδρεύοντα Μακάλιστερ είπε: «Τι είναι αυτό, είναι δυνατόν; Πρόκειται για προβοκάτσια!»

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ισχυρίστηκε πως «αυτή είναι η σημαία μας για τις ευρωτουρκικές σχέσεις» ωστόσο δεν έγινε πειστικός στους συμμετέχοντες της συζήτησης κι έτσι έπειτα από τις αντιδράσεις η εικόνα αποσύρθηκε.

Δείτε το βίντεο του Euronews

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις