Αρχική Νέα Δωδεκανήσου ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΙΣΥΡΙΩΝ κ. ΧΡΙΣΤΟΦΗ ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ – ΚΑΛΥΨΗ ΘΕΣΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ – ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΩ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΝ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΙΣΥΡΙΩΝ κ. ΧΡΙΣΤΟΦΗ ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ – ΚΑΛΥΨΗ ΘΕΣΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ – ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΩ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΝ

από 12nisospress
141 προβολές

Επιστολή έστειλε ο Δήμαρχος Νισύρου κ. Χριστοφής Κορωναίος στον υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη σχετικά με την έλλειψη γιατρού παθολόγου από το Νοσοκομείο της Κώ. Ακολουθεί η επιστολή:

Θέμα: «ΚΑΛΥΨΗ ΘΕΣΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ – ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΩ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΝ»

 

Κε Υπουργέ,

 

Η Νίσυρος είναι ένα μικρό νησί στην παραμεθόριο δίπλα από την Κω. Η Νίσυρος διαθέτει ένα γενικό γιατρό και έναν αγροτικό γιατρό. Για την κάλυψη της πλειοψηφίας των ιατρικών εξετάσεων οι κάτοικοι μεταβαίνουν στην Κω.

Είμαι σίγουρος ότι γνωρίζετε ότι το νοσοκομείο της Κω είναι υποστελεχωμένο.

Θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας στο γεγονός ότι τους τελευταίους 2 μήνες, η θέση του παθολόγου είναι κενή. Δεν είναι δυνατόν σε ένα νησί με πληθυσμό 30.000 κατοίκων όπου το καλοκαίρι φτάνει τις 250.000 να μην υπάρχει παθολόγος στο νοσοκομείο.

Αποτελεί επιτακτική ανάγκη να διασφαλίσουμε την υγεία των κατοίκων της Νισύρου και της Κω σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε και μέσω προκλήσεων από τον απέναντι γείτονά μας.

Σας παρακαλώ όπως επιληφθείτε του θέματος διορισμού παθολόγου στο νοσοκομείο της Κω, το οποίο θα συμβάλει τα μέγιστα στην διασφάλιση της υγεία των νησιωτών και επισκεπτών.

 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και παραμένω στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

 

Με εκτίμηση,

 

      Ο Δήμαρχος Νισύρου

     Χριστοφής Ι. Κορωναίος

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις