Αρχική Αθλητισμός Euroleague: Αυτό θα είναι το οικονομικό κέρδος του Ολυμπιακού αν αποχωρήσει ο Παναθηναϊκός

Euroleague: Αυτό θα είναι το οικονομικό κέρδος του Ολυμπιακού αν αποχωρήσει ο Παναθηναϊκός

183 προβολές

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ με επιστολή του ζήτησε από την Euroleague να χωρίσουν οι δρόμοι τους. Ακόμη είναι νωρίς για να μπορεί οποιοσδήποτε να μιλήσει με σιγουριά για αποχώρηση, ωστόσο σίγουρα υπάρχουν θέματα προς ανάλυση. Αν η επιθυμία του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ γίνει πράξη και φύγει από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση τότε ουσιαστικά οι «πράσινοι» θα προσφέρουν στον Ολυμπιακό 1.980.000 ευρώ από το τηλεοπτικό market pool της επόμενης σεζόν!

Το τηλεοπτικό συμβόλαιο για τις δύο ελληνικές ομάδες είναι αξίας 11 εκατομμυρίων ευρώ. Λόγω του κορονοϊού. των αποτελεσμάτων της πανδημίας και φυσικά της απώλειας μίας ελληνικής ομάδας, η Euroleague αναμένει μία μείωση της τάξης του 20%-25% που σημαίνει πως το ποσό αυτό θα πέσει στο χειρότερο σενάριο (αυτό του 25%) στα 8.250.000.

Η συμφωνία της Euroleague με τις ομάδες αναφέρει πως το 52% του ποσού το βάζει στα ταμεία της η διοργανώτρια Αρχή και το 48% το βάζουν οι ομάδες στα δικά τους.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ μέχρι τώρα μοιράζονταν αυτό το ποσό εξ ημισείας.

Ενδεχομένη αποχώρηση των «πράσινων» από την Euroleague σημαίνει αυτομάτως πως ο Ολυμπιακός θα βάλει στο ταμείου του όλο το ποσό του τηλεοπτικού market pool.

Στο σενάριο της μείωσης της αξίας των τηλεοπτικών δικαιωμάτων κατά 25% το τελικό ποσό όπως αναφέραμε παραπάνω θα είναι ύψους 8.250.000 ευρώ.

Από αυτό το ποσό λοιπόν, τα 4.290.000 (52%) θα μπει στα ταμεία της Euroleague.

Τα υπόλοιπα 3.960.000 (48%) θα τα πάρει όλα ο Ολυμπιακός, αφού δεν θα υπάρχει πια ομάδα να τα μοιραστεί.

Οι Πειραιώτες δηλαδή με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στην Euroleague θα πάρουν 1.980.000 ευρώ, ενώ χωρίς τους «πράσινους» θα βάλουν 3.960.000! Πέρυσι οι «ερυθρόλευκοι» με την τηλεόραση να προσφέρει 11 εκατομμύρια ευρώ, έβαλαν στα ταμεία τους περίπου 2.500.000 ευρώ.

Πηγή: filathlos.gr

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις