Αρχική Θρησκεία ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ ΣΤΟ ΒΑΘΥ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ ΣΤΟ ΒΑΘΥ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

223 προβολές

Με μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη τελέστηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός στον Άγιο Θεόδωρο στο Βαθύ Καλύμνου, καθώς και η εγκατάσταση του νέου Ιερέα π. Μιχαήλ Μακαρούνα.

Την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020, το απόγευμα, ο Σεβ. Μητροπολίτης μα κ.κ.Παΐσιος, τέλεσε τον πανηγυρικό αρχιερατικό εσπερινό του Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτου, στον ομώνυμο ενοριακό κοιμητηριακό Ιερό Ναό του Αγίου Θεοδώρου, στο Μετόχι Βαθύ Καλύμνου.

Στο αναλόγιο ο Πρωτοψάλτης Σπυρίδων Ζαΐρης μαζί με τον Παναγιώτη Τρικοίλη και Δημήτρη Ζαΐρη, ενώ πολλοί ήταν οι πιστοί που παρέστησαν στον εσπερινό.

Συγκινητική ήταν η στιγμή, στο τέλος του εσπερινού, όταν ο Μητροπολίτης και επίσημα πλέον εγκατέστησε το νέο Ιερέα του Βαθύ, το χειροτονηθέντα  πρόσφατα σε πρεσβύτερο π. Μιχαήλ Μακαρούνα.


ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ:

 


Ἀπολυτίκιον Αγίου Θεοδώρου Στρατηλάτου
Ἦχος δ’. Ὁ ὑψωθεῖς ἐν τῷ Σταυρῷ.
Στρατολογία ἀληθεῖ Ἀθλοφόρε, τοῦ οὐρανίου στρατηγὸς βασιλέως, περικαλλὴς γεγένησαι Θεόδωρε, ὄπλοις γὰρ τῆς πίστεως, παρετάξω ἐμφρόνως, καὶ κατεξωλόθρευσας, τῶν δαιμόνων τὰ στίφη, καὶ νικηφόρος ὤφθης Ἀθλητής, ὅθεν σὲ πίστει, ἀεὶ μακαρίζαμεν

 

Επιμέλεια:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

Ρεπορτάζ-βίντεο:   Μπέττυ Μαΐλλη και Μάμας Χαραμαντάς για το «kalymnos-news.gr».

Φωτογραφίες:  Μανόλης Μέρης

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις