Αρχική Νέα Δωδεκανήσου Ελευθερία Φτακλάκη: «Κρίσιμες οι εκλογές της 21ης Μαΐου γιατί αυτές θα καθορίσουν τη συνέχεια»

Ελευθερία Φτακλάκη: «Κρίσιμες οι εκλογές της 21ης Μαΐου γιατί αυτές θα καθορίσουν τη συνέχεια»

107 προβολές

Για την κρισιμότητα των εκλογών της 21ης Μαίου οι οποίες θα καθορίσουν τη συνέχεια και το μέλλον της χώρας και του τόπου μας, αναφέρθηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε στη «Ροδιακή» η υποψήφια βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας κα Λίτσα Φτακλάκη. Η ίδια, υποστήριξε ότι η αυτοδυναμία της ΝΔ είναι ένας στόχος εφικτός και τόνισε ότι στο δίλημμα των εκλογών για πρόοδο και ανάπτυξη ή οπισθοδρόμηση, ο λαός θα εμπιστευθεί την πορεία της χώρας στη Νέα Δημοκρατία και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Καθώς βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 21ης Μαΐου και με βάση τα μηνύματα που λαμβάνετε από τον κόσμο, εκτιμάτε κα Φτακλάκη ότι είναι εφικτή η αυτοδυναμία της ΝΔ;

Το σίγουρο είναι ότι σε αυτή την κρίσιμη εκλογική συγκυρία, δε χωράνε παιχνίδια και πειραματισμοί στις πλάτες των Ελλήνων. Ο κόσμος βλέπει, κρίνει και συγκρίνει. Το εκλογικό σώμα έχει κριτήριο για να διαπιστώσει πού πρέπει να εμπιστευτεί την πορεία της χώρας. Αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη σημαίνει σταθερότητα, ανάπτυξη και αυτό πρέπει να έχουν ως σκέψη οι πολίτες όταν ψηφίσουν την 21η Μαΐου. Έχω πει πολλές φορές ότι ο στόχος είναι εφικτός και σαφώς μόνο προς όφελος της χώρας. Θέλουμε να πάμε τη χώρα μπροστά ή να έχουμε πισωγυρίσματα; Αυτό είναι και το δίλημμα των εκλογών.

Οι πολίτες θυμούνται την τετραετία του κ. Τσίπρα και της συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και σίγουρα δεν έχουν λησμονήσει τις κλειστές τράπεζες, τα capital controls, την εξόντωση της μεσαίας τάξης ή τις περικοπές των συντάξεων. Θέλουν να ξανακάνουν τα ίδια που έκαναν το 2015.

Ο λαός πρέπει να εμποδίσει τα επικίνδυνα σενάρια καταστροφής της χώρας με την κυβέρνηση ηττημένων ή κυβέρνηση ανοχής που θα μπορούσε να προκύψει από τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με το ΜΕΡΑ25 και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Φαντάζομαι πως κανένας σκεπτόμενος πολίτης δεν μπορεί να φανταστεί μια κυβέρνηση με «Δήμητρες» και άλλα φληναφήματα!

Οι Έλληνες πολίτες έχουν την ωριμότητα να αξιολογήσουν και να εμπιστευθούν για άλλη μια φορά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Κυρία Φτακλάκη, θεωρείτε ότι αν η ΝΔ δεν έχει αυτοδυναμία, στις δεύτερες εκλογές θα πρέπει να προχωρήσει σε συνεργασίες ή να οδηγηθεί η χώρα σε μία τρίτη εκλογική αναμέτρηση;

Η αυτοδυναμία είναι ο ξεκάθαρος στόχος στις εκλογές που έχουμε μπροστά μας σε τρεις εβδομάδες. Άλλωστε είναι πολύ πρόωρο να συζητάμε οτιδήποτε άλλο σε αυτή τη χρονική συγκυρία. Με καθαρή νίκη της Νέας Δημοκρατίας, όλα τα άλλα σενάρια πάνε περίπατο. Η Ελλάδα αλλάζει, βελτιώνεται συνεχώς, γίνεται πιο ισχυρή.

Ως εκ τούτου, το διακύβευμα αυτών των εκλογών επικεντρώνεται στο κατά πόσο θέλουμε ως Έλληνες να συνεχίσουμε σε αυτόν το δρόμο της ανάπτυξης, της ευημερίας, της ισχυρής άμυνας και της διεθνούς μας παρουσίας ή αν θα ξανακυλήσουμε πίσω σε εποχές που θέλουμε να ξεχάσουμε.

Πώς σχολιάζετε την απόφαση του κ. Ανδρουλάκη για Πρωθυπουργό εκτός του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα ως προϋπόθεση για συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σε κυβέρνηση συνεργασίας;

Με αυτή τη δήλωση ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ τι προτείνει στους ψηφοφόρους του; Να ψηφίσουν ένα κόμμα που υποστηρίζει τον άγνωστο Χ για πρωθυπουργό της χώρας. Εκτιμώ πως οι δηλώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη ήταν περισσότερο για εσωτερική κατανάλωση, που όμως δημιουργούν μια σύγχυση στους ψηφοφόρους του για το πώς αντιλαμβάνεται τη συμμετοχή του σε πιθανή κυβέρνηση συνεργασίας.

Ως εκ τούτου, οι μη ξεκάθαρες δηλώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη δυναμιτίζουν εξαρχής την πιθανότητα συνεργασίας με τη ΝΔ με την απλή αναλογική. Για αυτό και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά αυτοδυναμία από τον ελληνικό λαό, προκειμένου η χώρα να μη βρεθεί σε μια περίοδο αστάθειας και ακυβερνησίας.

Την τετραετία αυτής της διακυβέρνησης τι θα λέγατε ότι δεν έγινε σωστά ή δεν προχώρησε όσο θα έπρεπε;

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη διαχειρίσθηκε πολύ δύσκολες κρίσεις. Μεταναστευτικό, ένταση με την Τουρκία, πανδημία, εισαγόμενη ενεργειακή κρίση, ακρίβεια, φυσικές καταστροφές.

Η χώρα κρατήθηκε όμως σταθερή, κρατήσαμε το σκάφος της πατρίδας μας σε σταθερή πορεία σε πολύ ταραγμένα νερά.
Η Ελλάδα αποτελεί πλέον μια ηγέτιδα δύναμη στη Ν.Α. Μεσόγειο και ισχυρό εταίρο της ΕΕ και των Η.Π.Α. Οι εποχές όπου οι ηγέτιδες δυνάμεις μας θεωρούσαν «παρίες»του διεθνούς συστήματος, έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί.

Ασφαλώς έγιναν πολλά βήματα προόδου, τα οποία δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από κανέναν. Και αυτά τα βήματα πρέπει να τα συνεχισθούν και να επιταχυνθούν. Αλλά σίγουρα και κάποια δεν έγιναν όπως θα έπρεπε.

Ο πρώτος που δε δίστασε όταν χρειάσθηκε να κάνει την αυτοκριτική του είναι ο πρωθυπουργός. Και όπως λέει και ο λαός, εχθρός του καλού είναι το καλύτερο! Η ΝΔ πρέπει να έχει μία δεύτερη ευκαιρία στην προκοπή και το «νοικοκύρεμα» της χώρας.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα των πολιτών είναι η ακρίβεια. Τι απαντάτε;
Ας μην ξεχνάμε πως η ακρίβεια δεν δημιουργήθηκε από την κυβέρνηση αλλά ήταν αποτέλεσμα της παγκόσμιας ύφεσης και της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, που άλλαξε τα γεωπολιτικά και γεωοικονομικά δεδομένα στην Ευρώπη και όχι μόνο.

Όμως η κυβέρνηση και σε αυτό το ζήτημα ανέλαβε πρωτοβουλίες ελάφρυνσης των νοικοκυριών σε πολλά επίπεδα με δράσεις που υιοθετήθηκαν και από άλλα ευρωπαϊκά κράτη «Καλάθι νοικοκυριού», market pass, κα). Το δίλλημα όμως είναι ξεκάθαρο. Ποια κυβέρνηση εμπιστεύονται περισσότερο οι Έλληνες για να διαχειριστεί κρίσεις, όπως η το θέμα της ακρίβειας;

Μια κυβέρνηση της ΝΔ ή την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ που μοιράζει στους πάντες τα πάντα χωρίς να λαμβάνει υπόψη τα δημοσιονομικά δεδομένα της χώρας μας; Από το 2019 που ανέλαβε η ΝΔ μειώθηκαν οι φόροι και οι εισφορές, αυξήθηκαν οι επενδύσεις, δημιουργήθηκαν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και ο ελληνικός τουρισμός εκτοξεύθηκε.
Ο ΕΝΦΙΑ επίσης είναι κατά 35% χαμηλότερος.

Έχει καταργηθεί η γονική παροχή. Καταργήθηκε η εισφορά αλληλεγγύης. Οι εργαζόμενοι και εργοδότες καταβάλλουν χαμηλότερες εισφορές.
Σαφώς υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να γίνουν στο πεδίο της οικονομίας και για αυτό στις πέντε προτεραιότητες του προγράμματος διακυβέρνησης 2023-2027 που παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνεται μεγάλη έμφαση στον τομέα της Παραγωγής και της Οικονομίας αλλά και της Κοινωνικής Πολιτικής, με πολιτικές που θα συμβάλλουν στην επίλυση του. Για αυτό οι Έλληνες θα εμπιστευτούν για άλλη μια φορά τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Γιατί οι πολιτικές του προτεραιότητες αφορούν την κοινωνική δικαιοσύνη και κοινωνική ευημερία.

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις