Αρχική Νέα Λέρου ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΕΡΟΥ ΓΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΠΤΗΣΕΩΝ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΕΡΟΥ ΓΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΠΤΗΣΕΩΝ

από 12nisospress
440 προβολές

Προς:

Κ. Χαρδαλιά
Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας

Κοινοποίηση:

1.Βασίλη Κικίλια
Υπουργό Υγείας

2.Κώστα Αχ. Καραμανλή
Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

3. Μάνο Κόνσολα
Υφυπουργό Τουρισμού

4. Βουλευτές Δωδεκανήσου

5. Γεώργιο Ι. Δριτσάκο
Διοικητή Υ.Π.Α.

ΘΕΜΑ: ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΠΤΗΣΕΩΝ

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Σε συνέχεια της κήρυξης του κορωνοϊού COVID-19 σε πανδημία και των περιοριστικών οδηγιών στις αεροπορικές εταιρίες που έχουν επιβληθεί από την ΕΕ, την Ελλάδα αλλά και άλλες χώρες εντός και εκτός Ευρώπης, περιορίζοντας σημαντικά την πρόσβαση σε επιβάτες διάφορων εθνικοτήτων ή απαγορεύοντας τις πτήσεις σε συγκεκριμένους προορισμούς, παρακαλώ όπως λάβετε υπόψιν σας ότι στα νησιά μας, παρόλο που τηρείται το μέτρο της απαγόρευσης μετακίνησης πολιτών μέσω των ακτοπλοϊκών γραμμών, αν δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι σε αυτά, εντούτοις, δεν ισχύει το ίδιο στις επιβατικές αεροπορικές πτήσεις.

Κατόπιν των ανωτέρω, κρίνεται άμεση και επιτακτική ανάγκη, όπως στο πλαίσιο των μέτρων για την πανδημία κορωνοϊού, συμπεριληφθεί απαγόρευση μετακίνησης στις επιβατικές αεροπορικές πτήσεις, ακριβώς όπως ισχύει και για τις ακτοπλοϊκές γραμμές, προκειμένου να θωρακιστούν -κατά το δυνατόν- τα νησιά μας.

Με εκτίμηση,

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΡΟΥ
Κόλιας Μιχάλης

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις