Αρχική Θρησκεία ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΜΕΤΑΣΤΑΣΕΩΣ ΑΓ.ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 79ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΒΥΘΙΣΕΩΣ ΤΟΥ Α/Τ «Β.ΟΛΓΑ» (2022)

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΜΕΤΑΣΤΑΣΕΩΣ ΑΓ.ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 79ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΒΥΘΙΣΕΩΣ ΤΟΥ Α/Τ «Β.ΟΛΓΑ» (2022)

153 προβολές

Την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022, η Αγία μας Εκκλησία εόρτασε την μνήμη της Μεταστάσεως του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου. Παράλληλα, εορτάσθηκε στη Λέρο, η 79η  επέτειος (26.9.1943 – 26.9.2022) από την βύθιση του ένδοξου Αντιτορπιλικού του Πολεμικού Ναυτικού «ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΟΛΓΑ».

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ – ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Την παραμονή της εορτής της Μεταστάσεως του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου, ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ.Στεφάνου. Την επομένη, Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022, ετελέσθη Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ.Παϊσίου, συλλειτουργούντος του Θεοφ. Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου, και Ιερέων της νήσου.

 

ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ 79ΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΒΥΘΙΣΕΩΣ Α/Τ «Β.ΟΛΓΑ»

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, βάσει επισήμου προγράμματος που εξέδωσε το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού και η ΥΝΤΕΛ, ετελέσθη επίσημος Δοξολογία, παρουσία του μοναδικού επιζώντος του πληρώματος του «Β.Όλγα» Βασιλείου Μαγκασιάνου, του εκπροσώπου Α΄ΓΕΕΘΑ και Αρχηγού Στόλου Αντιναυάρχου Παναγιώτη Λυμπέρη ΠΝ, του Διοικητού 80ΑΔΤΕ Ταξιάρχου Σπ. Κογιάννη, του εκπροσώπου επιζώντος του αγγλικού “Intrepid”, του προέδρου Ενεργειακής Α.Ε. Περιφέρειας Ν.Αιγαίου Ι.Θεμέλαρου, του Δημάρχου Λέρου Μιχ.Κόλια, των τοπικών στρατιωτικών Αρχών και Σωμάτων Ασφαλείας, εκπροσώπων του Προσκοπισμού και Οδηγισμού Λέρου, και λοιπών πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών, Εκπαιδευτικών, Φορέων και Συλλόγων, καθώς και αντιπροσωπειών των σχολείων με τις σημαίες τους.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας, στο μνημείο των πεσόντων του Α/Τ «Β.Όλγα», έλαβε χώρα επιμνημόσυνος δέησις υπό του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.κ.Παϊσίου, προσκλητήριο πεσόντων με ριπές όπλων, ενός λεπτού σιγή, καταθέσεις στεφάνων, ανάκρουση Εθνικού Ύμνου από την μπάντα της Ταξιαρχίας 80ΑΔΤΕ, και εν συνεχεία ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Παναγιώτης Λυμπέρης ΠΝ, ως εκπρόσωπος του ΓΕΕΘΑ, εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας.

 

Τέλος, οι Αρχές μετά των εκπροσώπων των πεσόντων του Α/Τ «Β.Όλγα», επιβιβάσθηκαν στην Κ/Φ «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ» του Πολεμικού μας Ναυτικού, όπου ερρίφθησαν στεφάνια στην θέση βύθισης του αντιτορπιλικού, εντός του λιμένος του Λακκίου.

 

Επιμέλεια-Φωτογραφίες-Βίντεο:  Γεώργιος Ι.Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις