Αρχική Νέα Ελλάδας Επικουρικό προσωπικό: Παράταση μόνο για 6 μήνες – H ρύθμιση του υπουργείου Υγείας

Επικουρικό προσωπικό: Παράταση μόνο για 6 μήνες – H ρύθμιση του υπουργείου Υγείας

από 12nisospress
323 προβολές

Μόνο για έξι μήνες και όχι για έναν χρόνο όπως είχε δεσμευτεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, θα παραταθούν οι συμβάσεις για το επικουρικό προσωπικό των νοσοκομείων. Γιατροί νοσηλευτές αλλά και λοιπό προσωπικό οι συμβάσεις των οποίων λήγουν στο τέλος του 2023, θα εργασθούν για άλλους έξι μήνες στο ΕΣΥ, αλλά και στον ΕΟΠΥΥ και τον ΕΟΦ όπως αναφέρεται στη ρύθμιση του υπουργείου Υγείας.

Ειδικότερα με ρύθμιση του υπουργείου Υγείας που περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, οι συμβάσεις για το επικουρικό προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων αλλά και του ΕΟΠΥΥ και του ΕΟΦ, παρατείνονται για έξι μήνες ακόμη έως 30.6.2024.

Ωστόσο ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε συνάντηση που είχε πρόσφατα με τους εκπροσώπους των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ, ΕΙΝΑΠ) είχε δεσμευτεί ότι θα δινόταν παράταση ενός χρόνου για όλο το επικουρικό προσωπικό (γιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικό κ.λ.π.)

Σήμερα στα δημόσια νοσοκομεία υπηρετούν περίπου 10.000 εργαζόμενοι με συμβάσεις επικουρικού προσωπικού οι οποίες ανανεώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Μάλιστα υπάρχουν εργαζόμενοι και γιατροί στα νοσοκομεία που είναι επικουρικοί ακόμη και 5 χρόνια, χωρίς να γνωρίζουν εάν κάποια στιγμή θα μονιμοποιηθούν.

Άλλωστε οι μόνιμες προσλήψεις γίνονται με το σταγονόμετρο. Είναι ενδεικτικό ότι υπάρχει προκήρυξη για προσλήψεις 4000 ατόμων πάνω από 3 χρόνια και δεν έχει υλοποιηθεί ακόμη. Αντίστοιχα και με τους γιατρούς, καθώς ακόμη αναμένονται στα νοσοκομεία οι περίπου 855 γιατροί που είχαν προαναγγελθεί εδώ και πάνω από έναν χρόνο από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Τι αναφέρεται στη ρύθμιση για το επικουρικό προσωπικό

Η ρύθμιση που προβλέπει την παράταση για 6 μήνες για το επικουρικό προσωπικό αναφέρει:

«Για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών από την εμφάνιση και διάδοση του κορωνοϊού COVID-19 όλες οι ενεργές κατά την 31η.12.2023 συμβάσεις επικουρικού προσωπικού των κλάδων ιατρικού, νοσηλευτικού και πάσης φύσεως λοιπού προσωπικού των νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ., των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, των εποπτευόμενων φορέων του Υπουργείου Υγείας, του Γ.Ν. Θεσσαλονίκης «Γ. Παπαγεωργίου», των στρατιωτικών νοσοκομείων, του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Μετοχικού Ταμείου Στρατού (Ν.Ι.Μ.Τ.Σ.), καθώς και των Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, δύναται να παρατείνονται από τη λήξη τους και για χρονικό διάστημα που δεν υπερβαίνει την 30ή.6.2024.

Για την υλοποίηση των ανωτέρω μεριμνά ο Διοικητής κάθε επιμέρους φορέα, οι δε αναγκαίες πιστώσεις καλύπτονται κατόπιν ισόποσης επιχορήγησης από τον κρατικό προϋπολογισμό. Η παράταση των συμβάσεων δεν μεταβάλλει τον χαρακτήρα της σχέσης εργασίας, βάσει της οποίας προσλήφθηκαν οι απασχολούμενοι στις θέσεις αυτές».

 

ΧΩΡΟΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ 

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις