Αρχική Νέα Δωδεκανήσου Επιπρόσθετα μέτρα πρόληψης από την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Επιπρόσθετα μέτρα πρόληψης από την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

201 προβολές

Καθορίστηκε με απόφαση του περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου το Σχέδιο εργασιών έκτακτης ανάγκης για την περιφέρεια νοτίου Αιγαίου στο πλαίσιο λήψης επιπρόσθετων μέτρων πρόληψης αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του Sars-Cov-2 (κορωνοϊού) στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Η σχετική απόφαση για το σχέδιο έχει ως εξής:

Α. «Ορίζουμε ότι όλες υπηρεσίες της ΠΝΑ δύναται να λειτουργήσουν υπό καθεστώς μερικής αναστολής λειτουργίας με εκ περιτροπής παροχή εργασίας. Ο σχεδιασμός θα πραγματοποιείται σε εβδομαδιαία βάση από τον οικείο Προϊστάμενο αφού σταθμιστούν οι υπηρεσιακές ανάγκες και το υπάρχον προσωπικό.

Β. Ο ελάχιστος αριθμός απαιτούμενων υπαλλήλων ανά Τμήμα ή Διεύθυνση, οι οποίοι θα εργάζονται εκ περιτροπής, θα καθορίζεται κατά περίπτωση από τον αρμόδιο Προϊστάμενο ο οποίος θα ορίζει τα καθήκοντα που καλούνται να ασκήσουν οι υπάλληλοι κατά την έκτακτη αυτή λειτουργία, θα προτεραιοποιεί τις εργασίες που θα τους ανατίθενται και θα παρέχει οδηγίες για το παρεχόμενο έργο, ιδίως σε περιπτώσεις που δεν θα είναι δυνατή η συνύπαρξη προϊσταμένου και υπαλλήλων.

Σημειώνεται ότι για την εφαρμογή των ανωτέρω δεν απαιτείται η παραμονή τουλάχιστον των 2/3 των υπαλλήλων σε κάθε οργανική μονάδα.

Γ. Σε περίπτωση που καταστεί αναγκαία η πλήρης αναστολή λειτουργίας συγκεκριμένης υπηρεσίας της ΠΝΑ κατόπιν σχετικής απόφασης του Περιφερειάρχη, ορίζεται ότι το προσωπικό θα παρέχει εργασία εξ αποστάσεως με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων, σύμφωνα με τις οδηγίες της αριθ. ΔΙΔΑΔ/Φ.69/109/οικ.8000/16-3-2020 εγκυκλίου του ΥΠΕΣ.

Δ. Υπηρεσίες οι οποίες οφείλουν σε κάθε περίπτωση να λειτουργήσουν με προσωπικό ασφάλειας είναι οι Δ/νσεις και τα Τμήματα Πολιτικής Προστασίας, οι Διευθύνσεις και τα Τμήματα Δημόσιας Υγείας, οι Διευθύνσεις και τα Τμήματα Κοινωνικής Μέριμνας, οι Δ/νσεις και τα Τμήματα Τεχνικών Έργων, οι Διευθύνσεις Οικονομικού, οι Διευθύνσεις και τα Τμήματα Ανάπτυξης και ιδίως το Τμήμα Εμπορίου, οι Διευθύνσεις και τα Τμήματα Διοίκησης, οι Διευθύνσεις Διαφάνειας και ΗΔ καθώς και οι Δ/νσεις και τα Τμήματα Κτηνιατρικής για την αντιμετώπιση θεμάτων υγείας των ζώων.

Ο αριθμός του προσωπικού ασφάλειας καθορίζεται σε έναν ή δυο ανά υπηρεσιακή μονάδα από τις πιο πάνω αναφερόμενες, ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες ανάγκες και το υπηρετούν προσωπικό.
Στο προσωπικό ασφάλειας θα πρέπει να περιλαμβάνονται – χωρίς να προσμετρώνται στον παραπάνω αριθμό – και οι υπάλληλοι στους οποίους έχουν ανατεθεί καθήκοντα κατ’ εξαίρεση οδήγησης υπηρεσιακών αυτοκινήτων.

Ε. Οι υπάλληλοι οι οποίοι τελούν σε καθεστώς άδειας (ειδικού σκοπού, κανονικές, αναρρωτικές, άνευ αποδοχών κ.λπ.) θα πρέπει να αναστείλουν οποιαδήποτε μετακίνηση εκτός της έδρας τους και σε περίπτωση επιτακτικής ανάγκης πραγματοποίησης της μετακίνησης αυτής, να ενημερώνουν αμελλητί την υπηρεσία τους αλλά και κάθε άλλο αρμόδιο φορέα για την παροχή σχετικών οδηγιών. Ομοίως, εφόσον βρίσκονται ήδη εκτός της έδρας θα πρέπει να ενημερώνουν σχετικά την υπηρεσία κατά την επιστροφή τους».

 

ΠΗΓΗ : www.rodiaki.gr

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις