Αρχική Νέα Δωδεκανήσου Ένα βήμα πριν την ένταξη στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» ο Βιολογικός της Νισύρου

Ένα βήμα πριν την ένταξη στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» ο Βιολογικός της Νισύρου

452 προβολές

Μια ανάσα πριν την ένταξη στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» του Υπουργείου Εσωτερικών, είναι ο Βιολογικός Καθαρισμός της Νισύρου, αφού είναι έτοιμα για αποστολή, τα τεχνικά δελτία του έργου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το έργο, ο πλήρης τίτλος του οποίου είναι, «Εγκατάσταση επεξεργασίας και αγωγός μεταφοράς λυμάτων Μανδρακίου Νισύρου», είναι προϋπολογισμού 2.335.000 ευρώ περίπου (+ΦΠΑ), ενώ η μελέτη του είναι απόλυτα ώριμη και έχει εκπονηθεί από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με το Δήμο Νισύρου.

Το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» δημιουργήθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης σε συνεργασία με τη ΜΟΔ (Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων) και έχει ως βασικό στοιχείο τη δανειοδότηση των ΟΤΑ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων για τη χρηματοδότηση των έργων τους. Οι δήμοι δεν επιβαρύνονται, διότι η αποπληρωμή των επενδυτικών δανείων καλύπτεται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ένα έργο πνοής για τη Νίσυρο, βρίσκεται πολύ κοντά στην έναρξη υλοποίησής του χάρη στις άοκνες προσπάθειες τόσο των ανθρώπων του Δήμου, όσο και των υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που στηρίζει κάθε σπιθαμή των νησιών μας.

 

 

Ο Έπαρχος Κω – Νισύρου

Ιωάννης Καμπανής

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις