Αρχική Θρησκεία ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΟΣΙΟΥ ΙΩΝΑ ΤΟΥ ΛΕΡΙΟΥ 2020

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΟΣΙΟΥ ΙΩΝΑ ΤΟΥ ΛΕΡΙΟΥ 2020

από 12nisospress
463 προβολές

Η Ιερά Μητρόπολις Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας εόρτασε και εφέτος, με λαμπρότητα και κατάνυξη, την επέτειο του μαρτυρίου του Αγίου Ενδόξου Οσιομάρτυρος Ιωνά του Λερίου, Πολιούχου της Νήσου Λέρου.

Το απόγευμα της Τετάρτης, 26 Φεβρουαρίου, έλαβε χώρα ο Αρχιερατικός Εσπερινός, στον Ιερό Ναό της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, χοροστατούντος του Θεοφ. Επισκόπου Στρατονικείας κ.Στεφάνου, συμμετέχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.κ.Παϊσίου, συμπαραστατουμένων υπό των ιερέων π.Νικοδήμου-Αρχιερατικού Επιτρόπου, αρχιμ. Γεδεών, π.Μαξίμου και π.Νικολάου.

Κατά τον Εσπερινό παρέστη ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχ.Κόλιας και αρκετοί πιστοί.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης μας αναφερθής στον βίο του Οσίου Ιωνά και στην δύναμη της προσευχής.

Στο ιερό ψαλτήριο έψαλλαν κατανυκτικά και με λέρικο βυζαντινό ύφος οι καλλίφωνοι ιεροψάλτες κ.κ. Όθων Χατζηλάρης και Φώτιος Καζηλιέρης.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, έλαβε χώρα μικρή λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος του Οσιομάρτυρος Ιωνά του Λερίου στην πλατεία Πλατάνου, ενώ έμπροσθεν του Δημοτικού Μεγάρου εψάλη δέησις.

Τέλος ο Θεοφιλέστατος εμοίρασε τον άρτο στους πιστούς.

Επιμέλεια – φωτογραφίες:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις