Αρχική Νέα Ελλάδας Επιδότηση καυσίμων με προπληρωμένη άυλη κάρτα: Πώς εκδίδεται και τι θα κάνουν όσοι δεν έχουν smartphone

Επιδότηση καυσίμων με προπληρωμένη άυλη κάρτα: Πώς εκδίδεται και τι θα κάνουν όσοι δεν έχουν smartphone

171 προβολές

Διευκρινίσεις για τον τρόπο που θα χρησιμοποιούν οι πολίτες την επιδότηση καυσίμων με προπληρωμένη άυλη κάρτα έδωσε o Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Όπως είπε σχετικά με τον τρόπο χορήγησης της επιδότησης , αρχές Απριλίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα στο gov.gr. Η πλατφόρμα θα είναι πολύ απλή και εύχρηστη για τον πολίτη. Σε αυτή θα πρέπει να δηλωθεί ο αριθμός του αυτοκινήτου για την οποία θα ήθελε να πάρει την επιδότηση καυσίμου, είπε ο κ. Αναγνωστόπουλος και διευκρίνισε ότι ο κάθε πολίτης θα δηλώνει ένα μόνο αυτοκίνητο.

Eπιδότηση καυσίμου: Η διαδικασία χορήγησης

Ο κ. Αναγνωστόπουλος συνέχισε λέγοντας ότι όποιος πολίτης επιλέξει τον τρόπο της άυλης ψηφιακής κάρτας- freedom pass και είναι τεχνολογικά εξειδικευμένος θα έχει ένα password και μετά θα μπορεί να πηγαίνει στο βενζινάδικο και να πληρώνει με αυτήν την άυλη χρεωστική κάρτα το καύσιμο.

Πώς θα πιστωθεί η επιδότηση

Επίσης ρωτήθηκε εάν τα χρήματα της επιδότησης θα πιστωθούν τμηματικά ή εάν θα δοθεί εφάπαξ όλο το ποσό των 39 ευρώ για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο, Ιούνιο στον δικαιούχο.

“Χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος θα πιστωθούν συνολικά τα χρήματα αυτά για τους 3 μήνες”, απάντησε. Στην ερώτηση εάν ο δικαιούχος της επιδότησης στην βενζίνη μπορεί να εξαντλήσει το ποσό του βοηθήματος μονομιάς απάντησε θετικά λέγοντας ότι αυτή είναι η πληροφόρηση που έχει.

Τι θα κάνουν όσοι δεν έχουν smartphone

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και σε αυτούς που δεν έχουν smartphone αλλά και στον τρόπο που μπορούν να πάρουν την επιδότηση .
“Εάν κάποιος δεν έχει τέτοιου είδους χρεωστική άυλη κάρτα… smartphone για την ακρίβεια θα πρέπει να δηλώσει το IBAN που έχει και να γίνει αντίστοιχα η πίστωση του ποσού στον τραπεζικό λογαριασμό του”, σημείωσε ο κ. Αναγνωστόπουλος.

Tι γίνεται με τα χρήματα που θα πιστωθούν στο IBAN

Στην ερώτηση αν τα χρήματα της επιδότησης μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε άλλες ανάγκες εκτός από τα καύσιμα απάντησε αρνητικά και πρόσθεσε ότι τα χρήματα αυτά “μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ένα βενζινάδικο για να πληρώσει κανείς την αγορά καυσίμου”. Όσον αφορά στα χρήματα της επιδότησης που θα πιστωθούν στο IBAN των πολιτών που δεν έχουν smartphone είπε ” θα πρέπει να καλύψουμε τους συμπολίτες μας που δεν είναι τόσο τεχνολογικά εξειδικευμένοι και δεν έχουν smartphone. Για τον λόγο αυτό η επιδότηση δίνεται με τον τρόπο αυτό”.

Στην ερώτηση εάν η κατηγορία αυτή των πολιτών μπορεί να χρησιμοποιήσει  τα χρήματα της επιδότησης όπου θέλει  είπε ότι “τα  χρήματα αυτά αποτελούν μια πολύ καλή επιδότηση καυσίμου για αυτούς που χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό τους  και που  πρέπει να πάρουν την επιδότηση. Νομίζω ότι με τον τρόπο αυτό γίνεται καλύτερη προσπάθεια προκειμένου ο πολίτης να έχει μικρότερο κόστος που πληρώνει για τα καύσιμα”, σημείωσε. Επίσης ανέφερε σχετικά με την επιδότηση αυτή ότι ο πολίτης θα πληρώνει το ποσό αυτό μέσω της άυλης χρεωστικής κάρτας.  Ωστόσο εάν  αυτό είναι μεγαλύτερο το ποσό,  το υπόλοιπο ποσό το πληρώνει με άλλο τρόπο.

Αυτά τα 39 ευρώ της επιδότησης οι δικαιούχοι μπορούν να τα εξοφλήσουν μία ή περισσότερες φορές , σημείωσε μεταξύ άλλων.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

 

 

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις