Αρχική Νέα ΔωδεκανήσουΚάσος Επιστολή διαμαρτυρίας για τον αποκλεισμό της Κάσου από τη μουσική εκδήλωση με θέμα τις λύρες

Επιστολή διαμαρτυρίας για τον αποκλεισμό της Κάσου από τη μουσική εκδήλωση με θέμα τις λύρες

από 12nisospress
373 προβολές

Μετά τον αποκλεισμό του Δήμου της Ηρωικής Νήσου Κάσου από τη μουσική παράσταση με θέμα: «Οι λύρες της στεριάς και της θάλασσας μια δοξαριά Ελλάδα» που συνδιοργανώνουν οι:  Phormigx Concert Agency, Alatitisgis και Κέντρο Ελληνικής Μουσικής «Φοίβος Ανωγειανάκης», στις 18 Μαρτίου στο Mέγαρο Μουσικής Αθηναίων, η κοινωφελή δημοτικής επιχείρηση του Δήμου της Ηρωικής Νήσου Κάσου (ΚΟ.Δ.Ε.ΔΗ.Κ) απέστειλε την παρακάτω επιστολή διαμαρτυρίας στους διοργανωτές.

“Με έκπληξη αλλά προπάντων με αισθήματα αδικίας και πικρίας για την απαξίωση της μουσικής ταυτότητας του νησιού μας, ως Δήμος της Ηρωικής Νήσου Κάσου πληροφορηθήκαμε για την μη πρόσκληση του νησιού μας στη μουσική παράσταση για την λύρα στις 18 Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Είναι γνωστή η πλούσια μουσική παράδοση της Κάσου ανά το Πανελλήνιο, όπου περισσότεροι από εβδομήντα καταγεγραμμένοι σκοποί της λύρας την κοσμούν. Μουσική παράδοση δυσανάλογη με την γεωγραφική έκταση του νησιού μας.

Να επισημάνουμε τον θεσμό – με τα όποια προβλήματα – της διεθνούς συνάντησης λύρας και οργάνων με δοξάρι που καθιερώθηκε από το 1992 στο νησί  μας, με πρωτοβουλία της “Εταιρείας Κασιακών Μελετών” και ύπο την αιγίδα του Δήμου μας.
Χωρίς καμία διάθεση αντιδικίας, ως Δήμος της Ηρωικής Νήσου Κάσου θέλουμε να γνωρίσουμε, με ποια κριτήρια προσκλήθηκαν όσοι συμμετέχουν στην εν λόγω μουσική παράσταση και ποιος είναι ο λόγος που δεν προσκλήθηκε το νησί μας.

Ως Δήμος της Ηρωικής Νήσου Κάσου, απαιτούμε όχι μόνο τον προσήκοντα σεβασμό, αλλά και την αναγνώριση της συμβολής της μουσικής μας παράδοσης – ειδικά του αρχέγονου οργάνου της λύρας- στην εν γένει μουσική παράδοση της πατρίδας μας.”

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις