Αρχική Νέα Λέρου ¨ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ¨: Συμπεράσματα για την Εκλογική διαδικασία – Αιχμές για τον Αδαμάντιο Βάρνα

¨ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ¨: Συμπεράσματα για την Εκλογική διαδικασία – Αιχμές για τον Αδαμάντιο Βάρνα

125 προβολές
¨ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ¨
Λέρος 12/5/2022
Αγαπητές συναδέλφισες, αγαπητοί συνάδελφοι.
Με το πέρας της εκλογικής διαδικασίας η οποία αν και με μικρή διαφορά μας έφερε και πάλι στην πρώτη θέση, αισθανόμαστε την ανάγκη να επισημάνουμε και να απαντήσουμε σε μια σειρά προεκλογικών ατοπημάτων του κ. Βάρνα Αδαμάντιου, επικεφαλής της «Δράσης Υγειονομικών Λέρου», που σκόπευαν στην πολιτική πόλωση και στην σπίλωση της ακεραιότητας των μελών του συνδυασμού μας.
Καθ΄ όλη την προεκλογική περίοδο «υποσχόταν» και εμμέσως απειλούσε ότι θα διόριζε ορκωτό Λογιστή που θα πραγματοποιούσε οικονομικό έλεγχο στο Σωματείο μας! Ως αρχηγός της παράταξης του όφειλε να γνωρίζει ότι βάσει του Ν.1264/82 άρθρο 9, ο οικονομικός έλεγχος ενός Σωματείου δεν είναι αρμοδιότητα ορκωτού λογιστή αλλά της εκλεγμένης από τους συναδέλφους Ελεγκτικής Επιτροπής! Προφανώς όμως ακολουθώντας την πάγια τακτική του προσπάθησε να δημιουργήσει λανθασμένες εντυπώσεις για ψηφοθηρικούς λόγους. Εκτός της πικρίας που αφήνει στην ομάδα μας αυτό το επίπεδο πολιτικού αγώνα τον προκαλούμε να μας πει ξεκάθαρα γιατί ακριβώς μας μέμφεται; Τι υπονοεί με την «υπόσχεση» του οικονομικού ελέγχου;
Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι ΠΟΤΕ δεν αρνηθήκαμε οικονομικό έλεγχο στο Σωματείο μας του οποίου ο οικονομικός απολογισμός πραγματοποιήθηκε κανονικά και είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου. Τα οποιαδήποτε υπονοούμενα περί οικονομικών ελέγχων και «ύποπτης» οικονομικής διαχείρισης, είναι «λάσπη στον ανεμιστήρα», τα οποία εκθέτουν τον ίδιο τον κ. Βάρνα και αυτούς που απαίδευτα υιοθετούν τις απόψεις του. Τον πληροφορούμε μάλιστα ότι ανώτερο όργανο της Ελεγκτικής Επιτροπής είναι ο Εισαγγελέας στον οποίο προκαλούμε να προσφύγει προκειμένου να γίνει ο «πολυπόθητος» οικονομικός έλεγχος… είμαστε εδώ και περιμένουμε!
Στη συνεχεία καταπατώντας τον νόμο για τα προσωπικά δεδομένα και με παντελή έλλειψη σεβασμού της προσωπικής βούλησης των εκλεγμένων συναδέλφων, έδωσε ονοματεπώνυμα και αποτελέσματα στα ΜΜΕ καταργώντας ουσιαστικά τον ρόλο της εφορευτικής επιτροπής, του οργάνου που είναι αρμόδιο για τα στοιχεία που θα δοθούν στον τύπο. Σεβόμενοι πλήρως την αντικειμενικότητα στη δημοσιογραφία την ελευθερία της έκφρασης του λόγου ως συστατικό της σωστής ενημέρωσης, την προσωπική βούληση καθώς και την διαφύλαξή των προσωπικών δεδομένων των συναδέλφων, είμαστε υποχρεωμένοι να συστήσουμε στους δημοσιογράφους-διαχειριστές των ηλεκτρονικών εφημερίδων που δημοσίευσαν τα δελτία τύπου του κ. Βάρνα, να είναι πιο προσεκτικοί. Η άσκηση της σωστής δημοσιογραφίας πρέπει να διαθέτει τις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και το γνωστικό υπόβαθρο για την σφαιρική ενημέρωση της κοινής γνώμης και την τήρηση των αρχών της ποιοτικής δημοσιογραφίας.
Ακόμα ένας άτοπος και αβάσιμος ισχυρισμός από την πλευρά του κ. Βάρνα είναι η «δυστροπία» μας να μην θέλουμε να εγγράψουμε στο Σωματείο μας το επικουρικό, ή με σύμβαση ορισμένου χρόνου προσωπικό μας. Και σ΄ αυτή την περίπτωση ο νόμος ο οποίος δεν επιτρέπει την εγγραφή σε Σωματεία Μονίμων Υπαλλήλων των Επικουρικών και ΣΟΧ είναι σαφέστατος, και οι «γραφικοί» ισχυρισμοί του κ. Βάρνα απόλυτα ΨΕΥΔΕΙΣ. Το μόνο που ελπίζουμε και ευχόμαστε μέσα απ’ την καρδιά μας είναι στις επόμενες εκλογές όλοι οι συνάδελφοι που βρίσκονται σ΄ αυτές τις ειδικές κατηγορίες να είναι μόνιμοι, να ψηφίσουν και να μεγαλώσουν τη δύναμη του Σωματείου και του Συνδυασμού μας. Και γι΄ αυτό εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε. Ανάλογα, απ’ ότι πληροφορηθήκαμε υποσχέθηκε στο προσωπικό των περιφερειακών Κέντρων Υγείας Πάτμου, Λειψών και Αγαθονησίου… Θεωρώ ότι οι συνάδελφοι είναι νοήμονες και είναι εύκολο διαβάζοντας το νόμο να καταλάβουν για την ανακρίβεια των ισχυρισμών του και το πολιτικό του επίπεδο. Άλλωστε αν επιτρεπόταν η εγγραφή τους θα είμασταν οι πρώτοι που θα τους θέλαμε κοντά μας.
Μας κατάκρινε ότι δεν σταθήκαμε στο πλευρό των ανεμβολίαστων συναδέλφων που τέθηκαν σε αναστολή. Όλοι γνωρίζουμε πόσο άσχημα δοκιμάστηκε η χώρα μας με τον covid-19 και τι μάχες δόθηκαν στα νοσοκομεία από γιατρούς και νοσηλευτές. Το μόνο όπλο που είχε ο κόσμος για να πολεμήσει τον αόρατο εχθρό που άλλαξε τη ζωή μας και στέρησε τις ζωές από χιλιάδες ανθρώπους είναι το εμβόλιο. Το να μη θέλει κάποιος να εμβολιαστεί είναι προσωπική του επιλογή και ευθύνη και δεν μπορεί κανείς να του το επιβάλλει. Όμως με βάσει επιστημονικών εντολών δεν θα μπορούσαν ανεμβολίαστοι να εργάζονται σε χώρους που καθημερινά δίνονται μάχες για να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Άλλωστε κανένα άλλο Σωματείο Νοσοκομείου δεν πήρε θέση στην προσωπική επιλογή κάποιων εργαζόμενων. Πως είναι δυνατόν να το κάνουμε εμείς;
Είναι τόσο ανόητοι αυτοί οι ισχυρισμοί του που πιστεύουμε ότι ακόμα και στην περίπτωση που θα παίρναμε θέση υπέρ των ανεμβολίαστων ο κ. Βάρνας θα μας καταλόγιζε ευθύνες για όλους όσους χάθηκαν από covid όχι μόνο στο νησί μας αλλά και σ΄ ολόκληρη την Ελλάδα!
Σχετικά με την υπόθεση της δικαστικής προσφυγής μας για τα επιδόματα απ’ ότι πληροφορηθήκαμε άφηνε να εννοηθεί ότι δίκη δεν έγινε και εμμέσως πλην σαφώς καταχραστήκαμε τα χρήματα των συναδέλφων μας. Σας ενημερώνουμε λοιπόν ότι ο κ. Βάρνας έχει το δικολαβικό στα χέρια του και γνωρίζει πολύ καλά την έκβαση της δίκης στοιχεία τα οποία αποκρύπτει χωρίς ίχνος ντροπής και φιλότιμου.
Τις τελευταίες ώρες κυκλοφόρησε από την παράταξη του έντυπο με μια ¨εν τω βάθει¨ ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος, υποδεικνύοντας μας ¨πεδίον δόξης λαμπρόν΄΄ για να τιμήσουν την εντολή που πήραν από τους συνάδελφους!!!!!
Αγαπητοί μας συνάδελφοι της παράταξης Δράση Υγειονομικών! Οι ψήφοι που λάβατε κατά τις προηγούμενες εκλογές είναι 112 και όχι 144… και η εντολή που λάβατε σας έθεσε στην δεύτερη θέση και όχι στη πρώτη… Προκαλεί ανησυχία το γεγονός της αυθαίρετης άθροισης ψήφων που ανήκουν σε άλλη παράταξη και η εμμονή σας, να μην θέλετε να δείτε την πραγματικότητα… Βλέπετε παρά τον αγώνα σας να μειώσετε το έργο μας το εκλογικό σώμα αποφάσισε να μας δώσει και πάλι την εντολή.
Προσπαθώντας να έχουμε πολιτικό πολιτισμό και να μην παρασυρθούμε από τη δίνη ενός ευτελούς προεκλογικού αγώνα παρακολουθήσαμε όλο αυτό τον καιρό με «ενδιαφέρον» και έκπληξη την συμπεριφορά του κ. Βάρνα και αποφασίσαμε μακριά από δικές του τακτικές να του απαντήσουμε μετά τις εκλογές ρισκάροντας ίσως και το εκλογικό αποτέλεσμα. Όμως θέλουμε πλέον να γνωρίζει ότι θα απαντάται το οποιοδήποτε σχόλιο ή κριτική του για μας και ανάλογα θα στηλιτεύεται κάθε του απαράδεκτη πράξη. Τον καλούμε επίσης, έστω και τώρα αν έχει τις οποιεσδήποτε αποδείξεις παραβατικής λειτουργίας του απερχόμενου Δ.Σ. να τις καταγγείλει δημόσια. Επιπροσθέτως του συστήνουμε φιλικά ότι οι εργαζόμενοι που θέλουν να ηγηθούν των συναδέλφων του στο Σωματείο με το οποίο διεκδικούν τα οποιαδήποτε εργασιακά τους δικαιώματα πρέπει να σέβονται απόλυτα τους υγειονομικούς κανόνες, και να φέρονται με εργασιακό φιλότιμο και αλληλεγγύη .
¨Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ¨
Τέλος ως Συνδυασμός έχουμε ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΪΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΒΑΣΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ.
Θα είμαστε εδώ για όλους τους συναδέλφους μας και θα αγωνιστούμε ενωμένοι με σεβασμό αγάπη και αλληλεγγύη για τα δίκαια αιτήματα μας.
¨ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ¨

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις