Αρχική Νέα ΔωδεκανήσουΚάλυμνος Επιστημονικά επιτεύγματα διεθνούς εμβέλειας από τον Καλύμνιο καρδιολόγο Μιχάλη Κουτούζη

Επιστημονικά επιτεύγματα διεθνούς εμβέλειας από τον Καλύμνιο καρδιολόγο Μιχάλη Κουτούζη

240 προβολές

Ο στόχος αισιόδοξος,  για τον Καλύμνιο καρδιολόγο Μιχάλη Κουτούζη, να πραγματοποιηθούν μέσα στο 2020 πάνω από 100 πρωτοποριακές Αγγειοπλαστικές σε χρόνια απόφραξη δεξιάς στεφανιαίας αρτηρίας, που όμως είναι δεδομένο πως θα επιτευχθεί.

 

Την πρωτοποριακή μέθοδο της αγγειοπλαστικής σε χρόνια απόφραξη της δεξιάς στεφανιαίας αρτηρίας, (Chronic Total Occlusion-CTO), που αποτελεί την πιο δύσκολη επέμβαση στην επεμβατική καρδιολογία, πραγματοποιεί ήδη η ομάδα του Μιχάλη Κουτούζη, στον νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, με μεγάλη επιτυχία.

Μια επέμβαση,  που στα μεγαλύτερα κέντρα του κόσμου έχει ποσοστά επιτυχίας 80-90%, ο Μιχάλης Κουτούζης στοχεύει να την καθιερώσει στα ελληνικά δεδομένα και να ξεπεράσει τα «παγκόσμια στάνταρ».

Η Αγγειοπλαστική σε χρόνια ολική απόφραξη της δεξιάς στεφανιαίας αρτηρίας, η επιτυχής διάνοιξη με τοποθέτηση δύο stent, πραγματοποιείται στον Ερυθρό Σταυρό από την ομάδα του Μιχάλη Κουτούζη και είναι το μοναδικό Νοσοκομείο που συμμετέχει στην παγκόσμια καταγραφή PROGRESS.

 

ΠΗΓΗ : palmostiskalymnou.blogspot.com

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις