Αρχική Νέα Δωδεκανήσου Ελεύθερο και υψηλής ποιότητας WiFi από τον δήμο Ρόδου

Ελεύθερο και υψηλής ποιότητας WiFi από τον δήμο Ρόδου

128 προβολές

Δωρεάν WiFi υψηλής ποιότητας και ταχύτητας, στα πλέον κεντρικά σημεία της πόλης αλλά και των δημοτικών ενοτήτων, θα μπορούν να απολαμβάνουν πλέον κάτοικοι και επισκέπτες της Ρόδου ενώ ανάμεσα στα φιλόδοξα σχέδια της Δημοτικής Αρχής είναι να καθιερωθεί το φεστιβάλ φωτός κατά τη διάρκεια του οποίου το Δημαρχείο θα μετατραπεί σε μία γιγαντοοθόνη πάνω από την οποία θα περνάει όλη η ιστορία της Ρόδου με τη χρήση νέων τεχνολογιών!

Τα παραπάνω έκανε γνωστά χθες ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Γιάννης Καμπούρης, συνεπικουρούμενος από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Πληροφορικής κ. Νίκο Μανίκαρο. Καταρχάς, ο  κ. Καμπούρης σημείωσε πόσο ψηλά έχει ανεβάσει τον πήχη ο Δήμαρχος, κ. Αντώνης Καμπουράκης, αφού παρά το γεγονός ότι έχουν προχωρήσει σε 26 νέες υπογραφές στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης που θα συνάψει ο Δήμος Ρόδου με τον Δήμο Τρικκαίων,  έχουν τοποθετήσει 22 κεραίες ενίσχυσης του WiFi όπως και νέες για πρόσβαση σε κοινότητες της Ρόδου, επιθυμία του είναι τόσο οι δημότες όσο και οι επισκέπτες να έχουν δωρεάν και υψηλής ποιότητας πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Έτσι, από την περασμένη εβδομάδα  έχουν τοποθετηθεί δύο κεραίες, η μία στο Δημαρχείο η οποία καλύπτει όλη την πλατεία του Δημαρχείου, από τον Δήμο στην Περιφέρεια και από το Εθνικό Θέατρο στην Αστυνομική Διεύθυνση, η άλλη στη Νέα Αγορά, η οποία καλύπτει όλη την περιοχή από το Νεώριο έως και στην τράπεζα της Ελλάδος και όλος αυτός ο παραλιακός δρόμος θα συνδεθεί όταν θα ξεκινήσει η προγραμματική σύμβαση, κάτι που πιθανότατα να γίνει αυτή την εβδομάδα.

Ο Αντιδήμαρχος, δεν παρέλειψε ακόμη να πει ότι η Διεύθυνση Πληροφορικής-τα στελέχη της οποίας και ευχαρίστησε-από τον Σεπτέμβριο του 2019 έχει αποδυθεί σε έναν αγώνα δρόμου για να έχουμε αυτά τα αποτελέσματα.
Εκτός από αυτές τις δύο κεραίες, έχουν τοποθετηθεί ακόμη στην πλατεία Αποστολίδη στην Ιαλυσό, στο Δημαρχείο της Κρεμαστής, στον Έμπωνα, στο ΚΕΠ Καλυθιών ώστε να καλύπτει την πλατεία του χωριού, ακόμη στον Αρχάγγελο και σε 22 σημεία σε όλες τις ενότητες του Δήμου. Επίσης, πρόσφατα ενίσχυσαν το σήμα στην Απολακκιά, την Αρχίπολη και αλλού.

Σημειώνεται ότι, για να τοποθετηθεί μία κεραία, απαιτείται ιδιόκτητος χώρος και τηλεφωνική γραμμή του Δήμου.  Όπως δήλωσε ο κ. Καμπούρης, ευελπιστεί ότι μέχρι τον Απρίλιο-Μάιο του 2021 όλη η περιοχή από το άγαλμα του Διαγόρα μέχρι και τους μύλους θα έχει δωρεάν πρόσβαση στο WiFi για όλους.  Μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης θα προχωρήσουν και στα υπόλοιπα έργα που σχεδιάζονται για την πόλη της Ρόδου, όπως είναι το έξυπνο πάρκινγκ, οι έξυπνες διαβάσεις, η διαβούλευση για τον προϋπολογισμό και πολλά άλλα.

Μεγάλα projects
Ο ίδιος, χθες, έκανε επίσης γνωστό ότι η Διεύθυνση Πληροφορικής έχει στα σκαριά δύο μεγάλα γεγονότα που θα διοργανώσει: το πρώτο είναι η εβδομάδα νέων τεχνολογιών που θα λάβει χώρα στην πλατεία Δημαρχείου και περιμένει την τελική μελέτη από τον κ. Μανίκαρο και τη συνεργάτιδά του κα Μιχαλάκη. Σύμφωνα με τον κ. Καμπούρη, όλες οι Εταιρίες που θα δηλώσουν ενδιαφέρον, τον Ιούλιο του 2021 που το έχουν προγραμματίσει, θα μας παρουσιάσουν όλες τις νέες εφαρμογές και τα έξυπνα gadgets που διαθέτουν.

Ένα γεγονός υψηλής επισκεψιμότητας είναι αυτό που επίσης σχεδιάζουν με το φεστιβάλ φωτός που θέλουν να δημιουργήσουν και υπέβαλαν τη σχετική πρόταση στον Δήμαρχο: Όπως εξήγησε ο Αντιδήμαρχος, στην πρόσοψη του Δημαρχείου  θα παρουσιάζεται όλη η ιστορία της Ρόδου με τη χρήση νέων τεχνολογιών, όπως το λέιζερ, κάτι που γίνεται σε άλλες πόλεις του εξωτερικού, όπως το Βερολίνο.

Δηλαδή, το Δημαρχείο θα μετατραπεί σε μία μεγάλη γιγαντοοθόνη από την οποία θα περνάει όλη η ιστορία και όλος ο πολιτισμός του νησιού. Το Φεστιβάλ θα διαρκεί μία εβδομάδα.

Για την Κοινωνική Πολιτική
Ερωτηθείς, επίσης, ο κ. Καμπούρης σχετικά με τον άλλο τομέα  που έχει αναλάβει πρόσφατα, αυτόν της Κοινωνικής Πολιτικής, είπε ότι, προχθές, υπέγραψε την ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Όπως είπε, βρίσκεται σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο για να υλοποιήσουν το κοινωνικό πλυντήριο αφού έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον Εταιρίες για να διαθέσουν στον Δήμο τα μηχανήματα και απλά να παίρνουν τα προϊόντα τους, ωστόσο πρέπει να βρεθεί κτήριο του Δήμου για να εγκατασταθεί αυτή η υπηρεσία. Ακόμη, για πρώτη φορά στον προϋπολογισμό της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής υπάρχει πρόβλεψη να μπορεί να γίνεται προσωρινή φιλοξενία αστέγων αλλά και να γίνονται δωρεάν κηδείες σε άπορους συνδημότες μας. Επίσης, η Υπηρεσία έχει συγκεντρώσει  κλινοσκεπάσματα για τον Δήμο ανατολικής Σάμου, τα οποία θα σταλούν για τους σεισμοπαθείς του νησιού. Όσον αφορά τους ΡΟΜΑ, σύμφωνα με τον κ. Καμπούρη ακόμα περιμένουν τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, κ. Σταμάτη ο οποίος τους ενημέρωσε να μην προχωρήσουν σε καμία ενέργεια μια και επίκειται να ληφθεί απόφαση εντός του Δεκεμβρίου γι’ αυτό το μεγάλο πρόβλημα.

Τέλος, μοιράζουν γάλατα σε όλους τους ωφελούμενους του «Βοήθεια στο Σπίτι» ενώ κοντά στα Χριστούγεννα θα μοιράσουν τρόφιμα και σε άλλους συνδημότες μας που έχουν ανάγκη, εκτός από αυτούς που βρίσκονται στις λίστες.

 

ΠΗΓΗ : rodiaki.gr

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις