Αρχική Νέα Δωδεκανήσου Επιστολή αγωνίας και απογοήτευσης από τους Παράκτιους Αλιείς προς το Υπουργείο

Επιστολή αγωνίας και απογοήτευσης από τους Παράκτιους Αλιείς προς το Υπουργείο

από 12nisospress
279 προβολές

Μια ακόμη επιστολή – κραυγή αγωνίας των Παράκτιων Αλιέων Ελλάδας, απευθύνεται προς το κεντρικό κράτος και συγκεκριμένα προς το Υπουργείο  Αγροτικής Πολιτικής, από τους ψαράδες που αγωνίζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες για το σκληρό μεροκάματό τους.

Το θέμα των αποζημιώσεων που προβλέπονται και από τις Ευρωπαϊκές οδηγίες, σε σχέση με τις ζημιές από τα κητοειδή (φώκιες, δελφίνια), τονίζεται στην επιστολή της «Ένωσης Πλοιοκτητών Παράκτιας Αλιείας Ελλάδας», της οποίας πρόεδρος είναι ο συμπατριώτης μας, Μανώλης Κουλλιάς και εκφράζεται η απορία και φυσικά η αγανάκτηση των ψαράδων, για την συνεχιζόμενη αδιαφορία του κεντρικού κράτους απέναντι στα δίκαια αιτήματά τους.

Ένας κλάδος που αντιμετωπίζει πολλαπλά προβλήματα, που καθιστούν ακόμη πιο δύσκολο το σκληρό μεροκάματό τους και θέτουν σε κίνδυνο την ίδια την επιβίωσή τους, είναι οι παράκτιοι αλιείς, που εκτός την συνεχιζόμενη μείωση των ιχθυοαποθεμάτων, τις ζημιές από τα «ξενικά είδη» (λαγοκέφαλος κ.α.), αντιμετωπίζουν και τις συνεχείς και επικίνδυνες προκλήσεις από τα αλιευτικά και τις ακταιωρούς των «γειτόνων», σε μια προσπάθεια να διατηρήσουν το πανάρχαιο επάγγελμα και να επιτελέσουν τον σημαντικό εθνικό ρόλο, που διαδραματίζει η παρουσία τους στα νερά του Αιγαίου.

Ακολουθεί η Επιστολή της Ε.Π.Π.Α.Ε.

 

ΠΗΓΗ : palmostiskalymnou.blogspot.com

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις