Αρχική Νέα Δωδεκανήσου ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΆΜΥΝΑΣ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ ΣΤΕΦΑΝΗ ΣΤΗ ΝΙΣΥΡΟ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΆΜΥΝΑΣ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ ΣΤΕΦΑΝΗ ΣΤΗ ΝΙΣΥΡΟ

από 12nisospress
250 προβολές

ΔΗΜΟΣ ΝΙΣΥΡΙΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΆΜΥΝΑΣ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ ΣΤΕΦΑΝΗ ΣΤΗ ΝΙΣΥΡΟ

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής,  επισκέφθηκε τη Νίσυρο ανήμερα της μεγάλης γιορτής της Παναγίας στις 15 Αυγούστου. Παρέστη στον Εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην Ιερά Μονή Παναγίας Σπηλιανής . Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ.

Είχε συνάντηση με το Δήμαρχο κ. Χριστοφή Κορωναίο στο Δημαρχείο όπου συζήτησαν όλα τα θέματα που αφορούν τη Νίσυρο. Ο Δήμαρχος τον ενημέρωσε για την υποβολή για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» δύο έργων που αφορούν την ύδρευση και αποχέτευση του Μανδρακίου και των Πάλων και του ζήτησε τη συνδρομή του για την ολοκλήρωση αυτών των νευραλγικών για την οικονομία του νησιού έργων. Συζήτησαν για τη μεγάλη δωρεά των 2.0 εκατ. ευρώ του συμπατριώτη μας Νίκου Ανδριώτη και την επίσπευση ολοκλήρωσης του έργου της ανακαίνισης των Δημοτικών Ιαματικών Λουτρών. Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον υπουργό για την συμβολή και την υποστήριξη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στα νέα έργα ανάπτυξης της τοπικής κοινωνίας κυρίως αυτού της περιφερειακής σύνδεσης του νησιού με το έργο της τσιμεντόστρωσης του δρόμου προς το μοναστήρι του Σταυρού.

Επίσης, συναντήθηκε και συνομίλησε με κατοίκους του νησιού.

Παρόντες ήταν ο Έπαρχος Κω & Νισύρου κ. Ιωάννης Καμπανής, ο Διοικητής της 80ής Ανώτατης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (80 ΑΔΤΕ) Ταξίαρχος Τριαντάφυλλος Θεοδόσιος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Κω Ταξίαρχος Λουκάς Θάνος, ο Διοικητής Διοίκησης Άμυνας Νήσου (ΔΑΝ) Νισύρου Αντισυνταγματάρχης Αντώνιος Καμπίλαυκος και ο Λιμενάρχης Κω Αντιπλοίαρχος Ιωάννης Καρατζιούνης.

Κατά την παραμονή του στη Νίσυρο, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας πραγματοποίησε επισκέψεις στο Ηφαιστειολογικό Μουσείο, τον κρατήρα «Στέφανος» και την Εκκλησία του Προφήτη Ηλία, στη Νικιά.

 

 

 

10127189-9-2-1020x1020.jpg