Αρχική Ιστορία Λέρου Έρχεται η νέα ιστοσελίδα Lero’s Artists : Στόχος η καταγραφή των συγγραφέων-ποιητών-ζωγράφων κλπ εικαστικών της Λέρου από το 1975 μέχρι σήμερα.

Έρχεται η νέα ιστοσελίδα Lero’s Artists : Στόχος η καταγραφή των συγγραφέων-ποιητών-ζωγράφων κλπ εικαστικών της Λέρου από το 1975 μέχρι σήμερα.

280 προβολές

Λέρος 8/11/2021

Lero’s Artists

Με χαρά ανακοινώνουμε ότι σχεδόν ολοκληρώσαμε  ( το 80% του στόχου) την καταγραφή των συγγραφέων-ποιητών-ζωγραφων κλπ εικαστικών της Λέρου από το 1975 μέχρι σημερα.Ατυχως υπάρχει ένα ποσοστό 20% που παρά τις προσπάθειες μας δεν λάβαμε τα ανάλογα αρχεία που ζητούσαμε. Έτσι θα κρατήσουμε ανοιχτή την υλη μας μέχρι 30.11.2021.Αυτοματα στις 1.12.2021 θα κλείσουμε την υλη μας για να μπορέσει να φτιαχτεί/αναρτηθει η σελίδα μας.

Η σελίδα  θα αναβαθμίζεται κατά τρίμηνο όποτε αν κάποιος θελήσει μπορεί να μας στείλει τα αρχεία του που θα δημοσιεύουν στην επόμενη αναβάθμιση που υπολογίζεται να γίνει στις 20/03/21 (μαζί με όποιες διορθώσεις/προσθηκες  μας προταθούν)

Ευχαριστούμε όσους έστειλαν τα αρχεία τους,οσους συνεργάστηκαν ή βοήθησαν καθ οιονδήποτε τρόπο.(Κώστας Ασλανιδης,κ.α)

Είναι αναγκαίο να μας στείλετε ένα email  με όλα τα στοιχεία επικοινωνίας σας που να εξουσιοδοτείται την ιστοσελίδα μας να διαχειρίζεται τα αυτά τα αρχεία (προσωπικά δεδομένα)                                                     Φιλικά Οι Εθελοντές Ομάδα εργασίας για την δημιουργία της ιστοσελίδας leros Artists Χρήστος Καρπαθάκης 6984156902 karleros@ymail.com                                                     Μαριάννα Ξυλινά-6937573122    xilinas4@hotmai.com

Η Πρωτη σελίδα της ιστοσελίδας μας…..

 

Φίλε επισκέπτη,                                                                                                                                           Η σελίδα αυτή είναι μια προσπάθεια μικρής καταγραφής σκέψεων-περιλήψεωνπαρουσιάσεων δημιουργιών Λεριών ή ανθρώπων που έζησαν στην Λέρο και με το έργο τους προέβαλαν την Λέρο μας και προσέφεραν στην πνευματική ανάπτυξη του τόπου.

Ξεκίνησε σαν τόπος συγκέντρωσης πληροφοριών για το έργο του αείμνηστου Δημήτρη Τσαλουμά. Διευρύνθηκε με τις δημιουργίες του Μιχάλη Ξυλινά ,του Μάικελ Γουίντερς της Ολυμπίας Καράγιωργα και της Σαν Άξελσον.Άνθρωποι που έζησαν και δημιούργησαν στο νησί μας από το 1975 μέχρι σήμερα και για τους οποίους έχουμε έστω και ένα μικρό ηλεκτρονικό αρχείο Για τους συγκεκριμένους τα αρχεία μας είναι μεγαλύτερα –έτσι όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.-και έτσι κατ εξαίρεση δημοσιεύονται. Σιγά σιγά ο κύκλος μεγάλωσε με αρχεία κι άλλων σύγχρονων δημιουργών που λαβαίνουμε από τους φίλους μας ή από τους ίδιους τους δημιουργούς……

Θα χαρούμε σύντομα να λάβουμε και το δικό σας βιογραφικό-φωτογραφια σαςπαρουσιαση των δημιουργιών σας με αντίστοιχες φωτογραφίες από εξώφυλλα βιβλίων ή έργων ζωγραφικής ,γλυπτικής κλπ εικαστικών μορφών έκφρασης.

 Eυελπιστούμε να μπορέσουμε να δημοσιεύουμε μελέτες-εργασίεςκαλλιτεχνικές δραστηριότητες όσων φίλων το επιθυμούν και με την προϋπόθεση ύπαρξης του ανάλογου ηλεκτρονικού μας χώρου . Κατά καιρούς τμήματα της εργασίας αυτής θα αναδημοσιεύονται σε άλλα ηλεκτρονικά ή έντυπα μέσα καλλιτεχνικής δημιουργίας ή Μέσα μαζικής ενημέρωσης με στόχο την προβολή της πολιτιστικής μας ταυτότητας.

Aνοίξαμε ένα μικρο παράθυρο και  φιλοξενούμε  όσες πτυχιακές εργασίες (ανεξάρτητα από το ειδικό θέμα τους αρχιτεκτονική-περιβάλλον– ιστορία κλπ αρκει να εχουν σχεση με τη Λέρο ) εχουν υποβληθει από κατοίκους του νησιού μας ,..Πιστεύουμε ότι θα λειτουργήσει  σαν δεξαμενή σκέψης των νέων μας (από το 1975 κι έως σήμερα-)

Ευχόμαστε στο άμεσο μέλλον να ξεκινήσει ένας όμιλος φίλος της Τέχνης που κάποια στιγμή να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια μορφή ανοιχτού ελεύθερου Πανεπιστημίου…….

Φιλικά  Οι Εθελοντές /Ομάδα εργασίας

Χρήστος Καρπαθάκης 6984156902 karleros@ymail.com

Μαριάννα Ξυλινά– 6937573122xilinas4@hotmai.com

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις