Αρχική Νέα Ελλάδας ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ DAVID SASSOLI ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ DAVID SASSOLI ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ

140 προβολές
ΤΡΙΤΗ 12 ΜΑΪΟΥ 2020
                                                                 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
 ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ DAVID SASSOLI ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιμένει στην εφαρμογή της Δήλωσης EE – Τουρκίας» δηλώνει ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου David Sassoli με επιστολή του προς τον Ευρωβουλευτή της Ελληνικής Λύσης και της ομάδας του ECR Εμμανουήλ Φράγκου και πολλών άλλων Ευρωβουλευτών του Συντηρητικού χώρου.
Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συμφωνεί ωστόσο με τον Ευρωβουλευτή πως η κατάσταση στην Ελλάδα είναι «προβληματική» λόγω της ανεξέλεγκτης άφιξης «παράτυπων μεταναστών» και τονίζει επιτακτικά την ανάγκη χάραξης μιας «πραγματικά Ευρωπαϊκής Πολιτικής Ασύλου (a truly European asylum policy)» αφήνοντας αιχμές προς τα κράτη μέλη που δεν έχουν καταφέρει να συμφωνήσουν ακόμη μεταξύ τους στην αναθεώρηση του Κανονισμού του Δουβλίνου για το Άσυλο.

 Στην επιστολή του ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης και του ΕCR Εμμανουήλ Φράγκος ζητούσε, μεταξύ άλλων, τη διακοπή κάθε χρηματοδότησης προς τη Τουρκία, ύστερα από την κατάσταση που διαμορφώθηκε στα ελληνο-τουρκικά σύνορα, και την αποτροπή νέων αφίξεων λαθρομεταναστών στην Ελλάδα.
                                                           ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Επισυνάπτονται:
 Η Επιστολή του Προέδρου του ΕΚ David Sassoli:
  Η Επιστολή του Ευρωβουλευτή της Ελληνικής Λύσης Εμμανουήλ Φράγκου:

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις