Αρχική Νέα Δωδεκανήσου Ενωση Λιμενικών Δωδεκανήσου: Ανακοίνωση αναφορικά με το επεισόδιο ανάμεσα στη Δήμαρχο Τήλου και Λιμενικό

Ενωση Λιμενικών Δωδεκανήσου: Ανακοίνωση αναφορικά με το επεισόδιο ανάμεσα στη Δήμαρχο Τήλου και Λιμενικό

από 12nisospress
321 προβολές

Ανακοίνωση στα όσα καταγγέλθηκαν χθες αναφορικά με το επεισόδιο που είχαν στο νησί της Τήλου λιμενικός που υπηρετεί στο Λιμεναρχείο και η δήμαρχος κα Καμμά, εξέδωσε πριν από λίγο η Ένωση Λιμενικών του νομού μας.

 

 

Σε δηλώσεις του στη «Ροδιακή» ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Δωδεκανήσου κος Δημήτριος Σωτηρόπουλος αναφέρει:

«Αναφορικά με το περιστατικό που έλαβε χώρα στο νησί της Τήλου, ανάμεσα στην κυρία Δήμαρχο και στέλεχος του λιμενικού σώματος.

Διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας, όπως αυτά δημοσιεύθηκαν στον τοπικό τύπο και εκφράστηκαν μόνο από τη μία πλευρά. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε πολίτη η προάσπιση των ατομικών του ελευθεριών μέσω της δικαστικής οδού. Χωρίς αυτό να δικαιολογεί τη δημόσια διαπόμπευση στελεχών του Λιμενικού Σώματος, που στερούνται  δημοσίου λόγου.

Η Ένωσή μας, δεν θα αναλάβει το ρόλο του δικαστή.  Συνιστούμε ψυχραιαμία, αφού τόσο ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης όσο και ο ρόλος των ενστόλων τοπικών στελεχών, είναι η ασφάλεια και η ευημερία των ακριτών συμπολιτών μας. Ωστόσο κυρία Πελλού, δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να κάνει πολιτική στις πλάτες των συναδέλφων που τοποθετούνται σε απομακρυσμένα νησιά, μακριά από τις οικογένειές τους προκειμένου να υπηρετήσουν τον κοινό αυτό σκοπό.

 

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και τη φιλοξενία, στην εφημερίδα σας προκειμένου να ακουστεί και η δική μας άποψη.»

 

Η επίσημη ανακοίνωση του  ΕΠΛΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Δωδεκανήσου, όσον αφορά το περιστατικό που έλαβε χώρα την 25-08-2022 στο νησί της Τήλου, ανάμεσα στην κυρία Δήμαρχο και στέλεχος του τοπικού Λιμενικού Σταθμού, διατηρεί τις επιφυλάξεις της ως προς τα γεγονότα, όπως αυτά εκφράστηκαν και δημοσιεύθηκαν μονομερώς στον τοπικό τύπο και περιμένουμε από την Διοίκηση να εξετάσει με ψυχραιμία δια της προβλεπόμενης διαδικασίας τα καταγγελθέντα και να αποφανθεί σχετικά.

     Είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτη η προάσπιση της τιμής και αξιοπρέπειάς του, χωρίς αυτό όμως να δικαιολογεί προσπάθεια μόχλευσης επιθυμητού αποτελέσματος μέσω της δημόσιας διαπόμπευσης στελεχών του Λιμενικού Σώματος που στερούνται δημόσιου λόγου.

 

Ως ΕΠΛΣ Δωδεκανήσου θεωρούμε ως βασικό και από κοινού  στόχο της τοπικής Αυτοδιοίκησης με τους ενστόλους  των τοπικών Αρχών την ασφάλεια και ευημερία των ακριτών συμπολιτών μας και άρα απαραίτητη την καλή συνεργασία, ωστόσο, δεν θα επιτρέψουνε σε κανέναν να ασκεί μικροπολιτική στις πλάτες των συναδέλφων, που τοποθετούνται σε απομακρυσμένα νησιά προκειμένου να υπηρετήσουν παρά τις αντίξοες συνθήκες, τον κοινό αυτό στόχο.

 

 

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις