Αρχική Νέα Δωδεκανήσου ΕΝΑΡΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΛΙΚΟΔΡΟΜΙΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΘΕΝΙ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΛΙΚΟΔΡΟΜΙΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΘΕΝΙ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

128 προβολές
Ένα από τα πρώτα έργα που προσπάθησε να υλοποιήσει ο Δήμαρχος το 2011 με τους τότε συνεργάτες του ήταν η κατασκευή του ελικοδρομίου.
Εμπόδιο για την άμεση υλοποίηση του, αποτέλεσε το γεγονός της ΑΥΘΑΙΡΕΤΗΣ κατάληψης εδαφικής έκτασης ιδιοκτησίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου, όπως και οι ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ κτιριακές κατασκευές από την προηγούμενη δημοτική αρχή, καθότι η Ιερά Μονή Πάτμου, ΔΕΝ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΣΕ την επιπλέον απαιτούμενη εδαφική έκταση 5000τ.μ. για την ολοκλήρωση του έργου.
Με τη καθοριστική συμβολή όμως τότε του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας κκ Παϊσίου και με τη λήψη απόφασης εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου στις 06-03-2013 με θέμα : «Αναγνώρισης της κυριότητας της Ιεράς Μονής Αγ. Θεολόγου Πάτμου επί της εκτάσεως εντός της οποίας κατασκευάστηκαν οι κτιριακές εγκαταστάσεις, αυτό επετεύχθη, αφού με την υπ’ αρ. 1251/01-04-2015 επιστολή του Μητροπολίτης μας, επισυνάπτεται το υπ΄αρ.49/01-04-2015 Πατριαρχικό Γράμμα το οποίο είχε αποσταλεί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο όπου αναφέρεται η παραχώρηση εκτάσεως 5000 τ.μ. στην περιοχή Παρθένι της Λέρου.
Σήμερα, ο Δήμαρχος Λέρου Μιχάλης Κόλιας ανακοινώνει με ιδιαίτερη χαρά ότι το γραφείο του επισκέφθηκαν οι ανάδοχοι του έργου της εταιρείας «ΔΟΜΟΚΡΑΤ ΑΕ» με τον επιβλέποντα μηχανικό της πολεμικής αεροπορίας, προκειμένου να τον ενημερώσουν για την έναρξη των εργασιών κατασκευής του νέου ελικοδρομίου που θα αρχίσουν μετά το Πάσχα.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος κ. Δ. Καστής και ο Πρόεδρος ΔΟΠΑΙΣΑΠ κ.Κ. Γρεκός.
Ο κ. Κόλιας εκφράζει την ικανοποίηση του για τη σημαντική αυτή εξέλιξη έναρξης των εργασιών, αφού με την υλοποίηση του έργου θα παραδοθεί προς χρήση ένας πλήρης λειτουργικός χώρος στάθμευσης ελικοπτέρων, ικανός να υποστηρίξει επιχειρήσεις έρευνας, διάσωσης και αεροδιακομιδών από ελικόπτερο που θα σταθμεύει σε μόνιμη βάση στο αεροδρόμιο της Λέρου.
Το κόστος του έργου ανέρχεται σε 1.500.000€ ενταγμένο στο ΕΣΠΑ 2014-2020 και ως χρονικό όριο για την ολοκλήρωση του έργου έχει τεθεί η 31-12-2023.

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις